Дъщеря ми щеше да е жива, ако беше в болница!

Правят проверка на случая със смъртта на 8-годишната Албена
18 дек 2013 14:47, Анисия Иванова
28
Дъщеря ми щеше да е жива, ако беше в болница!
Архив: Булфото

Дъщеря ми щеше да е жива, ако бе останала в лечебното заведение. Това заяви пред Нова телевизия Иван Ангелов, бащата на 8-годишната Албена от Кюстендил, която почина от пневмония в дома си, след като й бе отказана хоспитализация в детското отделение на местната болница.

Момиченцето било неразположено от няколко дни и за това ѝ били предписани лекарства, които обаче нямали ефект. Родителите ѝ потърсили отново помощ при дежурния лекар в болницата д-р Душа Къдрева, която им казала да продължат с предписаното лечение, въпреки че детето се оплаквало от силни болки в гърдите.

Още по темата
Часове по-късно момиченцето направило криза в дома си и отново е върнато по спешност в болницата, вече с талон и препоръка за хоспитализация. Заради неделния ден обаче родителите са посъветвани да изчакат до следващия ден заради липса на препоръка от личния лекар.

"Като ѝ дадоха талон за болницата, те са длъжни да я приемат и да ѝ правят необходимите неща. Защо я върнаха у дома и да ходи при личния лекар? От спешния център с талон отиват в болницата, а те я пращат през нощта при личния лекар да вземе отношение", казва майката Емилия.

Изпълнителният директор д-р Александър Величков на кюстендилската болница заяви, че след като приключи детайлната проверка по случая, ще могат да кажат подробности и решенията, които ще се вземат след това.

Родителите на 8-годишната Албена са категорични, че ще ѝ потърсят отговорност в съда и ще сезират Българския лекарски съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 10 години
Лекари с нехайното и некомпетентно мнение да носят отговорност за смъртта на детето .Докога спешни случаи , които веднага трябва да бъдат лекувани ще се връщат да търсят личните си лекари?
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ега ти до къде ни докараха...
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
genocida vi prodaljava ne izkate voina i mrete kato kycheta.oligarxiata e dobre krade vi qdevi jivoteca.
23
0
 
8
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
То и да е лекувано с лекарства ако е на студено колко ще му помогнат лекарствата? Освен това не е ясно дали са давали правилно и дали не са давали и нещо друго без да им е предписано.Във всеки случай е нелепо да умират хора от пневмония в 21-ви век в Европа.
22
12
 
4
 
! Отговори
Крив макарон преди 10 години
Детето не е лекувано от родителите с лекарства. Какво са ви виновни лекарите. Чудеса не стават
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За най-голямо съжаление в тази държава останаха много малко специалисти. Толкова са малко, че практически не се вижда светлинка в тунела, а и те са на по над 50 г. Останалото са касапи и използвачи, за коитп е важно да се вземат парите по n-tata клинична пътека, независимо дали лечението по пътеката е подходящо за този точно пациент! Когато видим лекар, полицай и съдия в затвора, може и да проима справедливост.
20
1
 
19
 
! Отговори
до 20 преди 10 години
Спор няма, че в това, което казваш има доста голяма доза истина. Обаче да мен друг е по-важният въпрос. Виждаш, че едно дете има проблем. Отпращаш го с рецепта. Виждаш, че няма ефект от проведенто лечение (било то и поради липса на такова). Първо - получаваш някаква бележка за хоспитализация, ти си лекар и сам можеш да прецениш състоянието на дете и пак не правиш нищо - *** или не, има хипократова клетва, има професионална отговорност.
19
1
 
5
 
! Отговори
тиква преди 10 години
оф, ...за съжаление това ни е здавеопазването,човек трябва да си отваря очите на четири, да рови в нета,да чете и да се наблюдава, или да наблюдава болния за да не стане лошото.Казвам го от личен опит няма значение българин, ром или арабин е.Последно си платих 70 лв за пълна кръвна картина и урина на дъщерята точно щото не бях сигурна в лекарите, резултатите излезнаха след час в нета и веднага по тел с лекуващия лекар се проведе консултация.Слава богу всичко беше наред.Така действам,вместо хапов
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ама какво има свесно в тази скапана държава,нито здравна система нито съдебна система нито социална система и куп други неща,за съжаление трябва да се насоча към терминал 2
17
1
 
8
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
До АнонименТой човешкия живот нищо не струва от край време...
16
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е дете,бе!Независимо дали е ***,ромче,българче,турче или каквото и да е!Как може да се отнасяте така с деца?
15
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква отговорност ще търсите?!?Кого ще сезирате?!?За такива *** като тези лекари само БЕСИЛКА!!!*Респект за всички лекари,които въпреки трудностите и несгодите на професията им си остават ХОРА!!!
14
1
 
15
 
! Отговори
нина преди 10 години
как да го приемат детенцето като в почивните дни и празниците няма пукнат лекар в болниците , положението е кошмарно ,не може и да става въпрос за адекватно лечение в бг болниците , запозната съм и мога да кажа , че могат и от сополи да те уморят в милата ни татковина
13
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди 89 от болницате те изписваха, чак когато си оздравя, независимо колко време ще лежиш.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do qnkova istina e .Bog da q prosti maika mi , gorkata beshe mnogo bolna , jivq do 54 god blagodarenie na rushvetite po 50 lv na pregled koito im gi davashe na lekarite !
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така става, когато и здравето на населението е бизнес. Нали затова се борихме 20 години. Така да се каже, няма за какво да ревем, стана същото като преди 44 година - чорбаджии и слуги. Корумпиран политически и икономически елит, не допускащ никой друг да му вземе кокъла... и националното предателство е нещо нормално.
10
4
 
41
 
! Отговори
Do mnogo prost преди 10 години
До АнонименКакви осигуровки за дете бе ***!До 18г. не се плащат осигуровки!
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Poredniq losh imidj za Balgariq , s imeto nekompetenten Lekar ili Lekar ubiec !!! Pochivai v mir detence diskriminirano !!!
8
49
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
AKO БЯХА ПЛАЩАЛИ ОСИГУРОВКИ МОЖЕШЕ И ДА Е ЖИВА ***/ДА СЕ ОСЪДЯТ РОДИТЕЛИТЕ ЗА НЕПЛАТЕНИ ОСИГУРОВКИ/
7
5
 
35
 
! Отговори
майка преди 10 години
ДОКОГА?!?!? Докога ще умират деца (и възрастни) заради престъпно безхаберие, безотговорност, ненаказаност?!!?! Тези служители на болницата, отпратили детето, наричащи себе си "лекари" са 100-процентови престъпници, ОСЪЗНАТИ убийци!!!! И тъй като съм сигурна, че няма да получат адекватно наказание, мога само да се помоля и да разчитам Господ да ги накаже! Не че това ще върне загубеното детенце.. лека му пръст!