Ограничават тировете на пътя по Коледа и Нова година

Целта е да се осигури по-голяма безопасност на движението
19 дек 2013 09:00,
1
Ограничават тировете на пътя по Коледа и Нова година
Снимка: архив, Булфото

Временна организация на движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 10 тона ще бъде въведена за коледните и новогодишните празници в четири участъка от републиканската пътна мрежа, съобщиха от АПИ.

Целта е да се осигури по-голяма безопасност на движението при засиления трафик през почивните дни.

На 21 декември между 16.00 ч. и 20.00 ч., на 1 и на 5 януари между 12.00 ч. и 20.00 ч. се забранява движението на тежкотоварни автомобили по пътищата Мездра-ГКПП "Кулата", Русе-Велико Търново, Пловдив-Свиленград и Варна-Бургас.

От АПИ допълват, че днес товарните автомобили трябва да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета по пътя Батак-Доспат.

По магистрала "Тракия" в област Пазарджик има ограничение на движението заради ремонт.

Затворени са проходите "Арабаконак", "Златишки" и "Върбишки"; "Дюлински" - само за товарни автомобили. Не се допуска преминаването на превозни средства с тегло над 20 тона през Айтоския проход, а над 10 тона - през "Вратник", "Шипка", "Петрохан" и Твърдица-Елена.

Опасност от падащи камъни има по пътищата Варвара-гара Костандово (кръстовището за Св. Петка) и Юндола-Голямо Белово, както и в Искърското и Кресненското дефиле, "Хаинбоаз" и по пътищата Мездра-Ботевград, Видин-Монтана, Велико Търново-Дряново-Габрово-"Шипка".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
катаджия преди 10 години
И кво праим сега. Няма коли по пътищата няма радост в джоба. Или каквото изкараме ще отиде за началниците.