Близо милион лева са платени за имоти по трасето на "Струма"

Цените на декар стигат до 1000 лева
22
Близо милион лева са платени за имоти по трасето на "Струма"
Снимка: Булфото, архив

За обезщетения на отчуждени имоти по трасето на Лот 2 на автомагистрала "Струма" досега са изплатени 921 хиляди лева, съобщиха от областната администрация в Кюстендил.

Цената зависи от вида на имотите. Има цени, които са под 200 лева за декар, но в района на Бобошево, Кочериново, Бараково има и имоти, чиято стойност е по 1000 лева за декар, уточни областният управител Иван Каракашки. Той посочи, че има и комисия, която е ангажирана с обезщетенията и тя заседава ежеседмично.

От областната администрация в Кюстендил посочиха, че през пролетта на 2014 година ще бъде възобновен ремонтът на пътя Кюстендил-София, в района на Конявската планина, който е бил спрян през 2009 година.

Има готов проект и финансиране за пътя Кочериново-Рилски манастир, но дела за собственост на определени парцели спират ремонта, каза Каракашки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Струмаимоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев ще ти я построи Хемус но някий друг път.
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябваше първо Хемус да строят а не Струма
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре че беше Бойко да построи нещо в тази изстрадала страна.
15
0
 
9
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До Куроландес 2 Не колега, далаверката е друга. Хората имат представа долу горе от къде ще мине магистралата и не си дават лесно земите, за това - се купува евтинко на страни, и после се киха рушвет да се мести трасето...
14
5
 
6
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До Анонимен 4 Каква естакада между Симеоновско и Младост те гони бе.... Муртяка спря да строи южната дъга след като всички на които беше продал земи с "фалшивия" подпис се нагушиха..
13
11
 
10
 
! Отговори
Бръчков преди 10 години
ДО 12 ти ...Тиквата ще се запомни с огромните рушвети , които взимаше от изпълнителите на магистралите.....
12
9
 
21
 
! Отговори
ANONIMENNN преди 10 години
Бойко може да се запомни със строителството на инфраструктура, а Тройката с какво ще се запомни? С "Цанков камък" и АЕЦ"Белене" честито, за някой простаци това сигурно и хубаво.
11
4
 
4
 
! Отговори
bestore преди 10 години
... има една поговорка: орала се кравата, решила да оцапа и другите.
10
5
 
7
 
! Отговори
bestore преди 10 години
До ПароНачалото беше много преди Южната дъга! И е причината Северната дъга така и да не се осъществи.
9
7
 
13
 
! Отговори
bestore преди 10 години
До Пешо Танкистада, и ти пишеш от собствен профил, който всички познават. а и пишеш все стопроцентови истини.п.п. "Борисов направи строенето на магистрали доходен бизнес, с който облагодетелства покровителите си." - А Сергейчо и в това се провали ...
8
11
 
16
 
! Отговори
Паро преди 10 години
Ха-ха, само слепците, дошли от село не знаят за бизнеса с изкупуването на парцели от мутрите. Не всякакви де, само такива около новостроящи се магистрали. Началото беше преди години с Южната дъга на Околовръстното. Ама някои хора не им е много удобно да си спомнят за това, защото сега протестират уж за нов морал.
7
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до псевдоанонимника куроландес... и как точно ще обясниш, че тези имоти не бяха в последствие отчуждавани?освен това, много може да се каже по въпроса кой и за какво създаде "мутренското движение".
6
20
 
19
 
! Отговори
Пешо Танкиста преди 10 години
Герберасти, Куроландес може да е всякакъв, ама поне пише от профила си, който всички познават и стои зад думите си името си.За разлика от вас - като ви гледам до един сте Анонимковци. Така е по-лесно да се плюва, нали.Освен това написаното от Куроландес е сто процента истина. Това че не изнася на Вожда ви и феновете му си е ваш проблем.Борисов направи строенето на магистрали доходен бизнес, с който облагодетелства покровителите си.
5
22
 
23
 
! Отговори
Куроландес преди 10 години
До Анонимен - 4Ако си от София и помниш повече от 5 години, няма как да не знаеш кои изкупиха точно имотите по Южната дъща на Околовръстното. Това бяха хора от известните в миналото групировки ВИС-2 и СИК, приближени точно на тогавашния кмет и "бивша" мутра Бойко Борисов, издигнат по-късно и до Примиер, не без активната подкрепа на кръга "Монтерей", който пък е създателят на цялото мутренско движение.
4
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Куроландес... по времето на Мутрата, за да не се заплащат подобни имоти по Южната дъга на Околовръстното, между Симеоновско шосе и Младост се направи естакада. С което секна далаверата на близки на едни други управляващи.
3
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Куроландеспредлагам да споделиш вижданията си за лот 0 на същата тази магистрала, строен преди "мутрата", и разположен в имоти, съседни на отчуждените.
2
25
 
25
 
! Отговори
Куроландес преди 10 години
Далаверата, започнала по времето на Мутрата продължава - а именно, близки до управляващите (и преди, и сега) да изкупуват на безценица имотите на хората, намиращи се в близост да трасето на магистралата и да чакат след това Държавата да ги обезщети многократно, естесвено с парите на всички нас - така наречените данъкоплатци или с други думи казано - духачи на супата.
1
13
 
15
 
! Отговори
Pruv! преди 10 години
Chestito Drugari! Mejdu drugoto kakvo oznachava "sa plateni", demek: "Vashite pari otidoha ot oneq hora v tehni hora" :) Durjavata si TI, ne chichka na BIURO!