Тютюн димя на протест на границата

Държавата застава зад тютюнопроизводителите, обяви експерт от МЗХ
Обновена: 6 яну 2014 17:31 | 6 яну 2014 13:52,
42

Снимка: Булфото

Тютюнопроизводители от Южна България блокираха за минути главния път за Турция и изгориха няколко кашона с тютюн на асфалта.

"Държавата застава зад исканията на тютюнопроизводителите, защото те са справедливи", обяви експертът от Министерството на земеделието Георги Ралчев, който присъства на днешния протест на стопаните в Харманли.

Над 200 производители се събраха в района на Автогарата в града на Белоногата, за да изразят за пореден път недоволството си от забавилата се изкупна кампания на ориенталски тютюн в страната.

Още по темата
Стопаните излязоха с протестна декларация, в която призовават фирмите, изкупващи тютюн, за "спешен старт на  кампанията и спазване на обещания краен срок за изкупуване - 28 февруари" и за "запазване на миналогодишните изкупни цени от реколта 2012 г., а не изкупуване на всяка цена". 

Декларацията бе връчена на експерта от Министерството на земеделието, който пък се ангажира да я предаде на министъра.

Тютюнопроизводителите обявиха, че ако исканията им не бъдат чути, протестите им ще продължат и ще бъдат по-мащабни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЯМА ПЕРИСПЕКТИВА В ТАЯ ДЪРЖАВА НЕ ВИЖДАМ КАК ЩЕ СЕ ЖИВЕЕ В ТОЯ ГЕНОЦИД
32
1
 
0
 
! Отговори
kaka_fire преди 10 години
До nikolaiАз също си го мислех това и не твърдя да съм експерт, обаче до колкото знам тази култура е много специфична и трудна за отглеждане, значи има и други, които да могат да се гледат в тези условия. Може и да греша, но не може да няма решение.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Миналата година беше произведен 22 хиляди тона тютюн и от всеки един килограм в държавната хазна от акциз влизат по 136 лева.И това ако не е печеливш сектор!Жалко за труда на хората!Управляващите мълчат като п.... ,вместо да стреснат фирмите прекупвачи.Като виждат какво правят, отнемай им лицензите и да духат супата!!
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гласувахте ли за ДПС и БСП,гласувахте !!! Е сега си пушете тутюна !!!
29
0
 
6
 
! Отговори
СТИГА ТЪПИЗМИ! преди 10 години
ИМА ХИЛЯДИ НАЧИНИ ДА СИ ИЗКАРАШ ХЛЯБА !
28
0
 
5
 
! Отговори
Tman преди 10 години
е*ха майката на народа, дали са тютюно производители или каквито и да е ... всичко е под ножа в името на Делян Пеевски и Ахмед Доган!!!!
27
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като не им изнася МАРШШШШШШ към анадола
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Aко ще и 10 левa дa е кутия цигaри ( отровa), неми пукa. Вaжно е евтинa пържолкa и рaкийкa дa имa зимъскa. Кой нормaлен гледa тутун? Минaвaйте нa животновъдство, поне Родопите сa перфектни зa товa, a и фурaжa ви е без пaри, сaмо дa не ви мързи!
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do kaka_fireТова, което ви убягва, че на много места тютюна е единствената култура, която може да се отглежда. През кумонизмът се е произвеждало много повече тютюн, главно за износ за Русия. При положение, че 1кг тютюн се изкупува средно за 4-5лв, а една кутия цигари е към 5 лв, помислете пак кои е ощетен
24
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зaкривaй тутунa, турчетa гледaйте говедa и свинье! Дa имa евтинa пържолкa!
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е контингента на ДПС, ако държавата не ги храни няма да гласуват за тях, и така губят Родопите... Да гледат компири и калуни цяла България ще им ги купува...
22
2
 
8
 
! Отговори
nikolai преди 10 години
До kaka_fireza kakvo revat,minalata godina polu4iha 700 miliona subsidii,a nie p4elarite -5.na nas koi ni kupuva meda
21
2
 
11
 
! Отговори
kaka_fire преди 10 години
Разбирам ги хората, ама не разбраха ли, че тази култура - тютюна, е обречена и нямат шанс да ги подкрепят. Цял свят се бори с тютюнопушенето, как да им се даде субсидия или подкрепа?!?!? Защо просто не започнат да гледат нещо по-рентабилно? Не мога да разбера, наистина не вярвам да са чак толкова ограничени хора, има нещо друго, което явно ни убягва...
20
1
 
8
 
! Отговори
22 преди 10 години
Ами детето на мама Праска, да изкупи тютюна на избирателите си. Нали той е собственик на Булгартабак и цигарените фабрики?
19
2
 
8
 
! Отговори
ОПОРНА ТОЧКА преди 10 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО ОБЕЩАВА ДО КРАЯ НА МАНДАТА СИ, Т.Е. 4 ГОДИНИ, ЦЕНИТЕ НА ТЮТЮНА ДА ДОСТИГНАТ МИНАЛОГОДИШНИТЕ.ПРОЛЕТ ИДЕ, ХВАЩАЙТЕ СЕ ЗА МОТИКИТЕ!
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичките тия свинщини в момента са причинени точно от дпс,които се хранят от сиромашията на хората,точно по временто на герб нещата за тези с тютюна се подобриха малко,най-голямата мафият в този сектор е точно от приближени до дпс и Доган.
17
2
 
11
 
! Отговори
помак преди 10 години
Това с продаването на тютюн в Гърция или Турция може да го предложи само човек, който никога не се е занимавал с тютюн. Забранено е, тютюна е акцизна стока и държавата ни не разрешава износа му без да имаш разрешително за целта. Такива не се дават, защото държавата иска тя да прибере акциза, а той хич не е малък като стане тютюна на цигари. Същото е и с други стоки като скрап например. Държавата ни е с един от най-затегнатите режими за износ и внос на много стоки.
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тя държавата ни е застанала зад всички, усеща се.По някое време обаче ще застане пред тях и тогава ще видят.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До търговецGarcite davat nay malko 10 lv za kilogram no nashta darjava zabranqva prodajbata im tam na proizvoditelite im e zabraneno da prodavat izvan BG ,samo ako grucki firmi doydat tuk moje da izkupuvat za sega samo edna grucka firma izkupuva
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
V Balgariq ot vekove se otglejda tutun i pokoleniq sa si izkarvali taka hlqba! Tova che nepushachite sa se prevurnali v pulni hateri i mrazqt nared vsichko svurzano s tutuna- nqma nishto obshto! To ne stava samo qdene, trqbva i akul.........