Възрастни баща и син намерени мъртви в дома им

Двамата са починали от мизерия, глад и измръзване
Обновена: 7 яну 2014 16:33 | 7 яну 2014 16:15,
89
Възрастни баща и син намерени мъртви в дома им
Снимка: архив, Булфото

Два трупа са открити в къща в село Лозен, община Любимец.

Те са на 101-годишния Жеко Марков и 80-годишния му син Костадин. Двете тела били на пода в стаята на дома им.

"Засега няма данни за престъпление и насилствена смърт", коментира началникът на Областната дирекция на МВР в Хасково Ангел Цанков.

До зловещото откритие се стигнало, след като вчера инкасаторът от ВиК не успял да засече водомера в къщата и повикал кмета Ангел Гинев. След като влезли вътре, те намерили телата на Жеко и Костадин на земята в стаята.

Кметът се обадил на местния фелдшер, който пък констатирал смъртта на бащата и сина.

Труповете са откарани в Съдебна медицина - Хасково, а резултатите от аутопсията им показват, че двамата мъже са починали от мизерия, глад и измръзване.

Хората в селото обаче определят случилото се като мистерия, защото не могат да си обяснят как бащата и синът са починали едновременно.

101-годишният Жеко бил трудноподвижен и рядко излизал навън. Костадин пък е забелязан за последно в събота, обясни кметът на село Лозен Ангел Гинев.

101-годишният Жеко Марков бе най-възрастният жител на община Любимец. От години той е вдовец, а синът му - ерген.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
0
 
! Отговори
prof.Solomon преди 10 години
БРАВО НА СОЦИЯЛНИТЕ СЛУЖБИ
66
1
 
1
 
! Отговори
дрън-дрън преди 10 години
До 21: и. Господ как точно да помогне на мизерстващите? Да им хвърля салам и чушки отгоре? Имали са съселяни, който помогнал помогнал, после фелшера. Господ спасява душата, храна и дърва или сам, че имаш ръце или помощ от другите, ако не са прекалено ангажирани да гледат в точка
65
2
 
6
 
! Отговори
ha,ha преди 10 години
.......а нашите управници милеят за някави си бежанци, да им осигурят топло, храна, дрехи, лекарства, а българите, кучета ги яли. НЯМАМ ДУМИ.
64
1
 
8
 
! Отговори
garo преди 10 години
Пуснете статията до всички олигарси, до офисите им, до министър председателя, до народното събрание. От глад и в в Африка вече не умират! На виновните, тези, които окрадаха и продължават да крадат от всеки човек, всеки ден, чрез различните си сделки и машинации трябва да се каже - Вие господа сте виновни! От тук нататък само Господ вече ще ви съди, защото при нас в БГ няма такава институция. Мир на праха та тези хорица!
63
1
 
11
 
! Отговори
!!!!! преди 10 години
Глад, студ, мизерия, всеки ден застреляни по улиците, отвлечени момичета, самоубити студентизатворени заводи, хиляди работници останали на улицата, растяща безработицаХубаво е при Орешарски, нали ?
62
1
 
10
 
! Отговори
Веселин преди 10 години
За Роми който нямат и ден стаж имат по 300 лв помощи а на хора който са работили за Държавата поне 30 - 40 години умират от глад господ да ви накаже господа в парламента Българоубийци и предатели.
61
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така ще е при червено-турската шайка.
60
3
 
9
 
! Отговори
#$%& преди 10 години
А, в същото време една блондинка със силиконова гръд се опитваше да докаже, че скъпият й джип се ползва с особено предимство пред всички останали участници в невъзможното софийско движение...Айде, със здраве и да ви е честита европата:(
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма да се учудя, ако са гласували за БСП и за кмета от БСП.
58
1
 
2
 
! Отговори
realist преди 10 години
До Нклei aide da me vzemesh i mene
57
1
 
1
 
! Отговори
zachydniak преди 10 години
До Dalaver4uama, to kogo da izberem?!
56
3
 
7
 
! Отговори
Позитано 20 преди 10 години
Еееее...кво се оплаквате толкова бе ! Дадохме ви топла зима, да не мръзнете, не е като виденовата зима! Още малко да останеме на власт и ще ви дооправиме......
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
maleeee
54
2
 
25
 
! Отговори
Уоуо преди 10 години
Какъв ужас ,докато лудите ни депутати ходят на луксозни почивки и се напиват от 3000лв бутилка вино ,двама дамско платеци умират като кучета.Това си избра простия български народ .
53
8
 
7
 
! Отговори
кокчо дунев преди 10 години
Кво ви е бе ? Ние сме добре ,,,,,ОП са ,оп ,са.....
52
11
 
15
 
! Отговори
от матряла преди 10 години
За тези хора по селата бившия говореше ,че са лош матрял, на него му пречеха и не искаше да се отделят пари за тях да не забравяме, че им беше замразил пенсиите. напомням го да се знае ,че до тук мизерията е докарана от всички който са биле в Парламента ! Като Парламента не е виновен за това тои е историческа сграда, а МАТРЯЛА в Парламента е виновен !
51
2
 
29
 
! Отговори
зико преди 10 години
За 24 години България от атомния век стигна африканския начин на живот.
50
7
 
29
 
! Отговори
Само Бсп преди 10 години
Така се грижи Бсп за народа!
49
6
 
12
 
! Отговори
където... преди 10 години
......има развит комунизъм има глад и мизерия.....търпи и ще си спасиш душата...това ни се пада!!!!
48
2
 
19
 
! Отговори
гаден живот преди 10 години
Браво управляващи Бок ....ци !!! Защо трябва изобщо да я има една държава която е анти-социална към населението си ? Трябва да я има за да обслужва и служи за забогатяване на група хора и обслужващия я персонал , такъв вид управление се нарича ТИРАНИЧНА ОЛИГАРХИЯ ,като не визирам само сегашните управляващи !