Напрегнат вот за Неврокопски митрополит

30 души ще изберат днес двама от десетимата кандидати
12 яну 2014 07:55, Александър Попов
4
Напрегнат вот за Неврокопски митрополит
Снимка: архив, Булфото

Днес са изборите за Неврокопски митрополит. 30 души ще изберат двама от 10-имата кандидати за заместник на покойния Дядо Натанаил.

Въпреки искането на част от духовниците вотът да бъде отложен, Светият Синод го насрочи за неделя.

Още по темата

Дни след смъртта на Дядо Натанаил свещеници от Пиринско поискаха пълна ревизия на избора на епархийски избиратели отпреди 6 месеца.

Според духовниците изборът не е бил легитимен и ще повлияе на предстоящия вот за митрополит. Преди дни обаче Светият синод обяви, че избирателите са законни.

В Гоце Делчев тече трескава подготовка за големия ден, съобщи bTV. По план малко след 9.00 часа трябва да започне тържествената литургия, след която ще се пристъпи и към гласуването.

Eпархийските избиратели трябва да отличат двамата най-достойни кандидати. От тях след това Светият синод ще избере Неврокопския митрополит.

Кандидатите за поста са десет. Три от имената - Серафим, Григорий и Данаил, са сред спряганите за фаворит, заради близката си връзка с покойния дядо Натанаил.

Финалния избор ще направи Светият синод на 19 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
8
 
33
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Тото2-Второ теглене: "Следващото изтеглено число е(изчаква се малко)....Машинка "Philips". Честито на печелившите!
2
10
 
35
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Толкова напрегнат "вот",че снощи до късно бяха наредени пред православното си капище "Кирил и Методий и брат му(Дедото поп)" като аптекарски шишета-цялата орда космати батмани.А иначе преди да построят внушителната грандиозна "Митрополия"(централното попско свърталище),подпалиха Пионерския дом,който бе построен на общински имот,сега владение вече на "отците".Подобна бе и съдбата на хотел "Неврокоп"-вече под владение на "владиците" чрез сложни политико-икономически машинации,разбира се не без участието на службите-тогава.
1
9
 
37
 
! Отговори
Въпрос преди 10 години
Днес ще разберем за пореден път колко дявола може да се поберат на иглин връх....ха..ха