Свещеник карал монахиня да се съблича по бельо

Скандал в Калоферския манастир, Пловдивската митрополия проверява
Обновена: 14 яну 2014 22:10 | 14 яну 2014 22:09,
103
Свещеник карал монахиня да се съблича по бельо
Манастирът в Калофер. Снимка: Dnes.bg

Нов скандал разтресе църквата, този път в Калоферския манастир. 26-годишна монахиня се е оплакала, че местен свещеник я затворил в килия и я накарал да се съблече по бельо. Срамната сцена се разиграва в девическия манастир "Въведение Богородично" в Калофер.

Твърди се, че изповедникът от Зографския манастир отец Василий е накарал 26-годишната монахиня Възкресения да се съблече гола, защото няма достойнствата да се нарече булка на Христос и се опитал да я насили. Момичето се обадила по телефона на брат си – Мирослав Ангелов от Козлодуй. Той от своя страна е подал сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров. По неясни причини монахинята отказала да даде показания в полицията. 

Пловдивската митрополия разследва случая и е забранила на духовниците да коментират скандала. Вратите на манастира стоят затворени денем и нощем след скандала и вътре не се допускат външни хора. 

„Звънях в манастира, но никой не отговаря, нямам информация какво се случва”, заяви кметът на Калофер Румен Стоянов.

От митрополията не дават подробности за случилото се, но се очаква владиката Николай лично да посети манастира до няколко дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
7
 
! Отговори
х до 54 преди 10 години
АЙнщайн... хистиянин???? Сериозно ли?
34
9
 
4
 
! Отговори
До Йованчо преди 10 години
Айнщайн, Паскал, Нютон, Ломоносов. Това са все вярващи хора. Християни. Ти, самият, по-образован ли си от тях? И още нещо нещо- правиш ли разлика между Христос и човек, обявил се за Негов последовател?
33
2
 
6
 
! Отговори
хахахахахаха преди 10 години
ГОЛЯЯЯЯМА новина,най-важната за един месец напред,хахаха,аре спрете се ...Напоследък само щуротии ни се поднасят като"новини"
32
3
 
5
 
! Отговори
Mihail преди 10 години
Golqm skandal. Tozi vun ot stranata napravo. Gnus.
31
6
 
23
 
! Отговори
iss100 преди 10 години
Явно попа е решил да опита с жена за сефте, та да види на какво толкова му се кефят "ония нормалните".
30
4
 
25
 
! Отговори
Dalaver4u преди 10 години
Попа заслужава наказание ! 1 седмица заключен в троянския манастир при баба гууууси и палома :)
29
22
 
30
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
Докато има заблудени още да вярват в Христосчовци и Алахчовци ще е така. Преди религията е служила за управление и поддържане на ред и морал при хората, разчитайки на масовата неграмотност. Сега тази роля се играе от държавността където я има. Най-вярващите днес са сред най-неграмотната и необразованата част от човечеството. 21 век няма място за бабини измишльотини. Смисъл има да останат традициите.
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изпратете лудата психоПатка Ангелина Пискова да разследва случая и напише статия.
27
8
 
38
 
! Отговори
попа преди 10 години
26 годишна монахиня по бельо...ох котьо,котьооооо...
26
3
 
15
 
! Отговори
КОЙ Е ГЕНИЯТ ? преди 10 години
И като залог из род в потомстводен и нощ - вечно тук преминува.И в това царство кърваво, грешно,царство на подлост, разврат и сълзи,царство на скърби - зло безконечно!кипи борбата и с стъпки бързивърви към своят свещен конец...Ще викнем ние: "Хляб или свинец!"
25
4
 
6
 
! Отговори
Коментатор преди 10 години
До Г.Супер! Не знам кой би дал минус на тази "десятка".
24
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Православната църква е жив резил откъдето и да я погледнеш. Бой и убийства за пари и секс.
23
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Право е отчето. Сторил е изпит на булката Христова. А тя се поддала на светските съблазни и вместо към Бога / Да нямаш друг бог, освен мен/, се обърнала към господа на прокурорите Цаци.Да я отлъчат.
22
12
 
9
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 10 години
В Кривунделово е вървежно да се пожелава преди сън да се ... сънуват голи монахини. Ама това наистина си е свещеник...мошеник.
21
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А монахинята бельо носила ли е? И как я е накарал да се съблече- с бой или с молитви? БоК е любов бе- клецането е акт на уважение към майката, и бащата на момето, за добрата изработка... Кво се барате на религия като 21 век всичко е унисекс, в Австралия има трети пол "ТО", некрофилията процъфтя, вчера четох за някъв дето правел секс с велосипеди, а от Русия един има видео, как си лекува хемороидите с корнишони в градината... тааа кой БоК да ги утепе тея?
20
23
 
10
 
! Отговори
любето преди 10 години
за всяка религия *** и за алах и за христос и за буда и за сички фалшиви кумири :))
19
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чалгата достигна и църквата. То не бяха скандали, доносници, свещеници в мерцедеси, далавери, мръсотия, политика, омраза.. това ли ни е църквата? Само ги слушайте "духовните" как говорят. Псуване, лаене, избиване на комплекси...бе все едно слушаш мутрите от парламентарната трибуна. Пълен провал както и цялата държава. Жалко за истинските свещеници в България. В какви условия живеят и какви ги ръководят... абе не ми се коментира
18
2
 
37
 
! Отговори
комунистите са лъжци преди 10 години
До Исмаил до 20Щото знам турски и да ти кажа гледам по турската телевизия как ходжа се "жени" за 7 "жени", като последната му "жена" е на 12 г.И ходжата казва, че няма официален брак, но е прочел там една молитва от Корана и е направил със седемте си "жени" религиозен брак. И нищо не му правят в Турция.Да не говоря пък за многото случаи по селата в Турция на сношаване с животни. И после ги колят животните защото може да забременеят. Въобще от турските медии ум да ти зайде. Ужас и безумие.
17
14
 
9
 
! Отговори
Исмаил до 20 преди 10 години
Абе много си чесахте с нашата уважаема религия.Не ни разваляй удоволствието да се посмеем на резила на църквата.Но още не е трагично.Виж от Ветикана на запад посягат на дечица и ги осакатяват за цял живот психически.Та нека се посмеем заедно.Смехът е здраве...ха..ха
16
2
 
34
 
! Отговори
комунистите са лъжци преди 10 години
Навремето (2009 г.) една послушница (Зоя Чалъкова) от манастир "Св. Никола" от с. Арбанаси (Велико Търново), беше обвинена от монахините в кражба на икони, телевизор и касетофон. Медиите гръмнаха и оплюха послушницата. После се разбра, че тя е невинна (след проведеното разследване), но медиите мълчаха. Не и се извиниха. Не писаха, че са грешели. И така един добър човек беше оплют. Да не попадаш в ръцете на медиите. Всеки ден четем какво ли не. Преди да пишем, да помислим. Дали не ни лъжат?