Свещеник карал монахиня да се съблича по бельо

Скандал в Калоферския манастир, Пловдивската митрополия проверява
Обновена: 14 яну 2014 22:10 | 14 яну 2014 22:09,
103
Свещеник карал монахиня да се съблича по бельо
Манастирът в Калофер. Снимка: Dnes.bg

Нов скандал разтресе църквата, този път в Калоферския манастир. 26-годишна монахиня се е оплакала, че местен свещеник я затворил в килия и я накарал да се съблече по бельо. Срамната сцена се разиграва в девическия манастир "Въведение Богородично" в Калофер.

Твърди се, че изповедникът от Зографския манастир отец Василий е накарал 26-годишната монахиня Възкресения да се съблече гола, защото няма достойнствата да се нарече булка на Христос и се опитал да я насили. Момичето се обадила по телефона на брат си – Мирослав Ангелов от Козлодуй. Той от своя страна е подал сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров. По неясни причини монахинята отказала да даде показания в полицията. 

Пловдивската митрополия разследва случая и е забранила на духовниците да коментират скандала. Вратите на манастира стоят затворени денем и нощем след скандала и вътре не се допускат външни хора. 

„Звънях в манастира, но никой не отговаря, нямам информация какво се случва”, заяви кметът на Калофер Румен Стоянов.

От митрополията не дават подробности за случилото се, но се очаква владиката Николай лично да посети манастира до няколко дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
22
 
! Отговори
Социаглист преди 10 години
Скромно било отчето, трябва без бельо!
14
5
 
24
 
! Отговори
до tulski преди 10 години
Никой не плюе срещу Православието ! Настроени сме срещу тези, които уж трябва да имат най-висок морал и добродетели и да му служат! Разграничавай самата религия от "свещениците" в българската църква !А мюсюлманите пък защо се обаждат като тяхната религия е копи-пейст от християнството !
13
3
 
19
 
! Отговори
Изабела преди 10 години
аххх,сестра Възкресения,попът е искал нещо да възкреси най-вероятно!Това какво се случва в манастирите и църквите,няма нищо общо с вярата на хората!Ако ти си вярващ човек християнин,носиш вярата в сърцето си!Дали е нагласено или не ,не знам,но последната година много такива неща излязоха наяве!И във всяка лъжа има малко истина!Но това не означава,че човек не трябва да вярва в Бог!
12
3
 
15
 
! Отговори
х преди 10 години
До йованчоЩом пишеш Господ с малка буква,явно колко си религиозен.А пък за туй,че някой прегрешил,нека да поеме пълната отговорност.Има си прокуратура за тези неща.
11
2
 
8
 
! Отговори
h преди 10 години
До АборигенДобре,че гледаш тези канали.То,друго какво ти остава?
10
41
 
7
 
! Отговори
Исмаил преди 10 години
Направо се радвам че съм мюсюлманин(въпреки постоянната негативна пропаганда).То тва християнството било голямо лицемерие , парадиране , и резилъ...ха..ха
9
4
 
19
 
! Отговори
youngman136 преди 10 години
До йованчоСвещеникът не е Господ!Свещеникът е служител на Господ.Ако е дбър служител-ще бъде възнаграден,а пък не е-ще бъде наказан.
8
2
 
20
 
! Отговори
ивко преди 10 години
До BGАко има Бог не е ли той в душите ни. Него трябва да славим и да се молим.
7
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е браво, браво на свещениците, българската православна цървка се развива към добро, щом свещениците вече от мъже са почнали да налитат на жени, това е добре, това е нормално (то според новите европейски ценноси и с мъже е нормално, така ги учат в европа децата в детските градини, скоро и в БГ ще ги учат така децата). Браво на българските свещеници.
6
10
 
55
 
! Отговори
BG преди 10 години
Бог няма нищо общо с църквата, която е схема, измислена от безскуполни мошеници, за контрол на масите и изсмукване на ресурсите им.
5
5
 
39
 
! Отговори
Абориген преди 10 години
Ако вземат да снимат порно филми в тея български манастири Плейбой , X-art , Чикс, Блейзърс и прочие ще фалират.....
4
5
 
47
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Содомията в църквата край няма. Тези похотливи свещеници на дявола се кланят, пък бога прославят.
3
4
 
32
 
! Отговори
qwerty11 преди 10 години
е ми то е по силно и от тока......
2
5
 
66
 
! Отговори
bai ivan преди 10 години
"но се очаква владиката Николай лично да посети манастира до няколко дни."Ще ходи и той да види монахинята :-)))
1
7
 
63
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
Егати църквата, в Бачковския манастир пълен разврат, тука същата работа, а колко ли са потулените случаи. Пък после ходи вярвай в господ и чудеса!