НЗОК ще плати на болниците 67 млн. лв. за октомври и ноември

Средствата трябва да се изплатят до 20 януари
15 яну 2014 17:24, Анисия Иванова
0
НЗОК ще плати на болниците 67 млн. лв. за октомври и ноември
Архив: Булфото

Националната здравноосигурителна каса ще изплати на болниците за извършената дейност през октомври и ноември миналата година близо 67 млн. лв. Това каза пред журналисти председателят на Надзорния съвет на Здравната каса и зам.-министър на финансите Людмила Петкова след заседание на Надзорния съвет.

Средствата трябва да бъдат изплатени до 20 януари. НЗОК плати на болниците в размер на до 80 на сто от цялата дължима сума за двата месеца.

Дейността за декември ще се изплати след представяне на отчетите от страна на болниците, като се очаква средствата да бъдат в по-малък размер, допълни Петкова.

Средномесечният разход на болниците е между 136 и 156 млн. лв, посочи още тя и уточни, че 67-те милиона лева са от предвидена сума в бюджета на НЗОК за тази година, която е в размер на 104 млн. лв.

Членовете на Надзорния съвет са обсъждали и промени в наредбата за определяне на основния пакет от здравни дейности, гарантиран от бюджета на НЗОК.

Петкова обясни, че по време на заседанието са обсъдили финансовата стойност на допълнителните клинични пътеки, включени в нея. По думите й, ако сумата е много голяма, е възможно новите клинични пътеки да влязат в сила в средата на тази година или в началото на следваща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари