Взрив на ароматизатор отнесе тераса в Димитровград

Няма пострадали при инцидента
Обновена: 15 яну 2014 15:06 | 15 яну 2014 15:04,
92

Снимка: БТА

 

Взрив в апартамент вдигна на крак рано сутринта органите на реда в Димитровград. Инцидентът станал тази сутрин в 6.20 часа на улица "Софроний Врачански" №3 в центъра на града.

По първоначални данни взривът е възникнал от неправилно съхраняван ароматизатор в дома на Благой и Мария Яковлеви.

В следствие на взрива напълно е избита стена на кухнята им. За щастие, те са били в друга стая и отвън не е имало хора в непосредствена близост.

От полицията съобщиха, че все още не са ясни причините за възпламеняването на ароматизатора. Взривната вълна е избила в най-слабото място, което в случая е било терасата, която е била захваната със стиропор.

Ако тя е била закрепена по-здраво, е можело да има по-големи последствия, защото взривът щял да избие навътре в жилището.

Съседи коментираха, че по-вероятно взривът да е от динамитена шашка, с каквито Благой ходел да гърми риба по река Марица, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
TNT преди 10 години
Странен взрив е станал - терасата паднала, а шкафчето, върху което е бил "ароматизатора", седи непокътнато, с наредените чашки и чинийки на него и следи от горено, а не от взривено. Хъм-м-м-м.
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Определено е ароматизатор със 150 г. тротилов еквивалент. От благоуханната вълна била разрушена фасадната стена със стиропорно захващане.
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евтиното излиза скъпо! Ако всеки си върши работата за която е учил, нямаше да има такива простотии. Че сега и за смях станаха....
76
0
 
3
 
! Отговори
Стр. надзор преди 10 години
Нищо не е гръмнало, а падането на дувара е предизвикало шум. Вижда се строителния гений от димитровградско-старозагорско, зидане с гипсови блокчета, хита на *** през деветдесетте. Махнал е освен трегера и парапета и го е подменил с гипс.
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе от дезодорант щом падат тераси значи е пръднал и тя терасата се е разцепила,но това гоима в филма РЕДЖЕБ ИВЕДИКТ ароматизатор с привкус на боб или фасул!
74
0
 
13
 
! Отговори
fck преди 10 години
аз мисля ,че историята е следната Благой се прибира от работа в "Софстрой" . Почерпен бие два юмрука с крак в кривото гърло на жена си тя пада вдървена като канадска лисица на земята. Човека се побърква ръга един ароматизатор в стената да прикрие следите в пиянска агресия бута здраво закрепения гипсокартон и половината тераса пада.. Замислен стои около минута здраво държи ароматизатора в ръка мига 3пъти и половина обръща се и отива да си ляга! Изводът?Който има цветен телевизор няма да яде халва
73
0
 
10
 
! Отговори
xxl преди 10 години
Ароматизатора е произведен във парфюмерийна компания "Арсенал" - Казанлък.
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стената обгорена,цветята и стъклата на кухненския шкаф в ляво здрави,фасадната стена я няма.Прилича на насочен взрив.
71
0
 
4
 
! Отговори
Мимо преди 10 години
Гръмнало или паднало, но на снимката се вижда и друго: човека е на 1ви етаж и без да му пука е махнал трегера от дясната страна! Знаете ли какви дебели железа има в тази вертикална част, където е отстранена? Не искам да живея в този блок, да му мислят живущите!
70
1
 
8
 
! Отговори
28 преди 10 години
Важното е, че комшията си е изпрал потника и гащите!
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че терасата е зидана от газобетон е ясно, но този "ароматизатор" е бил с поне 200-300 гр. тротилов еквивалент. Дано терористите не решат да внасят парфюми в самолетите, че... :)
68
2
 
19
 
! Отговори
БГ преди 10 години
ОТИВАМ ДА СИ КУПЯ ОТ ТИЯ АРОМАТИЗАТОРИ,ЗА *** МААЛА ДАРЕНИЕ....
67
1
 
19
 
! Отговори
от Девня преди 10 години
Излизам днес навън и веднага ме лъхва една хубава миризма на теменужки! Ама много приятна миризма, която няма нищо общо с химичните миризми на които съм свикнал в Девня. Викам си аз -тука става нещо нередно. Сигурно някъде се е взривил атомен ароматизатор . Веднага, по най-бързия начин, мигновено, без да губя и секунда, скорострелно, на мига влизам в днес. бг-на. И ето на - съмненията ми се потвърдиха. Въздъхвам с облекчение, че не е гръмнал бидона със зелето на човека.
66
3
 
3
 
! Отговори
ЛЪЖЕ ТОЯ преди 10 години
абре КИТЮК ДАНЕБИ БОЙКО БОРИСОВ ДА ТИ Е БИЛ НА ГОСТИ И ДА Е ПРЪДНАЛ ИЛИ СИ ЗАСТРАХОВАЛ АПАРТАМЕНТА И СЕГА ПРАВИШ ЗАСТРАХОВАТЕЛНА ИЗМАМА. ОТ КАКВО ГРЪМНА ДЕЗОДОРАНТА БОМБА И КАЖИ КАКЪВ БЕШЕ И ОТКЪДЕ ДА СИ ГО КУПИМ. МАЙ МЯЗА НА ЗАСТРАХОВАТЕЛНА ИЗМАМА. ИЛИ КАПАТА НА БАШ МАЙСТОРА. МАЛЕ МАЛЕ.
65
0
 
6
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Много ароматизатор, много нещо :D Пак добре, че няма невинни жертви.
64
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Егати пича, егети ароматизатора...Добре, че не е пръднал, че целия блок щеше да срути :)
63
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
подозирам че е щял да ходи да ароматизира *** махала
62
0
 
1
 
! Отговори
д преди 10 години
ако е било взрив и ударната вълна се е насочила към терасата удъра е билтолкова силен че да бутне стената а цветята които са преди нея са непокътнати освен после да са ги сложили,както и да е, но работата не ми се вярва де е така както искат да я изкарат
61
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя ще да е някой алкайдист хигиенист!
60
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бая ароматизатор е бил :)