Руски студенти напират за стажове по родни плажове. Проблемът: пият

Интересът е огромен от младежи и от бившите съветски републики
Обновена: 21 яну 2014 18:32 | 21 яну 2014 18:30,
87
Руски студенти напират за стажове по родни плажове. Проблемът: пият
Архив: Булфото

Рускоезични студенти са поискали да изкарат лятната си практика по Южното ни Черноморие. В тази връзка е подписана декларация за сътрудничество между администрацията на Алтайска област и българското Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Интерес към нашите курорти проявяват Държавният технически институт, Алтайският държавен университет, както и Алтайската държавна академия за култура и изкуство.

Наред с това през декември миналата година Българската туристическа камара (БТК) е обсъдила подписването на договори с Московския, Киевския и Минския университет за стажуването на техни студенти у нас.

Предложенията на чуждите учебни заведения е изпратено до всички членове на камарата. Срокът, в който те трябва да дадат отговор, е 30 март. Изискването е работодателят да осигури спане и храна за младежите, както и минимална работна заплата от 340 лв.

Разходите по пристигането и заминаването на студентите ще се поемат от тях самите. До момента 7 хотела и туристически фирми са заявили общо 14 свободни места за стажанти.

"Ние искаме да приемем тези младежи, да проверим тяхната квалификация и едва тогава да решим кои могат да останат на стаж. През 2102 г. приехме около 18 студенти от Московския университет, като някои от тях бяха с перфектен английски, немски и френски език. Част от тях обаче имаха отклонения по отношението употребата на алкохол. Затова сме решили през настоящата година да подходим още по-отговорно относно тяхното бъдещо назначаване”, обясни Иван Иванов, председател на Бургаската регионална туристическа камара.

Той уточни, че младежите предварително ще преминат обучение, след това ще се включат в ролеви професионални игри и едва след това ще се прецени тяхната квалификация.

Освен руските, киевските и белоруските университети и българските висши учебни заведения са проявили интерес за летни стажове по Черноморието. Запитвания има от катедра "Туризъм” на Лесотехническия университет, както и от Славянската катедра на Софийски университет „Климент Охридски”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: студентиРусиястаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
18
 
12
 
! Отговори
ЯНИ СПИРОС преди 10 години
ИСКАМЕ РУСКАТА АРМИЯ ДА ДОИДЕ И ДА НИ СПАСИ ОТ ***, ВУЛГАРИТЕ И ПРОСТАЦИТЕ..НИЕ КАРАКАЧАНИТЕ СМЕ ГОТОВИ ДА СТАНЕМ РУСКИ ГРАЖДАНИ,...САМО ДА НИ ИЗБАВИТЕ ОТ ВУЛГАРИТЕ И ВУЛГАРО-***
41
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истината е че руснаците като туристи са голям проблем, в състояние са да съсипат всяка една дестинация със своето невъзпитано и арогантно държание, точно поради тази причина повечето средностатистически туристи от ЕС избягват дестинациите които по-една или друга причина е набелязана от руснаците като "любима", да не говорим че застрахователните полици за хотели работещи с руски туроператори са от 2-до 3 пъти по-скъпи.Например след ивазията на руснаци в Египет, там изчезнаха туристите от ЕС
40
11
 
18
 
! Отговори
Стойчо преди 10 години
До славянинРуснаците все по-малко пият и пушат,особенно по- младите за които е по интересно на отидат на фитнес.Ако сте гледали руски телевизии ,в предаванията и във филмите се осмива пиянството и пушенето.
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 40Не ме интересуват ски. Но за справка-ски-апартамент за 4 души в Обарау, Австрия-98лв на вечер при заявка 12 седмици по-рано. А и най-важното-няма *** и чалга.
38
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
45-години търпяхме болшевишката ***!Някой хора забравиха как изнасилваха български жени по Добруджа и мародерстваха по къщите на трудолюбивото население!Освен с вечно пияните *** и парясниците,с какво са допринесли за туризма?
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 34В Берлин има ли ски бе??????????
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците само пият.Западняците - пият, бият се (често с ножове) и обичат да се хвърлят от балкони.А нашите момчета и момичета в туризма (включително онези с хотелите от туристическата камара) - пият, изневеряват, че и покрадват повечко.
35
4
 
3
 
! Отговори
До 34 преди 10 години
Ми ходи в Берлин тогава на ски бе като ти е по-евтино с 2 лв. там аахахахаха
34
6
 
7
 
! Отговори
Руснак преди 10 години
Пожелавам на България да има повече туристи от САЩ и ЕС! А ни пияници ще намерим място за почивка :)
33
1
 
17
 
! Отговори
недоволен преди 10 години
Руските студенти пият, а българските само се жабуркат, ха ха ха. Вземете се събудете и стига сте писали глупости, както вашите колеги от англия по повод наплива на желаещи да им чистят *** страна от 01.01.2014 от България и Румъния.
32
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 20Тези цени, които цитираш са от преди 10 години в еднозвездните хотели, където и едната звезда е под въпрос. В белите държави чадъра, интернета, а ето прясно прясно от преди 2 седмици в Берлин-Чая и кафето оставени в стаята са безплатни. В средно-статистическия тризвезден хотел в центъра на Берлин при 45 евро на вечер на фона на 120лв на човек в Пампорово.
31
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е това вече тотално ще прогони средностатистическия европейски турист.И много ми е чудно на какво основание ще им се дават работни визи ???
30
1
 
13
 
! Отговори
варненец преди 10 години
Еми след като тълпите от хамерикански туристи щедро обещавани от оня *** Уорлик така и не дойдоха /о каква изненада !/ кво да правим ние по морето ? Взимаме квото дойде , и Румънци имаме и на украинци имаме бум миналото лято да са живи и здрави , и така ...
29
7
 
2
 
! Отговори
соросоид преди 10 години
До VARNAте и в чечня така на тълпи отиваха ,сега са под 5 процента в кавказ ,ще поживеем ще видим.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TURZI,ARABI,GERMANZI PIAT SAMO PETAK SRESU SABOTA I SABOTA SRESU NEDELIA POLIAZITE VSEKI DEN
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ай ся и студенти ще ми стажуват тука, малко руски *** практикуват тук летно време, пък сега и студенти, да си стажуват по техните курорти
26
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аман с тия руснаци, бе! Искаме си американци, те са ни освободили от комунизма. Даже от фашизма са ни освободили, като са пускали бомби-детски играчки, които откъсвали пръстите на децата.
25
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе има една световна тенденция, там където руснаците като туристи нарастват туристите т ЕС нмаляват главоломно, това се случи и в Кипър и в Египет и в Турция, само Хърватите се усетиха навреме, лошото е че ние не продължаваме да ги приемаме без абсолютно никакви квоти, ще доиде момент в който освен руснаци няма да има други, като в Крим
24
5
 
13
 
! Отговори
VARNA преди 10 години
Отново лоша новина за циониските лакеи от дсб и герб ! Руснаците продължават да идват на тълпи във Варна и Бургас а те щракат ли щракат злобно почти отчаяно по клавиатурите но това ням да промени нещата ...ааахахаха кеф
23
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При масовата емиграция на българи от България вносът на млади хора от Русия и другите страни от СССР е изход за избягване на демографската катастрофа на България.