ЕVN отчeте над 2 милиона лева загуби от кражба на ток

Най-много се краде в Бургаско, посочи Йорг Золфелнер
24 яну 2014 16:15, Красимир Ангелов
37
ЕVN отчeте над 2 милиона лева загуби от кражба на ток
Снимка: Булфото

Над 2 330 000 лева загуби от кражба на електроенергия отчита за 2013 година "ЕVN България”. От тях около 552 000 лева са на територията на Пловдивска област, съобщи Йорг Золфелнер - председател на УС на дружеството.

Отделно от това компанията отчита и над 369 000 лева загуби от кражби на проводници и на части от трафопостове. По данни на дружеството най-много кражби са извършени на територията на Бургас, а в Пловдивска област - в ж. р. "Тракия".

В сравнение с предходната 2012 година ЕVN отчита с 1 690 000 лева повече загуби.

За миналата година дружеството е направело инвестиции в размер на 73 милиона лева, които са за развитие на мрежата в курортните комплекси, повишаване на сигурността на захранването и намаляване на технологичния разход и други, подчерта Золфелнер.

За 2014 година от ЕВН България планират подмяната на 124 000 електромера в големите градове от Югоизточна България, 50 000 от които ще бъдат в Пловдив, съобщиха от ЕVN.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Чача преди 10 години
2 милиона лева при наличие на 1 милион *** това е смешно число ... падат се по някакви си 2 лева на *** . .. значи черните *** не са "работили", както трябва . . .
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕVN отчeте над 2 милиона лева загуби от кражба на ток....... 500.000000 Печалба горките да ги оплачеш жив
27
0
 
4
 
! Отговори
пореден преди 10 години
не 2 милиона а 200 милиона загуби да имате дано крадци мръсни...
26
0
 
1
 
! Отговори
ggfg преди 10 години
Grad varna , maksuda 1000 kolibi koito nqmat dori elektrimer tochka
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ami vie kato kradete ,zashto drygite da ne kradat kva e razlikata .
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ние колко милиона загуби да отчетем от EVN?
23
0
 
5
 
! Отговори
дедо пецко преди 10 години
Неква огромна компания отчела 2 милиона лева загуби от кражби, и защо трябва да ми дреме? Законите ни са такива, че треперя в дома си, да не би някоя *** да влезе да ме обира и да се претрепе по стълбите, че после ще вземе да ме съди, че съм създал неблагоприятни условия в дома си. С жената ходим на медицински прегледи през месец, та всичко да е чисто и безопасно за по-наглите и загорели.Престъпниците са по-хора от обикновените хора, как очаквате от мен да се държа като отговорен гражданин?
22
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
След като са на загуба да напуснат България никои не ги държи на сила.Не са на загуба просто им е намаляла с малко печалбата а колкото до електромерите ние всеки месец плащаме такса от 5лв. и сме си ги платили много кратно.
21
0
 
9
 
! Отговори
men преди 10 години
а кражбите са най големи в бургас защото хотелите в слънчев бряг не плащат ни ток ни вода, истинското лице на нашите полит мафиоти и перачи на парички. как се правят инак кинти с нощувки от по 10 лева? без разходи естествено. а инвестициите в курортите обикновените българи не ги топлйт особено, защото освен хората които робуват там по 20 часа на денза по 500 лева друг нормален човек кяр не вижда. затворени хотелчета, бедни туристи, *** работа...
20
0
 
6
 
! Отговори
men преди 10 години
най много се краде от австрия, и това са парите които изнасяте и за които не сте работили господине.
19
2
 
7
 
! Отговори
000--- преди 10 години
Защо обаче ЕВН не кажат за безпереспективните си вложения в районите, който просто умират.Не може в села със сменена преносна мрежа преди около 10-15 години да сменят отново стълбове и да теглят нов кабел при положение, че там живеят по 50 .И ,че тази преносна мрежа си е отлична просто.Но така се краде легално нали.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тока за декември по график,трябваше да ми го отчетат на 8-януари,а аз хванах инкасаторчето да го отчита на 16-ти!Ако имате 'леко' завишение на цената да не се чудите откъде е и да дежурите другия месец на посочената ви дата във фактурата да се убедите,че съм прав!
17
0
 
6
 
! Отговори
до 16 преди 10 години
Напълно си прав. В Сл.бряг собствениците на редица хотели са на "абонамент" към техниците...Те ги включват към мрежата и изключват когато решат. Дори имаше един с две отделни табла---пред ЕВН и истинско. Но на всеки е ясно че това не става без знанието на техниците, техните преки началници и шефове на ЕВН. Както се майтапеше един техник---като застанеш срещу хотел Мажестик в Сл бряг и видиш колко крушки свят..колко ли мислиш ток плаща на месец?
16
2
 
15
 
! Отговори
Гого от Варна преди 10 години
Най-много крадат не ***, а хотелите и ресторантьорите. Във Варна най-често и най-много беше излавяни обектите на един верига "щастливи" ресторанти.
15
4
 
9
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Държава ,в която Андрешко е положителен герой може всичко да се очаква.
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не само от ЕВН и от политиците трябва да се краде!
13
0
 
25
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Ха) аз ако почна бизнес и не ми върви - тогава ще закрия бизнеса си преди да съм фалирал напълно ) Ами като ви крадат (ЕВН) и не ви върви бизнеса МАХАЙТЕ СЕ ОТ БГ !! защо седите тук - да чакате крадливият цар Симеон да е пак на властт за да крадете още ли? Криминално приватизирахте мрежата, сега се махайте от БГ - има достатъчно техници без работа които могат да подържат Бг мрежата - Държавата да изкупи дяловете от ЕВН и си ходете в други страни да сваляте правителства с алчността си !
12
1
 
2
 
! Отговори
Ime преди 10 години
До ДениславDrugite ne gubiat denislavcho , samo ti gubish
11
0
 
35
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
За какви загуби говори тоя? Всички имаме в сметката си доплащане за загубите на енергоразпределителните дружества. Тези дружества нищо не губят, загубите са за плащащите сметките.Тези загуби трябва да са изцяло за сметка на ЕVN, за да има стимул последната да спре кражбите на ток. Когато тези кражби се плащат от останалите потребители, тогава от ЕVN нямат никакъв интерес от спирането на кражбите, даже им е по-изгодно ако кражбите са и по-големи.
10
1
 
4
 
! Отговори
преди 10 години
Hodete si maina, drugi shte doidat ot tiah shte otkradnem pak...