105 млн. лева от бюджета - за пристанище Варна

15 млн. са за проектиране на контейнерен терминал и на атракционната зона на пристанището
5
105 млн. лева от бюджета - за пристанище Варна
Борислав Гуцанов. Снимка: архив Булфото

В държавния бюджет тази година са предвидени 105 млн. лева за варненското пристанище. 15 млн. са за проектиране на контейнерен терминал и на атракционната зона на пристанището. Другите 90 млн. лв. от бюджета са приготвени за началото на строителните дейности на терминала. Това съобщи на среща с местни представители на Националния съюз на превозвачите варненският народен представител от Коалиция за България Борислав Гуцанов, предаде "Черно море".

Представители на Националния съюз на превозвачите във Варна поискаха среща с депутата от Коалиция за България Борислав Гуцанов. Те повдигнаха няколко важни за тях въпроси, свързани с транспортните дейности в града. Един от тях беше свързан с развитието на пристанището. Борислав Гуцанов заяви, че за него в бюджета тази година са предвидени 105 млн.лв. 15 млн. от тях са за проектиране.

Първо трябва да бъде изграден новият контейнерен терминал и едва тогава да започне преместването на пританище Варна изток, за да стане част от територията на града ни. 90 млн. лв. от бюджета са предвидени за началото на строителните дейности на терминала. Нека мине проектирането, да бъдат одобрени документите. Мисля, че 90 млн. лв. дори няма да могат да бъдат усвоени за една година от началото на строителството на терминала.

Започне ли веднъж строителството, всичко необходимо ще бъде дадено, заяви Борислав Гуцанов. Той съобщи, че Китай има желание да участва или изцяло да изгради магистрала "Черно море".

Превозвачите поставиха и въпроса за възстановяване на спасителния кораб "Перун". Според Гуцанов обаче, е редно държавата да инвестира в нов, вместо да дава пари за ремонт на толкова остаряло съоръжение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
obestania slusame ot 20 godini
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако собственик е "организация" с трите букви, следващите, които тя ще измете с различни прийоми, е летище София! С помощта на управляващите! Да ни е честито!
2
4
 
2
 
! Отговори
5KOV преди 10 години
А как дават толкова пари на доказани крадци... на варналия нищо не трябва да се дава поради некомпетентност и малоумщина.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки лев от тези 105 млн е на българския данъкоплатец.Някой питал ли ни е какво да прави с парите ни?Знаеш ли схемата ,бесепар?Първо се започва проекта-краде се,после парите не стигат-привличат се чужди инвестиции,най-накрая става собственокт на фонда на Дубай.Дано да има възмездие чрез децата и внуците ви!