BG абсурд: имигрантско бебе в Ковачевци чака ЕГН

Процедурата не позволявала то да бъде вписано в регистрите
Обновена: 29 яну 2014 21:25 | 29 яну 2014 21:25,
69
BG абсурд: имигрантско бебе в Ковачевци чака ЕГН
Снимка: архив, Булфото

Бебе, родено във Временния център за настаняване на имигранти в Ковачевци, не съществува по документи, съобщиха от Областната админстрация.

Според законовата процедура в специални карти на възрастните хора, които влизат в България, за да търсят убежище, са вписани децата, с които те са преминали границата.

Пеленачето обаче е родено в България и не е вписано в тази карта. От друга страна, законът не позволява то да бъде регистрирано с ЕГН, докато майка му не получи статут на бежанец, обясни пред БТА заместник-областният управител Галина Никодимова.

"Документалните и процедурни неуредици, свързани с регистрацията на чуждите граждани у нас създават проблеми", поясни тя.

По думите й наскоро станало ясно, че представители на Хелзинкския комитет и на Върховния комисарият по бежанците са договорили с Агенцията по бежанците у нас чуждите граждани, които вече са получили статут на бежанци, да могат да остават в лагерите за временно настаняване, какъвто е и този в Ковачевци, 6 месеца след това.

Досега процедурата предвиждаше в 14-дневен срок те да напуснат центъра и да търсят външен адрес или настаняване в интеграционен център.

От областната администрация са поискали обяснение в тази връзка от Агенцията по бежанците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
9
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Неособено възприемчивите майцепродавци се появиха във форума и започнаха да ни поучават и да сравняват ябълки и портокали. Видите ли българите били и те имигранти. Нелегални ли са? На нечия шия ли са увиснали? Не се ли опитват да се интегрират в местните общества? България с кои държави има договор: със Сирия и Мангустан или с ЕС? Българите в ЕС или в Мангустан тичат да работят? Най важното:В ЕС българите не сме еми/имигранти колкото и да не ви харесва "толерантни" ми съграждани и чуждоугодници.
23
1
 
13
 
! Отговори
хайде,моля! преди 10 години
Това днес е бебе,утре ще е поредния лежащ на помощи.И вярно е ,че почти 2 млн.българи са навън,но те работят и внасят данъци,за разлика от тези мързели,които дори не си чистят ***.Някой виждал ли е ,в каква *** са превърнали предоставените им жилища?Хайде,стига с тази фалшива толерантност,граничеща с олигофрения?
22
0
 
5
 
! Отговори
и те така... преди 10 години
Кабинетът задължи мин.Чобанов да вземе нов заем от 4.4 млрд.лв.Ще има пари и за *** и за"бежанците".Споко,българи!Не си изхвърляйте старите дрехи?
21
0
 
8
 
! Отговори
отговор преди 10 години
До Анонимен 25На мен, като редовен данъкоплатец, се креп тази държава! А от такива като теб, безродни майкопродавци философи, СТРАДА БЪЛГАРИЯ!!!
20
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да му дадат ЕГН, но само на него.
19
1
 
7
 
! Отговори
до 21 преди 10 години
Очакваните "орди от румънци и българи" не се появиха на Острова.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 18Ми върви да те опъ..нат анадолските мана...фи и хващай самолета прелитащ на д америка и раждай, травестит такъв!!!
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ест, че детето наследява гражданството на родителитетака е навсякъде
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
никакво ЕГН, никакъв стаут - вън от България тая *** престъпници ислямисти. Пак ли тия *** от БХК и ООН бе, още 6 м ще ги издържаме - от нашите данъци -така ли бе продажници лицеметри - пак ли се дупите на тия гнусни ***-хулмитаристи-търговци на смърт а ? Това не са бежанци-ТАКИВА НЯМА - ТОВА СА НЕЛЕГАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ИЗВЪРШИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ТРЯБВАШЕ ДО СЕГА ДА СА ОСЪДЕНИ И ВЪРНАТИ В ТУРЦИЯ - СТИГА СТЕ КРАЛИ И ПОСЛЕДНИЯЗАЛЪК ОТ БЕДНИЯ И БОЛЕБ НАРОД И ДА ГО ХАРИЗВАТЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИ - СРАМ!
15
4
 
1
 
! Отговори
???????? преди 10 години
Какво общо има тук някакъв си "Българския хелзински комитет" това дете къде да го пишат, че се е родило ????????????????????? МИСЛЕТЕ !
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой ще ми обясни ли как така позволяваме на новородени ислямисти от Азия, бъдещи терористи, да получават автоматично българско, европейско граждаство????
13
13
 
3
 
! Отговори
До №9 преди 10 години
Като гледам на другите коментарите. Започвам да се съмнявам, че повечето са заченати чрез *** секс. Или просото забравят, че и те са хора и ... не ми се говори даже.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не САЩ, а България е страната на неограничените "възможности". Срам и позор !
11
3
 
22
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
От АХК (Антибългарски Хелзински Комитет) пак са се развихрили, осигурили са по-дълъг срок за паразитиране на мултинационалната шайка. Особено на тези в Ковачевци им е най-зле с тенис кортовоте, парка и басейните. Докога тази трибуквена групировка ще развива дейност в България?
10
2
 
12
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Няма никакъв абсурд. Новоредно, чиято майка е нелегално влязла в страната. Ще чака докато се оредели статутът и. Защото ако трябва да бъде екстрадирана ще иска да си вземе и детето предполагам? Освен ако не е решила да го използва за разменна монета.
9
18
 
3
 
! Отговори
преди 10 години
Mnogo iasno che e bylgarski grazdanin. Rodeno e v BG. A kvi sa roditelite mu niama nikakvo znachenie.
8
3
 
14
 
! Отговори
койчо преди 10 години
Защо трябва, след получаване на статут, да остават в центровете и да продължаваме да ги храним? Защото ни са много мили ли? Вън от центровете и наравно с нас да се борят за оцеляване!!! Много бързо ще съжаляват защо са дошли!!!
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има си сирийско посолство в България,регистрира са като новороден сирийски гражданин,издава му се документ за самоличност и на база тези документи се настанява в центъра за бежанци!!!Е.... ти абсурда!!Това посолство да не е тук за украса!!!!
6
1
 
20
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
"...представители на Хелзинкския комитет..."Тия дето не ги сееш там никнат. Що не си бият камшиците за Хелзенки? И въобще, защо не е забранена тази вредоносна организация, позволяваща си да дава тон на държавата ни как да си тълкува законите и конституцията?
5
18
 
1
 
! Отговори
До номер 1. преди 10 години
Ти ако си на почивка на Канарските и ти се роди там детето, то автоматично ще има двойно гражданство и ще ползва благата на двете страни.