Обявиха жълт код в осем области на страната

Обилни снеговалежи се очакват в почти цяла България
29 яну 2014 07:49, Петя Славова
15
Обявиха жълт код в осем области на страната
Снимка: Булфото

Заради опасно силния вятър, в осем области в страната е обявен жълт код, съобщават от сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.

Жълт код е обявен в областите- Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Силистра, Търговище, Разград, Русе. Ще духа временно силен вятър от северната четвърт. Ще вали сняг и ще се образуват преспи. Жълт код означава, че времето е потенциално опасно.

Обилни снеговалежи се очакват в почти цяла България. В много райони те ще образуват нова снежна покривка, предаде Агенция "Фокус". В планините ще има виелици и навявания. Дъжд ще вали в крайните югоизточни райони и по Черноморието, където условията за поледици остават. Значителни количества се очакват и в Родопската област и източна България. Около обяд от югозапад ще започне процес на спиране на валежите, а над югозападната половина от страната и временно разпръскване на облачността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До До 6 И във Варна,вали дъжд и стана ужасна киша.
9
0
 
1
 
! Отговори
До №6 преди 10 години
Прав си и да знаеш, завиждам ти, и аз искам да рина сняг, ама вместо това ще цопам в локви - по останалото Черноморие не знам каке, но в Бургас пак сме прекарани
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зима е, вънка вие вуктатко маа пръжки с лук...Верно, много е приятно да се разкършиш на студа и после да се прибереш на топличко вкъщи. Това са радостите на живота.
7
0
 
7
 
! Отговори
Минчо Празников преди 10 години
Е какво искате?!?! Зима е! Дал Господ сняг! Идеално! И за реколтата - също! Щеше да е добре да е още по Коледа... за създаване на истинско Коледно настроение.... но и така е добре! :) .... Друг е въпроса с почистването......... особено по местата, където е за вървене на хора.... почти под всякаква критика! Но все едно ни е за първа зима! За снегопочистващите "фирми" - собственост , разбира се , на "ПРАВИЛНИТЕ НАШИ ХОРА" ;) е значително по- важно да "УСВОЯТ" милионите за това,което НЕ вършат...;)
6
0
 
9
 
! Отговори
Ставри преди 10 години
Времето си е добро. Ще има достатъчно вода за всякакви нужди - питейни, поливни и др. Всички знаем, че сушата не е на добро, от какво недоволстваме ?
5
2
 
16
 
! Отговори
оня с лопатата преди 10 години
Народе, зимата най-после дойде. Аз не си спомням толкова топъл януари да е имало... както и да е. Нали затова е зима, за да е студено и снежно. Сега остава само да чакаме Олимпиадата. На всички любители на зимния сезон, честито. А аз отивам да рина сняг :)
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 4Супер си е сезона. Най-после да ми влиза домашното винце с чаталче наденица. То досега беше пролетно време. Мразя скапаните горещини където се потиш като прасе. Студа му е майката- няма по-добро да намръзнеш и да влезеш у вас пред камината и да си налееш едно студено домашно червено вино...а ако има и някоя по пеньоар до теб- ще я объркаме много.
3
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** гадния сезон
2
0
 
9
 
! Отговори
Код преди 10 години
Малко се притесних вече, че пръвоначално не видях код в статията... но в крайна сметка имаше код. Благодарение на този код разбрах, че на вън вали сняг.
1
0
 
6
 
! Отговори
ъъъъъ.... преди 10 години
Да вали поне метър да натрупа :)