Автобусът, от който падна Гергана, минал ремонт

Вратата се отворила след завъртането на ключ за ръчно отваряне
Обновена: 31 яну 2014 08:54 | 31 яну 2014 08:54,
12
Автобусът, от който падна Гергана, минал ремонт
Снимка: архив, Булфото

Автобусите на фирмата-концесионер на автогарата в Гоце Делчев са изправни, минават технически прегледи поне два пъти годишно, а този, от който преди два дни в движение падна 28-годишната Гергана, е излязъл от цялостен ремонт седмица преди инцидента. Това твърди пред bTV собственикът на фирмата.

Той продължава да стои зад тезата, че вратата се е отворила след завъртането на ключ, с който вратата се отваря ръчно. Учениците обаче са категорични, че единствено шофьорът е пипал този ключ, защото той е много високо.

Още по темата
Собственикът твърди, че непрекъснато се интересува от състоянието на Гергана, чийто крака бяха премазани под гумите на рейса след падането в движение. Младата жена беше оперирана в „Пирогов” в четвъртък. Собственикът на фирмата е заявил готовност да поеме всички разходи за лечението й.

Междувременно вчера десетки ученици, които ежедневно пътуват за училище с автобусите на фирмата, протестираха на автогарата в Гоце Делчев. Младежите ще продължат акциите си, като имат пълната подкрепа на родителите си, които ще излязат заедно с тях в петък.

Няколко ученици разказаха в ефира на предаването „Тази сутрин”, че това не е първият подобен инцидент, но това е първият случай, получил медийно внимание заради трагичния край.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: гоце делчевавтобус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
струма преди 10 години
Шофьор на скандалната фирма Динамо заряза пътници на студа заради глобаИван Петров, 31 януари 2014 12:46, Гледания8 Коментари0Увеличи текстаНамали текста10 лева глобиха шофьор на фирма Динамо след проверка на ДАИ. Водачът на автобуса по линията Огняновски бани- Гоце Делчев е бил спрян в 12.05 днес. Проверяващите констатирали, че рейсът се движи без наличие на обезопасителен триъгълник, за което съставили акт. Това вбесило шофьора, който без да му мигне окото, изоставил пътниците в студа
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДАЛИ Е БИЛА ПРОВЕРЕНА ЗА АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ И КОЛКО ЧЕСТО Е ПОСЕЩАВАЛА ПСИХИАТРИЯТА
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
типичната българска компетентност
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"е излязъл от цялостен ремонт седмица преди инцидента."---Представи си! Също като оня на който му бяха отказали спирачките и прегази една камара народ... И той беше минал "преглед" и "ремонт" и всичко беше "изправно"...Не е важно дали по документи автобуса е изправен. По-важното е че на практика не е. И съответно - ИМА ОТГОВОРНИ за това - собственикът на фирмата.НЕ шофьора.
7
1
 
9
 
! Отговори
гошко тошков преди 10 години
днес към 7,30 на спирка младост пазара 314 пристигна с отворена задна врата като спря я затвори като тръгна я отвори....
6
3
 
11
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
До Анонимен 5Е как кой ги проверява? Някой едва избутал до 8-ми клас, а после изтикан до 12-ти, за да не закрият училището. Това е матряла, всеки да се спасява по единично.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как се минава в БГ тех. преглед. След катастрофа и очевидна причина неизправност има ли пострадали проверяващи пунктове, сервизи. Кой ремонтира автомобилите, тези хора обучени ли са, професионалисти ли са? Когато няма правила и всеки си прави каквото си иска и няма наказания, за съжаление нищо няма да се промени.
4
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да погледнем истината в очите! Орешарски е виновен! Оставка, окупация!
3
2
 
9
 
! Отговори
ivan преди 10 години
Durjavata e razhlabena otvsqkude bulgaria e samo na karta a inache za nishto i nikade q nqma.
2
2
 
22
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Жената да ги съди за физически и психически щети!
1
3
 
37
 
! Отговори
kaizer преди 10 години
Ама никой не се съмнява в това, че е бил изправен. То в българия всичко е проверено, точно и работещо докато не стане белята. И обикновено няма виновен.