Роми "заселват" болница "Рокфелер" в Петрич

Получават топла храна и грижи, а на свой ред чупят и заплашват
Обновена: 3 фев 2014 18:03 | 3 фев 2014 09:04,
163
Роми "заселват" болница "Рокфелер" в Петрич
Снимка: архив, Булфото

Роми се заселват в болница "Рокфелер" в Петрич заради добрите условия, които им предоставя медицинското заведение.

Миналата седмица молби за напускане подадоха осем медицински сестри и четирима лекари заради неизплатени заплати и заради стресова работна обстановка.

Оставките им поставиха под риск закриването на отделението, в което в момента има 57 деца от ромски произход, които са с придружители.

След като болничният персонал получи заплатите си за ноември и декември, ситуацията се уталожи.

"Психоклиматът е по-спокоен. Ако изплащаме навреме заплатите, няма да има такива проблеми. Имаме гаранции и от общинските съветници, и от кмета, че в новия бюджет ще бъдат заложени солидни средства, които да помогнат на болницата като общинско дружество да изплатим и старите задължения", обясни пред bTV управителят на здравното заведение д-р Борис Киров.

Обстановката обаче остава напрегната, тъй като ромите "завземат" отделението, в което получават топла храна и грижи.

"Проблемът с това малцинство е труден, огромен стрес, валят непрекъснато заплахи. Направиха и масов побой между тях си със счупване на врати и стъкла. Трудно работим така", допълни д-р Киров.

За да се справи с проблема, той е на път да въведе такса „рехоспитализация” от 50 лева за тези, които се връщат, за да използват болницата за битови нужди. Осигурен е и по-строг пропускателен режим.

Ромите са съгласни да плащат, "ако се наложи, но когато нямаме, ще ни влизат в положението", обясни една от майките, настанена в отделението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
63
 
! Отговори
висок преди 10 години
Това което виждате е само сянката на това което се задава! - Конфуций
100
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стягат се за избори! На тях много се разчита! Голяма работа ,че болниците не са приюти
99
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами в САЩ получаваш детски само като данъчно облекчение и то след като си работил цяла година. В началото на другата година ги изплащат.
98
1
 
73
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
Лошото тепърва предстои. Да видите какво ще стане след 20 години, когато фалират пенсионните фондове, има огромен брой българи-пенсионери бездетни или само с по едно дете и огромен брой млади неработещи ***. Уродливите плодове на ДЕМОНокрацията тепърва има да ги берем.
97
0
 
48
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Единственият начин положението да се оправи е да излезнат всички българи на протести със своите искания,които чета по-долу, и никой да не ходи на работа, докато управляващите не променят законите и не вземат мерки!
96
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре ще бъде да се заселят в Народното събрание и Министерски съвет,а най добре в европарламента в Брюксел където ще се радват на всеобща обич и ще черпят ''европейски ценности'' от извора.
95
0
 
77
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Знаете ли по какво се познава *** къща ? Оградата на двора е полусрутена, порт (ако има изобщо) никога не виси на две панти. В самия двор няма цветя, нито лози ,овошки, да не говорим за домати ,пипер и картофи. Дрехите се простират на въже вързано на два дървени. кола. Задължителен елемент е сателитната чиния и тя хваната за висок дървен кол, че да се вижда отвън. Има поне един дръглив кон ,който пасе сред ***, найлони, ПВЦ бутилки и *** памперси. Е това човешки същества ли са?
94
0
 
1
 
! Отговори
1800 лв преди 10 години
До 1100.00 лви ак ще стане това Чудо?
93
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съвсем скоро *** ще станат супер проблем на страната. Не може да не работиш и само да чакаш и да крадеш. Бабите и дядовците по селата на 80 г. гледат градини и мислят за прераната си, а тези *** после отиват и им обират продукцията и ***, че са гладни и дрън, дрън. Ако вместо да се шлят по улиците се хванат да обработват земя и да си вадят храната от там ще е друго. Да им раздават земя да си я обработват и да оцеляват.
92
0
 
50
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Превърнали са болницата в зоопарк, *** ***. Аз на такива аванта не пускам никога, даже пред БИЛА циглетата дето просят 50 стотинки че "били много гладни" ги пращам на майка им в трутката. Разберете ,хора на тези не трябва да им се правят и най-малките отстъпки. Само това е начина да ги накараме да напуснат България.
91
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Болницата е кръстена Рокфелер, защото той е велик неолиберал или защото в нея се прилагат методите на Фондацията на Рокфелер за планиране на семейството, която преди години стана известна, с провеждане на масови имунизации на латиноамериканки, които в последствие се оказаха стирилизация?
90
0
 
66
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
Невероятно е, че уж мислещи хора не вдянаха, че неконтролируемото *** роене е тумора, който накрая ще заличи държавата! Не се ли въведат НЕЗАБАВНО закони ограничаващи *** свръх раждаемост, а не такива поощряващи я Държавата ни няма шанс! На всички е ясно, че *** се размножават лавинообразно с цел получаване на детските надбавки. Тезата на проф. Константинов те да се ограничат до две деца ходещи(!) на училище и с доказана успеваемост е спасителният пояс за страната ни...
89
0
 
61
 
! Отговори
1100.00 лв преди 10 години
Ако този път всички българи отидем да галсуваме ще изметем един път за винаги *** и турците от България. Иначе *** от българия и анадолци от турция ще пълнят урните с гласовете си. Нека този път всички българи да отидем и да гласуваме. Не оставяйте нещата в ръцете на ***.
88
0
 
31
 
! Отговори
баба кика преди 10 години
пак ми е мъчно като чета такива нередни неща ,значи ние българите плащаме ,данъци за да има пезплатни грижи за *** ,да ви кажа аз в добрич като отида на авт, спирка само *** език , чудо на чудесата , какви предложения имате , и какво трябва да направим ние българите
87
0
 
29
 
! Отговори
Бат Сали преди 10 години
До 1100.00 лвМного точно го сметна, все пак близо 1,6 милиарда всяка година плащаме за социални помощи, а сметките които им плащаме за ток, вода, здравеопазване и др. още никой не ги е изчислил.
86
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТака е.Но нали знаеш,че не е луд този,който е изял зелника.
85
0
 
50
 
! Отговори
1100.00 лв преди 10 години
1100.00 лв - точно толкова взима една цигнака с три *** всеки месец.0.00 лв - точно толкова пари плащат *** за билети и карти в градския транспорт.4 броя - точно толкова заплати всеки един трудещ се българин дава безвъзмездно на *** всяка година.Ако не вярвате ходете и питайте някой счетоводител, одитор, (ТРЗ) специалист и т.н.
84
0
 
34
 
! Отговори
Strict преди 10 години
За да се спре развъждането на *** и използването на децата им като сигурен източник на доходи, трябва да се прекратят програмите за детски надбавки и всякакви други социални помощи. Данъчни облекчения само за онези, които се трудят! Тогава всеки ще си прави сметката предварително колко деца може да отгледа.Така в работещата част от населението ще остават повече пари, с които биха могли да се отгледат повече деца, вместо да плащат издръжката на *** популация чрез своите данъци.
83
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българите не ги приемат в болници, особено по-възрасните, няма места за психичноболните по домовете и те ходят по улиците, но за ромите болниците могат да се превърнат и в социален дом ако трябва. После защо болниците били с дългове, здравната каса имала дефицит... *** ! Сякаш не им стига, че не плащат данъци за имотите и не плащат ток и вода, ами и вече окупираха болниците все едно им е бащина къща.
82
0
 
44
 
! Отговори
БАТ САЛИ преди 10 години
В поевечето села вече няма българи, България не е София или някой от областните градове. Тия си правят кавото им скимне, а ние се съобразяваме от такива псевдо организации като хелзинският комитет, нека си вземат един катун *** да ги приобщат към нормалното общество и после защитават тая зараза.След некоя друга година, като избягат докторите от там, сигурно ще се заживеят в болницата.Като некакви животни са на тая снимка, истинска зган.