Хора от Ковачевци ще готвят на бежанците

Храната на емигрантите ще е за 3 лева на ден
Обновена: 4 фев 2014 18:12 | 4 фев 2014 18:12, Камелия Цветанова
44
Хора от Ковачевци ще готвят на бежанците
Снимка: Булфото, архив

Осем души ще бъдат назначени на работа в кухненския блок на Националния детски екологичен комплекс в Ковачевци, който в момента се използва като център за временно настаняване на имигранти. Те ще приготвят топла храна за приетите в лагера чуждестранни граждани. Това съобщиха от комплекса. В момента се извършва подбор на кандидатите, като всички ще бъдат жители на общината.

Още по темата
До 10-15 дни ще започне приготвянето на топла храна на място в центъра в Ковачевци, уточни Васил Данов - завеждащ "Връзки с обществеността" в Държавната агенция за бежанците, цитиран от БТА.

Имигрантите ще получават по две ястия дневно - едно на обяд и едно на вечеря в рамките на 3 лв. на човек за деня. Храната гарантира минимум по 2100 килокалории на човек.

Центърът в Ковачевци разполага с модерна столова, съоръжена с кухненски блок с всички необходими помещения и складове.

В момента в Центъра за временно настаняване на имигранти в Ковачевци има 283 души, от тях 136 са сирийски граждани.

Центърът е с максимален капацитет 350 души и е с най-малко запълване в сравнение с останалите шест центъра в страната, уточни Данов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
viva1234 преди 10 години
Значи влизат нелегално и държавата с нашите пари им осигурява жилище, храна, отопление, пълно медицинско обслужване и джобни 60 лева.А на колко от българските пенсионери и социално слаби е осигурено това?!? Те всичките там хем самотни майки, хем бременни, хем с огромни претенции.Що БХК си мълчи, а не се обади, че българите са дискриминирани в този случай?
30
0
 
9
 
! Отговори
Злобара Демон преди 10 години
Как така по 3 лева на ден за тях, а нашите пенсионери живеят с по 150-200 лева???????????? Нали няма пари? МАРШ ОБРАТНО, ОТКЪДЕТО СТЕ ДОШЛИ!!!!!!!!!!!!! ВЕДНАГА!!!!!!!!!!!!
29
0
 
6
 
! Отговори
ЕТО ТИ РЕШЕНИ преди 10 години
По оценка на израелските власти близо 52 хил. са влезлите нелегално африканци, които все още се намират в страната. Започналата през 2012 г. кампания доведе до напускането или експулсирането на 3920 от тях. Специалната ограда с електронни устройства, изградена от Израел по 230-километровата граница с Египет, практически сложи край на незаконното проникване в Израел от Синайския полуостров. vesti.bg
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РОБИ РОБИИИИИИИИИИИИИИИИИ
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако не е "halal meat"или готвите със свинска мас...ше ги оставите гладни ей,да внимавате....ще повръщат след тва.Красимир Кънев и БХК,веднага ще се оплачат във Върховния комисариат на бежанците.
26
1
 
18
 
! Отговори
Теди преди 10 години
Добре им помагат на бежанците, но и на бедните българи също трябва да се помагат.
25
0
 
9
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До Гневен българинБлагодаря и за "момиче".На Дебора съм фен не от днес,удоволствие е да чета нещо смислено.Винаги съм казвала,че трябва да се помага при нужда,но тук идва нещо като болен здрав носи.Продадоха ни задребни пари,с новите закони целия народ сме престъпници.Върха на наглостта -бежанската криза която сами създадоха с бездействие ,или умишлено за пари.Хората ги има не са всички зад граница,мисля че не трябва да се предаваме.Та толкова сме преживели,можем!Бл.nikolova_ral***yahoo
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kolko bulgari v momenta mruznat , prraviat okonomi i se lishvat , lishvata decata si, ot toplina ot hrana ot drehi ot pochivka ot vsi4ko , a n tezi bsp i dps osigorivat vsi4ko topla hrana , drehi , otoplenei , vyprosa e koi shte im plati smetkite dosetet se sami , bulgarite shte platiat pka ot lishenia za da mogat tezi myrzelivci da si jiveiat, i sled vreme kato se naplodiat mnogo oshte po tejko shte stane
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
стига гавра българския народ - до кога ще ни продават на чужди интереси *** политици - до кога? тези не са бежанци-това санелегалну престъпници-как може държавата да храни и издържа престъпници-как? половината не са сирийци ! и не са екстрадирани - веднга вън! Не искам и не позволявам да ми крадат парите чрез данъци и да ги харизват на ислямисти и главорези - НЕ! Веднга вън от България - веднага екстрадиране! Пъно е с болни деца и самотни възрасни хора ивалиди по селата- храната за тях !!!
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
egati i bejancite gledat gi kato pisani jaica , a kolko bulgari gladuvat da ne kaja 4e i byrkat po koshovete , a vchera gledah po novinite daje tribva da im osigorivali opredeline harni koit sudyrjali opredeleni kalorii da se hraniat zdravoslovno , niama takava durrjava niama takyv narod koito kakvo si iska da pishte tova za men e istinata
21
1
 
30
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Калориите им се следят,арабска ли е кухнята или военните ние са научили рецептите още ?Новите работни места на Орешарски!Цъфтим и се радваме на правителството.До кога ???Цял ден тези не могат ли да си готвят едно ядене ,не могат ли да ядат това което ядат децата и родителите ни?До кога ще гледаме над*пената стойка на управниците.Защо децата на българите нямаха възможност да посещават тези комплекси ,или бяха прекалено скъпи за нас?Идва ни в повече слугинското поведение,но няма да е за дълго.
20
0
 
33
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Чух че строят къщи за самотните майки с деца. Защо не питат преди да правят грешки ? Преди години в Канада пристигнаха самотни майки арабки с по 4-5 деца. Канадското правителство им помогна, даде им жилища, помощи и в един момент се оказа че 3-4 самотни майки имат един съпруг който всеки ден е при някоя от тях, взема помощите развива черни бизнеси и кара скъпи коли. Това се разбра след като децата на "самотните" майки се увеличиха Канадците се усетиха но беше доста късно. Тези хора са други
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега идва ред да им се построят жилища ,да се настанят на работа естествено с европейски заплати,да им се даде статут на малцинство и т.н
18
0
 
9
 
! Отговори
varg преди 10 години
До vargЕи обърках се зоофили исках да кажа.
17
1
 
13
 
! Отговори
varg преди 10 години
Ако всички геронтофили като Албена Вулева се грижеха за по едно българско дете нацията ни щеше да процъфтява.
16
0
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Много ми е интересно като каква ли ще да е заплатата на обслужващия ги персонал, в случая готвачи?Предполагам, от порядъка на 300, максимум 400 лв. чисто. И ако един такъв готвач издържа 4-членно семейство, то тогава това семейство би следвало да се изхранва с по-малка стойност от 3 лв. на българин на ден. Става въпрос само за храна и ако се прибавят сметките за отопление, вода, дрехи и т. н. излиза, че мизерията на българите е много по-голяма в сравнение с тази на бежанците.
15
0
 
34
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
И в Сирия последните години се развъдиха много "***" Хора които раждат за да победят света и не мислят кой и как ще ги изхранва. Тези сирийци седнали в страната ни от месеци няма ли да поемат на някъде ? Ще бъде грешка ако България ги остави прекалено дълго и им даде гражданство. Помогнахме доколкото можахме дойде време да си отиват. България не е страна с възможности да изхранва хора при които е прието женската половинка да не работи
14
24
 
6
 
! Отговори
Мъдреца преди 10 години
Нека на забравяме, че сме преди всичко ХОРА, а децата са си деца навсякъде!Да подадем ръка, защото, недай си Боже с тези ***, скоро и българите ще са на мястото на тези бежанци!
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
za v vsi4ki ima pari za *** za turcite za bejancite , no ne i za bulgarite garantirano ot bsp i dps
12
0
 
11
 
! Отговори
Тръба преди 10 години
Данъкоплатци, гласоподаватели, работници от средната класа. Обичаме ви!