Две години след потопа в Бисер – руини и строежи

34 от разрушените къщи са възстановени, другите 21 – не
Обновена: 5 фев 2014 15:15 | 5 фев 2014 15:00,
24

Снимка: Impact Press Group

Две години след опустошителното наводнение в село Бисер 21 къщи чакат да бъдат възстановени.

34 от разрушените при потопа домове вече са възстановени, но за останалите са необходими 1,5 млн. лв., пресмята местната управа.

Сутринта на 6 февруари 2012 г. се скъса стената на язовир "Иваново", като вълната заля цялото село.

Водата потопи първите етажи на къщите, много от тях се срутиха, а в ужаса смъртта си намериха 11 души - 6 от жителите на Бисер загинаха във водната стихия, други четирима - след като бяха залети по пътищата в Хасковско край селата Иваново и Бориславци, един човек пък почина от инфаркт в Лешниково при вида на удавените си животни.

Наводненията тогава сполетяха и град Харманли, както и Свиленград, но най-тежко бе положението в село Бисер.

Две години по-късно виновници за трагедията няма, продължава разследването на Военна прокуратура-Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
18
 
! Отговори
1 преди 10 години
До Анонимен-20,а тиквата се хвалеше ,че бил построил къщите на изпадналите в беда, жители на селото.
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еми социалиста Серльо да извади кат Боко 1,5 милиона от партийната каса и ДПС да назначи Емел Е---м да ги врътне и работата шъ са опраи!!!!!
16
2
 
18
 
! Отговори
До 14 преди 10 години
А тези баби и дядовци нямат ли деца г-н колос на мисълта? Отиди и построй на тези хора къщи, а не ми се прави тук на големия самарянин! И никой не е работил за някое си поколение, всички са работели и работят за определено възнаграждение.
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора, не плачете за управници.Плачете за Бог, да дойде пак Божието царство.Нека Бог да ни помилва след като ни покаже КОЙ ВЛАСТВА и на небето и на земята.Плачете и молете Бог да прости греховете ни.Не се водете по чужди *** и хора, Бог това не иска, а иска да сме смирени ида чакаме ЧУДОТО ОТ БОГА-БЕЗ ЧОВЕШКА НАМЕСА.Вярвайте във второто пришествие и възкресението от мъртвитезащото всичко проречено се изпълнява до последната буква.
14
4
 
21
 
! Отговори
куку преди 10 години
Днес хората от Бисер плачат за Бойко молят се и палят свещи,дано се върне на власт. Едва ли, червената мафия няма да позволи.Всички нормални хора съжаляват,че нямаше още един мандат, да пооправи държавата след комунистическо мафиотската напаст.Но не би.
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Между другото, възстановените къщи са по времето на ГЕРБ. Поне са свършили нещо. А какво е положението в Цар Калоян или в засегнатите от наводненията по времето, когато министър на финансите беше сегашното ни премиерче?
12
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво за коментарите,пигмеи!!Живее ли някой от Вас сега в българско село??Млади хора ТАМ няма!!Останаха дядовци и баби пенсионери,които не вземат като Вас 600-700-1000лева та да си правят на всичко отгоре и застраховки!!ЖИВЕЯТ С 150 МАКСИМУМ 200 ЛЕВА ПЕНСИЯ НА МЕСЕЦ,защото са от мързеливите българи работили за ТАКОВА *** ПОКОЛЕНИЕ като вас по 30-40 години!!Предпочитате БЕЖАНЦИ ОТ МАЙНАТА СИ да храните отколкото българин на българи да помага!!***!!
11
5
 
28
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До АнонименАми от трагедията са минали две години. ГЕРБ са управлявали само половината време! Като част от това време е отнело оценяването на щетите. Така, че сегашните имат МНОГО общо със забавянето!
10
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кмете и сънародници от с.Бисер,ако искате всичко в селото Ви да е наред и да добрувате во век и веков е необходимо да приемете само 150-200 бежанци от всякакъв произход.Уведомете надлежните органи,че сте приели такива и финансовата помощ за вашето село ще довтаса на мига.Не 50,цялото село с нови къщи ще обзаведете,само да не се изтървете да кажете някъде,че сте българи!!Тогава-КРАЙ!!
9
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако беше ни ударило едно земетресение както в Япония и след това една приливна вълна от Черно море, ние нямаше да се възстановим даже след 200 години.
8
2
 
38
 
! Отговори
с. преди 10 години
Че то в *** има ли виновни за нещо!Децата,които загинаха в Индиго изгниха в гробищата,а така като гледам замесените живот си живеят!Двете момичето,които загинаха затрупани под отломките и те не заслужават справедливост явно!И още и още!Тая държава е гаден *** населен с малоумно и овчедушно население,което търпи и понася всичко!
7
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАми тези, които сега управляват какво общо имат, та да дойдат, да се оправя ГЕРБ:)Жалко само за хората, които все още нямат дом!
6
9
 
29
 
! Отговори
varg преди 10 години
Бойко ще не оправи на хората къщите Бойко ?
5
6
 
22
 
! Отговори
До 3 преди 10 години
Много си прав пич много! Бедните и слабите да го дуфат! Дайте сега оная цицорестата мадама да и видим и други части от тялото и не ни занимаваите с тия МИЗЕРНИЦИ!
4
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гарантирано от ГЕРБ! Дори командироваха прословутият "финансист" Томито Дончев да помага там, че направил сума чудеса в Габрово. Виждаме хубаво и нагледно какво е направил. Жалко само за хорицата там.
3
5
 
38
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Бе в Б-я кой се интересува от слабите, освен самите те. Не ни занимавайте с пропадлаи човешкъ съдби и ни покажете новата мисис Плеймейт.
2
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Във всяка бяла държава, си застраховат жилищата. Ама видиш ли тука на някои им е по-добре да изпушат парите, вместо да ги дадат за нещо което я стане, я не.
1
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОТ ЕДНА ГОДИНА НИКОЙ политик НЕ Е ИДВАЛ В СЕЛОТО