Ексдепутат на ръба на мизерията: Разочарован съм от държавата!

Заради безпаричие Христо Марков дори мисли за самоубийство
Обновена: 7 фев 2014 08:20 | 7 фев 2014 07:23,
131
Ексдепутат на ръба на мизерията: Разочарован съм от държавата!
Снимка: архив, БТА

“Разочарован съм от всичко в държавата. Нямам пари за лекарства и храна. Не мога да си намеря работа. Навсякъде ми затръшват вратата, защото съм си отварял устата.” Тази изповед направи пред “24 часа” бившият депутат от СДС в 7-ото велико и 36-ото народно събрание Христо Марков.

Пловдивчанинът е на ръба на самоубийство заради безпаричие. Страда от диабет и от октомври е на инсулин. Трябват му по 200 лв. месечно за лечение.

“Имам и високо кръвно, но спрях хапчетата, не мога да си ги купя. Разпродадох всичко ценно - картини, злато, имоти. За капак и съпругата ми се обърна срещу мен”, каза той. Семейството има две големи деца, които се издържат сами.

Бившият депутат от години няма постоянно препитание, живее от дребни хонорари от авторски материали в пловдивски медии. “Завършил съм българска филология и куп квалификации, но никой не се интересува от хартии, след като не си политически правилният човек”, смята Христо.

Приятели му предлагат помощ, но той отказва, като казва, че е прекалено горд, за да приема подаяния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
12
 
45
 
! Отговори
Православен преди 10 години
Това е наказание от Господа за всички ***, които съсипаха икономиката на България и обрекоха на бедност целия й народ.Но даже това им беше малко и се обърнаха лично срещу Господа, като оказаха политическа подкрепа за разкола в Българската Православна Църква и подкрепиха разколника Пимен срещу законния партиарх на БПЦ Максим.Сега *** получават това, което са заслужили.Дяволите вече са им приготвили горещи казани с катран на самото дъно на пъкъла.
88
8
 
42
 
! Отговори
Терминал 2 преди 10 години
"Който не му харесва - да се маха"ректорът на УНСС агент Стойновски
87
9
 
41
 
! Отговори
МУЦИ преди 10 години
Ами вчера МЕТОДИ АНДРЕЕВ изплю най сетне че внесъл законопроект за престъпленията преди 10 ноември и забележете той бил единствения тогава когато бяха ОДС с такова мнение и това не било прието от цялата парламентарна група на ОДС т.е останал чисто сам МЕТОДИ АНДРЕЕВ ами неговите колеги ИВАН КОСТОВ и ПЕТЪР СТОЯНОВ ходеха на тайни срещи с БСП понеже демокрацията не можела да ходи на един крак така твърдеше ИВАН КОСТОВ!!
86
8
 
39
 
! Отговори
ppq преди 10 години
До нимкаПък и не само учител може да стане. Може и лопата да хване, ама надали!
85
8
 
44
 
! Отговори
Пена преди 10 години
До останалите политици-не,бойте се деца,за утрешния ден....такава участ може да сполетисамо честни и некорумпирани личности,а сред Вас почти няма такива...
84
9
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
99 процента от всички минали през Народното събрание за всичките тези 24 години заслужават тази участ............защото целенасочено и методично съсипаха страната и даже продължават да копаят дъното
83
8
 
65
 
! Отговори
тя преди 10 години
Така живее целкупният български народ в продължение на 25 години и много българи се самоубиха , но никой не се интересува от това.Нека и бившите политици да са в това състояние , но за съжаление това няма да се случи , защото награбиха милиони от народа.
82
10
 
52
 
! Отговори
Дядо Йоцо гледа... преди 10 години
Народът ни отдавна е на ръба на самоубийството, но не чака и не мрънка, а мре със скорост около 8 на час...Предстои повишаване на скоростта- гарантирано от БКП(БСП,ГЕРБ,ДПС,НДСВ,БГ...и т.н)!
81
8
 
45
 
! Отговори
nemam nervi преди 10 години
Забравих да добавя и партията на масажиста на Тато в обедняването на нацията
80
13
 
47
 
! Отговори
к преди 10 години
тоз като е толкова горделив, директно да си тегли куршума, че точно въпросните депутатчета ни вкараха в тоз омагьосан кръг на мизерия и тъпня, няма сдс, бсп всичките са за куршум в главата
79
17
 
42
 
! Отговори
nemam nervi преди 10 години
Червените *** пак сте налазили форума--стане ли въпрос за човек от СДС ви езлиза червена пяна на устата. 13 год вече държавата се срива от царисти комунисти и турци. Сега кой ви е виновен за мизерията
78
10
 
42
 
! Отговори
Stan преди 10 години
всеки пети е с диабет и той се оплаква за 3 месеца.
77
10
 
55
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 10 години
КОГА ЯДЕ ДЕПУТАТСКИТЕ КЮФТЕТА, РЕВА ЛИ??? СЕГА ЩО РЕВЕШ???И НИЕ СМЕ РАЗОЧАРОВАНИ ОТ ДЕПУТАТИТЕ...А ДЪРЖАВАТА Е ТАКАВА, КАКВАТО ВИЕ ДЕПУТАТИТЕ Я НАПРАВИХТЕ...
76
11
 
59
 
! Отговори
читател преди 10 години
Жал ме е за човека,никой не бива да изпада в подобна ситуация.Но,г-н екс-депупат,повечето българи са в тази ситуация вече 25 години и без възможност да продават златото си, картините и т.н,защото не са имали такива.Тяхното положение,както и Вашето,се дължи на безумията,които вашето СДС наложи в страната.Не става дума за идеология,а за пряки действия,които ни унищожават.Така че остава да се въртите в страшния кръг на мизерията,в който се върти народа ни.Не плачете, а постъпете както искате!
75
9
 
59
 
! Отговори
Марта преди 10 години
И за кое собствено му е виновна държавата?! Когато я доеше и разпродаваше - майка му беше, сега изведнъж мащеха се оказа! И тази черта на разни господа за един ден да ни дрънкат на тънките струни на съчувствието как имали не-знам-си какви болести... Няма как да стане! Защото има толкова много възрастни хора със същите тези болести, че дори и по-страшни, които си носят съдбата с достойнство! И без мрънкане по вестниците.
74
9
 
38
 
! Отговори
ana преди 10 години
bravo-kokona za dumite,da otide pri ivan kostov i drugite mrasnizi koito praviha osnovite da umre bg
73
9
 
55
 
! Отговори
Свилена преди 10 години
Ама такава я направихте бе хора!Ето колко е лошо когато го изпиташ на гърба си.До сега някой вярваше ли на народа .Никой и сега невярвате.Какво повече от това да говорим.
72
11
 
32
 
! Отговори
ana преди 10 години
tapite im covekopodobni-mutri-kolko narod izbiha i v jugoslavija prez voinata
71
9
 
52
 
! Отговори
Кокона преди 10 години
Ами като синаучен да стоиш зад бюро и да махаш с пръст.Я бързо отивай в чужбина да миеш чинии че да има какво да ядеш.Стига си се оплаквал.Изгонихте българите навън ,сега отидете и вие да бачкате на чуденците ,там е по добре от тук.Един гвоздей не межш заби.Плямпаджии нещем а работещи хора.Гордоста и високомерието ще ви загуби вас политиците.
70
9
 
33
 
! Отговори
anna преди 10 години
vmesto da pise da se ubiva,tjanta mamiza.bezbroi mutri satvoriha,prirodata ubiha,hiljadi restoranti postriha,takava mrasna mafia,