Тежко е състоянието на падналото момче в Пирин

Детето е в болницата в Разлог, предстоят му две операции
Обновена: 18 фев 2014 09:48 | 18 фев 2014 09:40,
24
Тежко е състоянието на падналото момче в Пирин
Снимка: архив, Булфото

Изключително тежко е състоянието на 14-годишното момче, което вчера пострада, след като падна и се търкаля 80 метра по планински скат в Пирин, съобщи bTV.

Момчето е в болницата в Разлог. Състоянието му обаче не позволява транспортиране в друг град, предстоят му и 2 операции.

Още по темата
Бащата, който е на 40 г., е в стабилно състояние, но е уплашен и премръзнал.

Планинският спасител Петко Панамски коментира, че бащата и синът тръгнали на преход през Джамджиев ръб без екипировка и без мобилни телефони.

Детето се подхлъзнало и паднало, а бащата веднага скочил след сина си, взел го и го носил на гръб до хижа Вихрен. През цялото време момчето е било в безсъзнание. Случайни хора около хижата ги видели и повикали спасители.

Пострадалите баща и син дължат 750 лв. за спасителната операция, в случай че нямат застраховка, съобщиха от ПСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В същото време болниците са пълни с *** и всичките до един не осигурени и никой не може да им каже копче.
22
1
 
9
 
! Отговори
Ив преди 10 години
Джамджиев ръб?! През зимата (макар тази зима да не е баш зима), това е безумно просто. Особено в Пирин, планина която е значително по-сурова. Аз и през лятото там на дадени места съм била изключително внимателна, правя си винаги застраховки, за телефон да не говорим!!! Не мога да повярвам как някой може да е толкова безотговорен. Да иде сам тоя баща разбирам, носи си глава на раменете. Ама да повлече малко момче, сина си, там... това не мога да го разбера!!
21
2
 
3
 
! Отговори
Кон преди 10 години
До АнонименНищо им няма на пазарните отношения. Недостатъчно културен и особено неморален е журналистът, който в края на статията без връзка е написал за парични задължения на пострадалите хора. Такова поведение хората на капитализма нямат. *** да.
20
3
 
12
 
! Отговори
турист преди 10 години
Аз лично съм изумена и втрещена от безотговрността на този баща. Все пак е на 40 години, малко от обща култура, гледане на телевизия и оттук-оттам дочуто по нещо би трябвало да знае, че нито зимата, нито лятото се ходи в планината по джапанки и без телефон.За застраховка няма смисъл да говоря - българина няма такава култура и по принцип не се застрахова, защото смята,че на него няма да му се случи. Бащата трябва да го съдят за проявена изключителна немарливост към здравето и живота на сина си.
19
0
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
наистина лошо е това да плащаш за да живееш, но още древните гърци са измислили решение, нарича се робство. доста просто е като идея - всичко го плаща господаря ти, получаваш храна подслон и медицински грижи за негова сметка, от теб се иска само вярна служба.
18
0
 
9
 
! Отговори
До 10 За парите преди 10 години
Ми то освем да почнем да си правим застраховка Полиция,застраховка Гражданска защита,застраховка Парламент.Иначе умирай там или си плащай а ?
17
0
 
22
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Никой не е по-голям от планината или морето. Отнасяйте се разумна и към двете. Ако нямате екипировка, не сте сигурни във физическите си възможности или не познавате местността, не се наемайте да тръгвате на поход без водач. Лятно време на морето следете флаговете и не се правете на велики пред теченията. На никого нищо не доказвате по този начин, а само ставате клиенти на болници или, недай си Боже, на погребални агенции.
16
1
 
15
 
! Отговори
лл преди 10 години
егати бащата пишман планинар.да тръгне неекипиран,без телефон към най-опасния връх с малкото си дете???никакво уважение към планината е нямал този човек.
15
1
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
АКО БЕШЕ КИРО ЯПОНЕЦА...ЗЛАТАН БАРЕТАТА..ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ ТАКУВ ...ДО СЕГА ЩЯХА ДА СА ГО ИЗЛЕКУВАЛИ БЕЗ ПАРИ
14
0
 
14
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
" Момчето е с множество счупвания на двете ръце, има и тежка черепно - мозъчна травма, избити са му няколко зъба."-Дано се оправи! Това е поредната недооценена обстановка в планината,а посред зима без екипировка на 2000 м височина,си е чиста лудост,все едно е разходката в парка ??? И после са ни виновни от ПСС или лекарите в болниците ? Безумно и нехайно отношение на самите нас към собствения ни живот !
13
8
 
28
 
! Отговори
Димчо Глогинчо преди 10 години
...ако бяха ***, щяха да ги изпратят на лечение във Франция, но нали са българи, значи дължат пари! СРАМОТА!!!
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може ли да тръгнеш в планината на поход, без мобилен телефон или радиостнция и без екипировка? Това не е градинката пред блока, в планината условията са сурови и бързо се изменят...
11
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
извинявам се, но по това време на годината, без екипировка да минаваш по Джамджиев ръб, граничи с лудост.Все пак браво на бащата!дано да се оправи детето.
10
1
 
5
 
! Отговори
мм преди 10 години
До Марине знам дали изречението е тъпо, но виж тази квалификация май е по-подходяща за теб. Не виждам как щеше да се подобри състоянието на момчето ако си беше сключило застраховка и какво общо има това с риска. Хора, ако не можете да мислите - питайте, ето ме насреща :Р
9
0
 
40
 
! Отговори
За парите... преди 10 години
Хора, поинтересувайте се малко и тогава пишете. Парите не са "за да живее" момчето. Парите са, за да могат спасителите да преживяват и да ви спасят кожата, ако, недай си боже се случи нещо с вас. Така че който знае си прави застраховка. Който не - ще плаща. Респект за спасителите и дано се оправи момчето!
8
7
 
9
 
! Отговори
мм преди 10 години
>>Пострадалите баща и син дължат 750 лв...съобщиха от ПСС.Вижте, в ПСС има много свестни хора. Но много не са такива, особено в ръководството. Там има яко краднене и източване на средства. Никога не бих им дал и лев на мръсниците. Но са голяма мафия, навремето Бороспорт се опита да се измъкне и да не включва застраховка в картите, но ги нападнаха във всички медии
7
4
 
7
 
! Отговори
Мари преди 10 години
Според мен не е тъпо последното изречение, човек трябва да прави премерени рискове, особено когато действието е за развлечение!!!
6
2
 
36
 
! Отговори
redaktora преди 10 години
ееееййй редакторите и този златко - "работилият", демек преписал публикацията, кому беше нужно да натяквате за 750 лева... детето бере душа, те пишат за някакви суми... псевдо журналистичекса ***! дано се оправи момчето
5
3
 
32
 
! Отговори
хм преди 10 години
В България всичко с пари ли ще свързваме.....преди всичко не сме ли ХОРА!
4
1
 
35
 
! Отговори
dave преди 10 години
Хората са единствените живи същества, които си плащат за да живеят на земята.