Майка и малолетните й дъщери позират голи, снимките - в нета

Настаниха децата в кризисен център след скандалните фотоси
Обновена: 21 фев 2014 14:28 | 21 фев 2014 11:28, Веселина Йорданова
63
Майка и малолетните й дъщери позират голи, снимките - в нета
Снимка: архив, Ройтерс

Две малолетни момичета от Белоградчик са изведени от семейството им след разпространени техни голи снимки в интернет. Децата са настанени в кризисен център от служители на местния отдел "Закрила на детето".

Сигналът за случая е получен от класния ръководител на по-голямото 12-годишно момиче. При проучването е било установено, че снимките са правени от майката и 8-годишната сестра на момичето. По данни на децата нито те, нито майката са публикували снимките, съобщиха от Агенцията за социално подпомагане.

На майката са издадени задължителни предписания. Тя сътрудничи на социалните работници по казуса и ще ползва професионална психологическа помощ в Център за обществена подкрепа, уточняват от агенцията.

Десетки деца са станали свидетели на порнографските фотоси на своята съученичка, съобщава Нова телевизия. Засега не се знае кой е накарал децата да се съблекат и позират голи пред обектива. Едно от предположенията е, че е бившият приятел на майката.

Двете момичета живеели при дядо си в Белоградчик и той се грижел за тях. По думите му майка им живеела от няколко месеца с мъж в Кнежа. Разделили се преди дни и според него точно това е била причината снимките да бъдат качени в интернет.

Дядото не знае кой е накарал децата да се съблекат и къде са снимани, но е убеден, че снимките са обработени допълнително, преди да бъдат качени в интернет.

Порнографските снимки се появили в началото на седмицата във Facebook на страницата на 32-годишната майка.

На тях се вижда как двете ѝ дъщери, сами и заедно с нея, позират чисто голи в неприлични пози. От социалната мрежа снимките бързо се разпространили сред съучениците на едно от децата.

След публикуването на снимките в интернет момичетата са спрели да посещават училище.

По случая е сезирана Районната прокуратура и полицията в Белоградчик, образувано е досъдебно производство за разпространяване на порнографски материали. Полицията и прокуратурата в момента изясняват как и от кого са направени снимките и кой ги е публикувал в социалната мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
golima rabota
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
golima rabota
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
golima rabota
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
давайте линкааа.
44
1
 
5
 
! Отговори
Иван преди 10 години
кой е качил снимките, какво правят при дядото тези деца след като имат жив родител, кой ги е принудил да се съблекат и снимат...все въпроси с неясни отговори.къде са социалните работници когато превъбудените майки, дето по цял ден пишат из бгмама, наместо да обгрижват децата си, качват по безброй снимки на голите си деца в албуми: "първа баня", "на море", " на басейн"....
43
3
 
9
 
! Отговори
зарибен преди 10 години
Е то няма лошо, но покажете снимките!!
42
4
 
8
 
! Отговори
Ей пуйка ли си преди 10 години
ястреб ли се водиш, не те знам.. Ще ти завра перушината в задника1!!! Марш в Турция!!!
41
15
 
8
 
! Отговори
9667 преди 10 години
Българска работа!
40
15
 
13
 
! Отговори
Педофил преди 10 години
Аре дайте ся линк към снимките дееееее
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ужас!
38
0
 
11
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Конституция Чл. 47. (1) Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата. Чл. 53. (1) Всеки има право на образование. (2) Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително..
37
0
 
53
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
До ИсмаилХа-ха-ха...Исмаилчо,Свикнахме ви на чалъмите...- Вие - Когато сте в Европа сте Българи, когато сте тука сте "турци"...- Ромите - Когато е за Срам са българи..., когато е за пари са ... ***...- Щото както казват османлийте: - "ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА...".
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То гледайки мизерията ,в която живеят ,са не само голи,но и боси,та и гладни.
35
37
 
8
 
! Отговори
Исмаил преди 10 години
Българска работа.Първо предадоха Левски и после продават децата си и си признават че са роби.
34
4
 
4
 
! Отговори
МаНеКеНа преди 10 години
До Анонимен 36Господине, коментарът ти е неуместен. Този закон, който позволява на малолетна да роди, е просто, защото е противозаконно да се правят аборти. Малолетните нямат право да се събличат, или позират защото подтикват други хора към педофилия. Все едно да работя в печатница за пари и да попитам: чай бе, след като работя тук, защо да нямам право да си вземам пари?Имаш право да печаташ, но не и да взимаш...
33
0
 
29
 
! Отговори
медиавист преди 10 години
Т.нар. "медии" са по-долни и от ***. Умират си да ни занимават с *** изродщини и ако може да внушат знак за равенство между българи и ***.
32
1
 
6
 
! Отговори
Данъчен преди 10 години
до 30 - Врачката Напълно правилен коментар ! Ще говоря с юристите и адвокатите с договор към НАП, трябва да бъдат осъдени цитираните . . .. . След този фанфарен шум и мощни прожектори децата ще получат страхотна травма . .
31
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като е разрешено малолетни да раждат, защо да не може да се снимат голи? Американците осъдиха малолетен пират ("Мерск Алабама"), който сам се е предал, на 33 години затвор.
30
0
 
8
 
! Отговори
до 32 преди 10 години
Не знам какво са ти виновни медиите. "деца ще бъдат разкъсани от подигравки и лошо отношение от децата в училище"Така е, но как мислиш, че ще го предотвратят МВР като вече са разпространени там снимките. Най-доброто, което може да направи е поне да премести децата да живеят другаде. Предполагам и със сигурност има заведения, където ще се погрижат за тях. И съм сигурен, че държавата ще се погрижи."а и от обществото като цяло"Никой нормален човек не би се нахвърлил да критикува децата за това
29
1
 
3
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Ех ! Веселинаааааааааааа ..........! Дали им помагаш на тези деца ?