Пускат нови паркоместа в центъра на Стара Загора

Първите вече са факт в района на Търговската гимназия
2
Пускат нови паркоместа в центъра на Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

В централната градска част на Стара Загора ще бъдат създадени нови паркоместа за безплатно паркиране, съобщават от Община Стара Загора.

Първите десет паркоместа вече са факт до Търговската гимназия, по южното платно на ул. "Св. Княз Борис".

Мястото е обособено с паркинг колчета, като 2,5 м от тротоара са оставени за преминаване на пешеходците. Участъкът от улицата е сигнализиран със съответните пътни знаци.

Паркоместата се създават по идея на кмета Живко Тодоров, с цел да бъде облекчен достъпа на гражданите до центъра на Стара Загора. Предвижда се, там където е възможно, уличното пространство да бъде организирано така, че да бъдат създадени повече места за безплатно паркиране на автомобилистите.

От общината съобщиха още, че повече от 52 пешеходни пътеки тип „зебра", изработени по метода червено-бял структурен студен пластик, са изградени по старозагорските улици за последните 2 години.

Само на булевард „Св. Патриарх Евтимий“ – единствената артерия, която свързва Стара Загора с автомагистрала "Тракия", те са 22 по протежението от „Ремиза“ до околовръстното шосе.

До края на годината предстои да бъде поставена и 3 510 кв. м. хоризонтална улична маркировка – линии за престрояване, осови линии, стоп-линии и стрелки, ще бъде изпълнена със светлоотразителни перли по метода шприц пластик, при изпълнението на новата схема за организация на движението в града.

Общо 18 са червено-белите пешеходни пътеки по бул. „Славянски“, а 9 са изградени по ул.“Августа Траяна“, от кръговото движение под стадион „Берое“, до пресечката с бул. „Руски“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пускат нови паркоместа в центъра на Стара Загораdane zemat da tragnat dase RAZKARAT tia ParkoMesta iz grada :))
1
0
 
3
 
! Отговори
Димитър преди 10 години
Браво!