Проверки и притеснения за "синьото мляко" в Асеновград

Директорката на забавачката готова да подаде оставка
Обновена: 12 мар 2014 09:08 | 12 мар 2014 09:08,
20
Проверки и притеснения за "синьото мляко" в Асеновград
Персоналът на детската градина. Снимка: slance.asenovgrad-bg.com

Лидия Захариева, директор на детската градина в Асеновград, където вчера деца от забавачката пиха мляко със синкав цвят, обяви, че е готова да подаде оставка, ако се докаже, че носи вина за случая.

"Стига проверяващите институции да докажат чия е вината, дори и те да не докажат, аз като ръководител имам правото по Кодекса на труда да наложа съответните наказания на персонала. Категорична съм, че няма да оставя така нещата, дори с цената аз самата да прекратя работа", обяви тя пред bTV.

По думите й млякото е доставено от външна фирма, а в детската градина то само се вари и се разсипва в съдове за всички групи. Детски учител забелязал синкавия цвят и веднага сигнализира директорката.

Още по темата
"Не мога да кажа по какъв начин е попаднала отровата вътре", заключи Захариева.

На свой ред представител на Агенцията по храните обясни, че всеки месец се правят проверки на кухненските блокове из забавачките в региона.

Днес сутринта също е имало проверка, която не е открила никакви нарушения – хигиената в кухнята на детска градина "Слънце" е била на необходимото ниво.

Къде и как обаче е попаднало кубчето отрова за гризачи в казана с мляко, тепърва ще се установява. Със случая се занимават полицията и прокуратурата, както и местните власти.

Засега е ясно, че нито едно от децата, пили вчера от млякото, не е потърсило лекарска помощ през изминалата нощ.

Още вчера на всичките 127 деца в забавачката е даден превантивно активен въглен.

Родител на едно от децата разказа, че вече не се притеснява, тъй като вярва на персонала и на директорката. Освен това детето му се чувства добре и днес е на градина.

По думите му това не е инцидент, а грешка при работата с продуктите.

"Има си специалисти, които ще кажат какво точно е станало, за мен проблем като цяло няма", категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
запознат преди 10 години
Отрова за мишки в детска градина се слага в открит съд,на уж скрито място.Много време мислех какво ще стане, ако плъхът разпръсне отровата. За проверките се съобщава един ден по - рано. Пълен формализъм.Да не се чудим от резултатите и да благодарим на Бога, че децата са добре!
16
0
 
1
 
! Отговори
БОБ преди 10 години
ДИРЕКТОРКАТА ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА -МНОГО ЛОШО УПРАВЛЕНИЕ- КАКВО ОЩЕ ЧАКА
15
0
 
5
 
! Отговори
Синьо кубче преди 10 години
Аз не можах да намеря информация дали това синьото кубче наистина е било отрова за мишки! В предишна статия тук пишеше - по предварителна информация. Не се разбра тази информация окончателна ли е, някой правил ли е изследване на кубчето и т.н.Но какво се учудвам - в този сайт информацията винаги е половинчата, или напълно липсва!
14
0
 
4
 
! Отговори
гр преди 10 години
при нас мишките бяха напълнили 2 принтера и обувките на половината работници с отрова за мишки... така че нищо чудно и мишките да са си складирали отровата по тенджерите
13
0
 
12
 
! Отговори
Всички имат вина преди 10 години
Персонала има вина в това, че след като е забелязал, че млякото е посиняло, не е трябвало да се дава на децата. Толкова ли са кьорави всичките, та не са видели изменението на цвета на млякото. Или са си казали, какво толкова, трябвада се изяде, друго няма. За какъв *** е медицинската сестра, та не проверява храната. Затова най-строго наказание - смяна на тази част от персонала, който е бил на работа. И следствие за всички, заедно с готвачите.
12
2
 
9
 
! Отговори
бай ганю преди 10 години
през лошия комунизъм децата гледаха синьо лято,сега през хубавата демокрация децата ги тровят със синьо мляко!та кое ли е по хубаво от двете?
11
2
 
7
 
! Отговори
родител преди 10 години
какво искате да ни внушите със снимката на персонала на детската градина. да не би да искате да ги разпознаем и линчуваме. не ви е срам
10
3
 
7
 
! Отговори
препатил преди 10 години
Защото скачахте по площадите за Демокрация!Радвайте се на плодовете и, ***!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може някой комплексар да е решил да трови кучета, а то кучетата се оказали деца.
8
1
 
7
 
! Отговори
АХ преди 10 години
До Черен ПетърОтрова за гризачи се слага винаги близо до складове с хранителни продукти. Самата отрова, обаче, никога не се слага открита, а в специални контейнери, надлежно обозначени. Няма как отрова да попадне в казана с млякото, освен ако някой нарочно не я е пуснал там.
7
0
 
12
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Преди няколко години в Китай имаше подобен случай. Дали им да пият някакво отровно мляко или нещо подобно беше, в следствие от което доста дечица умряха. Оказа се, че в млякото имало отровен химикал. И наказанието за производителя беше жестоко - виновниците вече правят компания на Свети Петър. Дано след нашия случай да има затворени фирми и осъдени затворници. Тази отрова можеше да убие някое дете, чист късмет си е липсата на последствия.
6
3
 
11
 
! Отговори
Х преди 10 години
Имало е проверка и не се открили нищо-ясно колко са проверявали.При директорката,кафе и чао.
5
1
 
10
 
! Отговори
Веско преди 10 години
И кви новини се генерират само, че и с продължения! Хората днес си заведоха децата спокойно на градина, ама журналята търсят апокалипсис.
4
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този Станишев докъде докара държавата,изтровиха децата
3
0
 
15
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Не било инцидент, а грешка при работа с продуктите?По-скоро абсолютна немарливост, лоша хигиена и лоши привички на персонала.И какво дири капан за плъхове в една кухня?Тия, дето са разсипвали млякото да не би да са далтонисти?
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези служители,които сипват храната слепи ли са !При най-малкото съмнение би трябвало да не дават храната на децата!За мен са виновни те най-вече!
1
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре е да започнат проверките с кучкарите, възможно е някой да е решил да отмъщава заради отровени кучета. Както всички знаем, по форумите кучкарите най-обичат да кълнат на смърт деца.