Кучета нападнаха и нахапаха 9-годишно момиче в Плевен

Едно от животните е заловено и е откарано в приют
Обновена: 13 мар 2014 15:59 | 13 мар 2014 15:58, Анисия Иванова
113
Кучета нападнаха и нахапаха 9-годишно момиче в Плевен
Архив: Булфото

Кучета нападнаха и нахапаха 9-годишно момиче край училищен двор. Инцидентът е станал в Плевен. Момиченцето е нахапано по крака и е в стрес от преживяването, сложена му е ваксина срещу бяс, има превръзка, която се сменя всеки ден. От общината са успели да хванат само едно от агресивните кучета.
 
Детето учи в трети клас в училище „Пейо Яворов”, всеки ден около 10.00 часа излиза от училище, за да отиде да се храни при майка си, която работи в магазин на няколко метра от учебното заведение, съобщава Нова телевизия. Момиченцето трябвало да пресече пътното платно, за да стигне до майка си, но до оградата на училището обаче е нападната от няколко кучета.
 
Майката разказва, че сутрин и вечер водят и прибират детето. Тя е подписала декларация за това, че детето на обяд ще се прибира само. 
 
"Захапа ме едно куче. Не ме болеше чак толкова много, но много се уплаших. Една жена дойде, хвана ме и ме успокои някак си, а аз крещях "помощ”, обяснява детето.
 
Майка му допълва, че малко, след като жената довела детето при нея в магазина, то колабирало.
 
След сигнал за случая следва акция на общината. Заловено е едно от кучетата нападатели. Животното е закарано в приют, където ще бъде обезпаразитено и маркирано.
 
„Тъй като приютът не е постоянен, ние сме длъжни да ги върнем на местата, откъдето сме ги взели, но кучетата не се връщат пред училища, детски градини болници и обществени заведения”, обясни началникът на отдел „Екология” към общината – Павлина Тодорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КЪДЕ СА ВИЕТНАМЦИТЕ
65
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички пумияри на ЕКАРИСАЖА.
64
7
 
18
 
! Отговори
Андрей Куртенков преди 10 години
Принципното решение - отмяна на малоумния Закон за защита на животните - напишете в гуглето "отмяна на ЗЗЖ" и четете материала, който ще ви излезне най-отгоре.
63
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 78, кучераста не е човек
62
4
 
17
 
! Отговори
Райна преди 10 години
Ми гладни са били животните и са се хранили - в това няма нищо неестествено. Хапнали са си малко от детенцето - голяма работа. Сега ще ги изловят, нахранят, обезпаразитят, маркират и пуснат отново на същото място, където са били заловени. И отново ще могат да си похапват крехко детско месце - поне до следващото обезпаразитяване. Пък на който не му харесва - да ходи да протестира.
61
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 74, а ти си *** и опасна за обществото
60
3
 
11
 
! Отговори
e преди 10 години
в тия приюти далаверата е голема,затова и има там некви си фондациики четири лапи и тем подобни които само парата ги интересува нема кво да се лъжеме, ще нахапе некои *** детето ми и ще остане жив,никога отрова на мястото дето се събират и дотам са
59
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
67, надявам се никога през живота си да не те срещна. Ти си убиец. Болен и потенциално опасен, защото който е способен да убие животно, като нищо ще убие и човек.
58
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Кучемраз, със син камък не става, антифриз е по-добре
57
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тъй като приютът не е постоянен, ние сме длъжни да ги върнем на местата, откъдето сме ги взели, но кучетата не се връщат пред училища, детски градини болници и обществени заведения, обясни началникът на отдел Екология към общината Павлина Тодорова.Е няма по-голям ИДИОТИЗЪМ!!!! Дръж си го в общината!
56
5
 
16
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
Всеки нормален българин като заколи по един *** и ще се реши проблема. Заради стотина любители на *** страда цял народ. Разбирам ако отидеш в гората и те захапе животно е глупаво да се настървяваме защото там е естествената им среда. Но в града да те захапе някакъв уличен ***, развъден и хранен от видиотени любители на животни си е престъпление.
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срамота и училищните дворове са завзели вече. Ако всички родители на децата от това училище утре посрещнат любимия си кмет като идва на работа, ще се замисли дали да подкрепя далаверата или да вземе мерки.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонимЕ там нямат ли улични та домашни е отвличал?????????Виждаш ли колко сме зле при толкова материал по улиците нямаме чак такива психопати, поне засега.
53
1
 
18
 
! Отговори
да бъдат ЗАБРАНЕНИ преди 10 години
Бездомните кучета е време да бъдат ЗАБРАНЕНИ с Закон , както примерно в Германия нема едно бездомно куче по улиците
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 57 Ти американската психиатрична организация не я намесвай, защото ако знаеш какъв % американци живеят на антидепресанти и това е нещо напълно нормално ще стоплиш за какво става въпрос когато такива се изказват и по този повод прозорците в офисите не се отварят за да няма "следване на полета на орела" в работно време.
51
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България е на първо място в Европа по заразени от кучешка тения. Да благодарим за този успех на кметовете си подобаващо. В София е голяма трагедия с кучетата.
50
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До, абе като гледам какви клетви и каква злоба струи от кучерастите, нещо това твое твърдение издиша, а и хитлер ка се връзва
49
1
 
6
 
! Отговори
Феликс преди 10 години
"Опезпаразитено?" - Какъв е смисълът да се обезпаразитява един ***?
48
1
 
15
 
! Отговори
wtf преди 10 години
В европейските държави, когато едно куче не е потърсено 1 месец, се евтанизира. И там има природозащитници, и еколози, но има и ред. Обичам животните, но аз имам поета отговорност за това което имам - куче и коте. Не смятам че е редно, заради *** които си изхвърлят песовете на улицата, когато стават граждани, аз и моите животни (и деца ако имах такива) да не можем да се движим спокойно. Плюя аз на такива защитници на животни като вас! Големи сте само да говорите, а за нищо не ставате.
47
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Организирана мафия тормози хората и децата стават жертва на всичко това. Детските площадки са кучешки тоалетни. Сутрин около 5ч разхвърлят сурови кокали и общината и полиция нехаят срещу това нарушение. Ако някое куче умре до един месеца докарват кучета за да поддържат популацията и да продължават да прибират милиони. За това не се решава проблема. Ако всички зоо терористи които се пишат собственици на кучета и са ги оставили на улицата бъдат глобявани и кучетата прибирани това няма да е така.