Кучета нападнаха и нахапаха 9-годишно момиче в Плевен

Едно от животните е заловено и е откарано в приют
Обновена: 13 мар 2014 15:59 | 13 мар 2014 15:58, Анисия Иванова
113
Кучета нападнаха и нахапаха 9-годишно момиче в Плевен
Архив: Булфото

Кучета нападнаха и нахапаха 9-годишно момиче край училищен двор. Инцидентът е станал в Плевен. Момиченцето е нахапано по крака и е в стрес от преживяването, сложена му е ваксина срещу бяс, има превръзка, която се сменя всеки ден. От общината са успели да хванат само едно от агресивните кучета.
 
Детето учи в трети клас в училище „Пейо Яворов”, всеки ден около 10.00 часа излиза от училище, за да отиде да се храни при майка си, която работи в магазин на няколко метра от учебното заведение, съобщава Нова телевизия. Момиченцето трябвало да пресече пътното платно, за да стигне до майка си, но до оградата на училището обаче е нападната от няколко кучета.
 
Майката разказва, че сутрин и вечер водят и прибират детето. Тя е подписала декларация за това, че детето на обяд ще се прибира само. 
 
"Захапа ме едно куче. Не ме болеше чак толкова много, но много се уплаших. Една жена дойде, хвана ме и ме успокои някак си, а аз крещях "помощ”, обяснява детето.
 
Майка му допълва, че малко, след като жената довела детето при нея в магазина, то колабирало.
 
След сигнал за случая следва акция на общината. Заловено е едно от кучетата нападатели. Животното е закарано в приют, където ще бъде обезпаразитено и маркирано.
 
„Тъй като приютът не е постоянен, ние сме длъжни да ги върнем на местата, откъдето сме ги взели, но кучетата не се връщат пред училища, детски градини болници и обществени заведения”, обясни началникът на отдел „Екология” към общината – Павлина Тодорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Кръц, е и какво от това, само един да е нахапан, е повод да се изтрепят ***
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние тук си лаем, а в момента всякакви *** си разхождат псетата на каишка по тротоара пред нас, в центъра на София.Кучетата удовлетворяват нуждите си там, където заварят /за разлика от уличните ***, които а.к.ат някъде встрани - около кофите, до дърветата или зад някой храст/. През цялата изминала 2013 г. видях само един мъж да взима с найлоново пликче а.к.ото на кучето си и да го хвърля в контейнера за ***.*** инстинктивно крият а.к.ото, домашните са изгубили този инстинкт.
44
0
 
11
 
! Отговори
JJ преди 10 години
До ПфууТо това е големия проблем. Уличните и да ги кастрират файда. Лично съм гледал как домашно куче награбва бездомно и човека не му пука като му кажеш - еми нали си прави кефа мойто куче?!!! Ето, заради това има доста улични например.Иначе съм на път да покрепя крайната мярка - екзирсаж и които иска куче да го спасява, а не като глутницата в столичен модерен квартал с добра инфраструктура да ме ръмжи всеки ден и ако тръгна да ги ритам и разгонвам 5-6 баби реститутки да почнат да ми скимтят.
43
0
 
7
 
! Отговори
:(((( преди 10 години
"...обезпаразитено и маркирано"?! Ама как е възможно да притесняват така горкото хайванче?! Трябваше внимателно и безболезнено да му поставят инжекция за успокояване на кучешките нервички, после да го почерпят с пържолки и да го пратят на почивка в Пампорово докато решат къде по-уютно да го настанят, щом като не може да го върнат пред училището! :(Щом като не е разрешено такива кучета да се връщат около училищата,значи те изобщо не е трябвало да бъдат там!Къде са спали даскали,полиция,родители?
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Също като престъпниците: улавят ги и после ги пускат поради липса на закони и финансиране.
41
0
 
8
 
! Отговори
БЯГАЙТЕ И ... преди 10 години
се спасявайте- оставете тези, които ни тровиха 25 вече години от глад да умират !!! Спрете да работите тук ! Това не е вашата държава !
40
0
 
12
 
! Отговори
www преди 10 години
ЕДИНСТВЕНО БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖА ДА РЕШИ ТОЗИ ПРОБЛЕМ ОТ 25 ГОДИНИ. *** ДЪРЖАВА..
39
0
 
9
 
! Отговори
до 41 преди 10 години
Народът е *** и злобен- факт! И не виждам след като даден човек взима добра заплата защо да не си купи нов автомобил. Половин София в момента кара чисто нови автомобили и не виждам кой какво ще издухва! Сигурно един ИТ специалист или банкер с 2-3000 евро заплата ще издухаш. Главчо, хората с високи данъци те издържат!
38
2
 
8
 
! Отговори
BOI преди 10 години
AZ ZATOVA GI MQTAM S PUSCKATA,4AK SALTA PRAVQT MASTIITE,TOVA E OPRAVIQTA,DRUGOTO SA TAPI NADPRIKAZVANIA
37
3
 
3
 
! Отговори
до 36 преди 10 години
Простия и злобен народ ....някои ден ще изпуши и тогава тези със спортните коли ще го издухате.Незнам дали ще стане днес утре или след 10г... но поглеждайки историята виждам че това се случва циклично доста често ... готиното е че на народа не му пука, нищо не може да загуби но виж ти има от какво да се плашиш. Дано се оправи детенцето.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
39, еми някой работят, за да могат да се издържат
35
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Декларация че детото ще се прибира само ?!
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
36, ако не друго, мечтите са безплатни
33
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прости и озлобени хорица сте. Затова са ви ниски заплатите. Кеф ми е да минавам с новия си спортен автомобил покрай панелните ви кочини и да ви гледам как злобеете. И да, дарявам пари за защита на бездомните животни, както и редица известни личности, повечето от които не българи. Кучетата не са виновни, виновни са хората. Хората, които ги изхвърлят безнаказано. Избийте кучетата до крак, ако щете, но после те отново ще се появят, защото има разни ***, които ги изхвърлят.
32
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 33, кое е правилното бе, да седим и да търпим *** ли бе, ти месо ядеш ли бе лицемер
31
5
 
8
 
! Отговори
stoyan преди 10 години
До 31, човешкото го няма у кучкарите, пак ви казвам, вижте си коментарите под тази новина
30
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 28Много правилно! Но простите хора трябва да обвинят някой друг за случващото се, а не се замислят, защо се е стигнало до тук! Те не разбират, че един човек е много по-опасен от едно куче. И мен ме е страх от тези злобари, защото така както са убили едно куче, утре ще решат да убият човек! Всеки, който таи злоба и агресия в себе си, дори и към една животинка е опасен за обществото!
29
0
 
15
 
! Отговори
край преди 10 години
Ей Ялова държава - да ти ... на демокрацията дето не може да решава елементарни проблеми които мъчат нормалните хора. Бездомните кучета, колите по тротоарите и градинките - елементарни неща - жалка работа.
28
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До stoyanявно човешкото в теб го няма
27
4
 
17
 
! Отговори
безумна община преди 10 години
Като го маркират няма ли да хапе?Това е страна на мутри и кучетаТая майка толкова ли е проста,че не е завела вече дело срещу общинатаСолени присъди за тия мухльовци трябва да има,защото сега са по-големи санкциите за приспано псе,което хапе малки деца край училище,отколкото за нахапано момиченцеРаните от ухапване от куче са най-''люти'' и трудно зарастват,заради инфекциите,които кучето вкарва със зъбите си в раната. Момичето може остане инвалид или с грозни белези по краката