Той е можел да убие всички ни, да ни взриви. Ужас!

Разказват съседи на стрелеца от Лясковец
Обновена: 17 мар 2014 09:18 | 17 мар 2014 09:18,
127
Той е можел да убие всички ни, да ни взриви. Ужас!
Стрелецът Петко Савов. Снимка: Нова тв

Три дни след кървавия екшън в Лясковец ситуацията в града е спокойна, само кошмарите на съседите на стрелеца Петко Савов и децата от съседното до дома му училище са още пресни.

"Дръжте ги, тормозят ме!", крещял той по учениците само дни преди да бъде задържан. Иначе в месеците преди случката той често излизал на терасата си, разправял се с децата, хвърлял по тях предмети, най-често буркани.

Днес децата са на училище, предстои всички класни ръководители да говорят с тях, ще имат срещи и с училищния психолог, обяви пред Нова тв директорът на СОУ "Максим Райкович" Николай Кожухаров.

Кооперацията на стрелеца все още е под охрана. Сега, когато той го няма - бойният му арсенал е изнесен, а за ужаса от опита да бъде обезвреден напомнят счупените стъкла и следите от изстрели, отнели живота на един спецполицай и ранили други трима негови колеги.

Още по темата
Двете семейства, съжителствали с Петко и майка му Стефана, са си у дома. Жената, живяла четири десетилетия над тях и го познава от дете, разказва, че в дома им никой не е влизал.

За нея майка му е най-виновна в случая, защото не е искала да го лекува.

"Той е можел да убие всички ни, да ни взриви. Ужас!", разказа съседката на стрелеца.

Комшиите му твърдят, че преди години Петко бил весел човек, излизал от дома си и често сядал в местните заведения. Разказват още, че преди години кандидатствал за работа във Френския легион. Кандидатурата му обаче била отхвърлена заради наднормено тегло. Тогава желанието му за работа във въоръжените сили и употребата на оръжия станали негова фикс идея. Държанието му коренно се променило. Барикадирал се в дома си. До петък.

Тогава съседите на Савов се събуждат от непрестанните изстрели и виковете, които се чуват в ранната утрин.

"Сутринта се събудихме от изстрели, които не спираха. След това излязохме на терасата и всички гледаха, всичко ти минава като на филм, виждаш спецчасти с качулки, чуваш стрелба. Като се замисля какво е можело да стане с децата ни, настръхвам", разказа друга съседка на стрелеца.

Иначе днес състав на Окръжния съд във Велико Търново ще заседава до болничното легло на 53-годишния стрелец, за да прецени дали да удължи мярката му за неотклонение "задържане под стража", която първоначално бе наложена за 72 часа и изтича днес.

Петко Савов бе прострелян на няколко места при спецакцията за неговото задържане и претърпя животоспасяваща операция във великотърновската болница.

"Труд" твърди, че оперираният мъж буйства и е изключително агресивен към лекарите и медицинските сестри, въпреки че са отстранени единият му бъбрек и част от червата. Той непрекъснато ги ругаел и сипел закани, че ще съди България в Страсбург заради акцията по задържането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Иначе днес състав на Окръжния съд във Велико Търново ще заседава до болничното легло на 53-годишния стрелец.абе оти не го приспите и чао.само разходи се правя за този луд ловек.е в затворе не може да го вкарат,сега е по болници ще го дондурикат за сметка на данакоплатеца.вместо тези средства да ги дадат на семейството на загиналото момче!
95
4
 
6
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
Ами продължавайте да давате оръжие на тоя и на оня. Преди две години един истински *** влезе в една детска градина и застреля 20 невинни дечица на по 5-6 години. И какво направиха нашите дупетати по въпроса?! Вместа да забранят носенето на всякакво огнестрелно оръжие с изключение на дежурните полицаи и военни, те си пипаха ушите! Дано съм лош пророк, но и тук ли трябва да се случи нещо подобно с деца, че някой да си размърда сивото вещество?
94
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съжалявам ама това не са били спецчасти, не може някой луд в 5 часа сутринта да рани и убие толкова "обучени" полицаи....РЕЗИЛ
93
15
 
15
 
! Отговори
681 преди 10 години
Най-голямата грешка на командосите е, че са го целили в корема. Такъв само в главата.
92
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един луд убива 1 командос и ранява 3/това са оф.данни/.Ами ако се бяах събрали 5 луди?% команодса убити и 15 ранени-ми ние ще останем без командоси тогава! И в края на краищата-за какво им увеличиха заплатите на полицаите? Пред Парламента могат да бият хората без нищо,могат да вардят депутатите,джамиите и прочие,а един луд,една акция не могат да направят като командоси.Ако си бяха командоси-щяха да си влезат в жилището,да го изнесат тоя,и никой нямаше и да разбере кво е станало...
91
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
комунистите не са хора те са диви и невъзпитани подобия , не само плюят и се секнат по улиците, ами са и нагли като всички гпупави хора, а са и много към милион и половина
90
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де,той и Волен Сидеров може да избие всички ни.Ей го на-скачаше на полицаи,в самолета се биеше/ако бе завзел пилотската кабина например и се бе взривил някъде,колко му е акъла на тоя/,отделно ходеше пред джамията,криеше се под маси..За тоя,който е явно откачен що не вземат мерки?
89
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а преди време к'во писахте за американските ченгета , че утрепали оня стогодишния дето ги стрелляше!?
88
1
 
22
 
! Отговори
взриви България преди 10 години
Той наистина ще взриви България като съди Държавата в Страсбург че му отнели бъбрека и червата незаконно
87
1
 
15
 
! Отговори
Ивчо преди 10 години
А не можеше ли да задържат майката известно време извън къщата. Като огладнее ще излезе навън и да го хванат........
86
1
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
няма никакви оправдания,за една каруцарска проведена операция,при наличието на един убит и трима ранени спец полицай от един луд,ами ако бяха терористи обучени в чужбина щяха да избият целия им отряд и невини граждани,за махленска организирана операция.
85
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вас не ви взриви кошията ,а ви щеше да ви взриви родната ни полиция с некадърността си.Не съм съгласен скапани полицаи да нахлуват в дома ми в 5 часа сутринта-това е погазване на правата на гражданина-щял бил да извърши престъпление-къде е презумпцията за невинност-ставамв фашистка държава подобна на САЩ.Бог да ме пази от Държавата.
84
4
 
7
 
! Отговори
до 79 преди 10 години
Всички сме правили глупости като малки,само че на някои им е по-къса паметта!И да ти кажа по мои наблюдения сегашните младежи са много по-културни от рожбите на комунизма.Писнало ми е да гледам всяка сутрин по улиците как "образците" на соц.режима се храчат,плюят и секнат насред улиците,да не говорим за каруцарското псуване,което не отива на зрял човек!
83
1
 
2
 
! Отговори
gost преди 10 години
и тои да есамо тои колко такива има о6те де не ги знаем и де ги знаем пак за тях си мал4ат кусур години
82
6
 
20
 
! Отговори
лекар-психиатър преди 10 години
Егати и Държавата щом *** като Йовчев и Лазаров командват МВР. Колкото повече стоят на власт превратаджиите от БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ толкова повече нещастия ще се случват. Това са извратени хора , които за власт и майка си продават.
81
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей,това са думи на истински съсед!Първо се започва от съседите после полицаий и други твари...Другият път да знае съседите първи...
80
1
 
38
 
! Отговори
Стършел преди 10 години
Ако, тази операция беше подготвена поне с малко разум, всички живущи в кооперацията са щели най-малкото да бъдат изведени преди това, а не да гледат от балконите си. Лазаров е смятал да направи поредната си PR акция, но не е подозирал с кого си има работа. Оставка г-н Лазаров! Един командос е мъртъв още трима са ранени. Нали сте големи професионалисти с Йовчев....голям провал е това, голям!
79
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де, при условие че майка му е била в апартамента не се ли води че има заложник. В такъв случай се изпрща преговарящ. А те влизат все едно и двамата са въоръжени и следва да се обезвредят.
78
1
 
18
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Необходим е курс по ограмотяване за " журналистите" в този сайт.СЕГА, КОГАТО ТОЙ ГО НЯМА ???ПРАВИЛНОТО Е : Сега, когато него го няма.
77
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Polovinata balgarski policai ne sa slujili v kazarmata. naprimer v strana kato Izrael tova e nedopustimo i nezakonno