Той е можел да убие всички ни, да ни взриви. Ужас!

Разказват съседи на стрелеца от Лясковец
Обновена: 17 мар 2014 09:18 | 17 мар 2014 09:18,
127
Той е можел да убие всички ни, да ни взриви. Ужас!
Стрелецът Петко Савов. Снимка: Нова тв

Три дни след кървавия екшън в Лясковец ситуацията в града е спокойна, само кошмарите на съседите на стрелеца Петко Савов и децата от съседното до дома му училище са още пресни.

"Дръжте ги, тормозят ме!", крещял той по учениците само дни преди да бъде задържан. Иначе в месеците преди случката той често излизал на терасата си, разправял се с децата, хвърлял по тях предмети, най-често буркани.

Днес децата са на училище, предстои всички класни ръководители да говорят с тях, ще имат срещи и с училищния психолог, обяви пред Нова тв директорът на СОУ "Максим Райкович" Николай Кожухаров.

Кооперацията на стрелеца все още е под охрана. Сега, когато той го няма - бойният му арсенал е изнесен, а за ужаса от опита да бъде обезвреден напомнят счупените стъкла и следите от изстрели, отнели живота на един спецполицай и ранили други трима негови колеги.

Още по темата
Двете семейства, съжителствали с Петко и майка му Стефана, са си у дома. Жената, живяла четири десетилетия над тях и го познава от дете, разказва, че в дома им никой не е влизал.

За нея майка му е най-виновна в случая, защото не е искала да го лекува.

"Той е можел да убие всички ни, да ни взриви. Ужас!", разказа съседката на стрелеца.

Комшиите му твърдят, че преди години Петко бил весел човек, излизал от дома си и често сядал в местните заведения. Разказват още, че преди години кандидатствал за работа във Френския легион. Кандидатурата му обаче била отхвърлена заради наднормено тегло. Тогава желанието му за работа във въоръжените сили и употребата на оръжия станали негова фикс идея. Държанието му коренно се променило. Барикадирал се в дома си. До петък.

Тогава съседите на Савов се събуждат от непрестанните изстрели и виковете, които се чуват в ранната утрин.

"Сутринта се събудихме от изстрели, които не спираха. След това излязохме на терасата и всички гледаха, всичко ти минава като на филм, виждаш спецчасти с качулки, чуваш стрелба. Като се замисля какво е можело да стане с децата ни, настръхвам", разказа друга съседка на стрелеца.

Иначе днес състав на Окръжния съд във Велико Търново ще заседава до болничното легло на 53-годишния стрелец, за да прецени дали да удължи мярката му за неотклонение "задържане под стража", която първоначално бе наложена за 72 часа и изтича днес.

Петко Савов бе прострелян на няколко места при спецакцията за неговото задържане и претърпя животоспасяваща операция във великотърновската болница.

"Труд" твърди, че оперираният мъж буйства и е изключително агресивен към лекарите и медицинските сестри, въпреки че са отстранени единият му бъбрек и част от червата. Той непрекъснато ги ругаел и сипел закани, че ще съди България в Страсбург заради акцията по задържането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОНЯ ЧОВЕЧЕЦ ДЕТО ГРЪМНА БАНКЕРКАТА Е ПОДАВАЛ ЖАЛБИ ДО ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА ПАСМИНА,КОЙ Е УБИЕЦА ? СЕГА И ТОЗИ Е ПИСАЛ ЖАЛБИ ДО КОЙ ЛИ НЕ ,И КВО?НИЩО,НАВРЕМЕТО С ПОДОБНИ НОМЕРА САЩ ТАКА НАХЛУ В АВГАНИСТАН,ВЗРИВИХА СИ КУЛИТЕ ИЗБИХА МАСА НАРОД,СЪЗДАДОХА СТРАХ И ПАНИКА И ПРЕДЛОЖИХА РЕШЕНИЕ КАТО ЗАПОЧВАТ ВОЙНА СРЕЩУ ТЕРОРА В ЛИЦЕТО НА ЕДИН ЧОВЕЧЕЦ НАРЕЧЕН БИН ЛАДЕН,ГОЛЯМ СМЯХ,НАРОДА ДАДЕ ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ЗА ПЪКЛЕНИЯТ ПЛАН НА ПРАВИТЕЛСТВОТО А ТЕ ВРЪЩАХА ДЕЦАТА ИМ В КОВЧЕЗИ
55
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега и с махнати черва пак е прав това не са доктори а ветеринари...Занесете му пушка на човека в болницата да ги *** в докторите!
54
2
 
24
 
! Отговори
ФР преди 10 години
Да бяха отишли двама цивилни рамбовци и да се вмъкнат тихо, когато бабата излезе на пазар. И това преди месеци! Ама това не е като да биеш студенти или да питаш :кво прайм ся? -шофьорите
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това с френския легион е някаква диагноза явно. Познавам двама различни човека, които искаха да влизат там на всяка цена, и двамата не бяха у ред с главата. Единият не знам какво стана, просто изчезна, може и да са го приели, но другият го отхвърлиха и определено тоя човек се промени още повече. Не съм го виждал от години.
52
1
 
13
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Свестните у нас с4итат за луди, бай *** вредом всеки по4ита!!! Години е подавал жалби до прасетата в униформа, но ефект ЙОК, Е питам аз то в крайна сметка наистина нещо такова трябва да стане в абсурдистан за да ти обърне някой внимание.
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След няколко години Савов ще стане символ и герой на антициганската борба на българите за национално освобождение от *** ЕС.
50
1
 
41
 
! Отговори
Яна преди 10 години
Направи ми впечатление, че в репортажа на няколко пъти се потвърди информацията че деца от малките класове нарочно са ходили да дразнят човека и да хвърлят камъни по прозорците!? Това според вас нормално ли е?
49
3
 
22
 
! Отговори
лекар-психиатър преди 10 години
Егати и Държавата щом *** като Йовчев и Лазаров командват МВР. Колкото повече стоят на власт превратаджиите от БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ толкова повече нещастия ще се случват. Това са извратени хора , които за власт и майка си продават.
48
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ ГО НАПРАВИВ ВЪВ КАТУНИЦА,СЕГА ТЕЗИ ГО НАПРАВИХА ВЪВ ЛЯСКОВЕЦ,ТОВА СА ЧЕНГЕДЖИЙСКИ НОМЕРА КОПИРАНИ ОТ САЩ,СЪЗДАВАТ ПРОБЛЕМ ,СТРЯСКАТ ОБЩЕСТВОТО,ВЗИМАТ ЖЕРТВИ ,И НАКРАЯ ИЗЛИЗАТ СЪС ПРЕДЛОЖЕНИЕ КОЕТО ЩЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА,ТАКА ХОРАТА САМИ ВЛИЗАТ ДОБРОВОЛНО ВЪВ КАПАНИТЕ НА ВЛАСТА,ВЪВ КАНАДА ЗА ВСЯКА ПУШКА ПРЕДАДЕНА ДАВАТ ПО ЕДИН ТЕЛЕФОН,ОТ КАКВО ГИ Е СТРАХ ВЛАСТ ИМАЩИТЕ,КАКВО СА НИ ПРИГОТВИЛИ ?
47
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Децата са започнали първи - хвърляли са камъни по прозорците му. Човека е реагирал адекватно като написал жалба. Психичните му отклонения се проявяват чак след като жалбата не постига ефект, като започва да отправя заплахи за саморазправа. При неправомерното нахлуване в дома му проявява смелост и умения, на които спец отряда може само да завижда.
46
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Там са само *** в това училище и може да е направил добре. Като се закачат и му правят пакост, има право човека да се защити.
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срещу пет студентки с цветя протестирещи в София "правителството" беше струпало хидна армия от полицай и жандармерия и бронирана техника. КОЙ НИ РЪКОВОДИ?
44
1
 
4
 
! Отговори
ввв преди 10 години
хаос*
43
3
 
39
 
! Отговори
ввв преди 10 години
Не е луд, не пишете глупости. Това, че някой е асоциален, не значи, че е луд!!!Само стойте и гледайте как наистина ще осъди държавата и в крайна сметка отново ще е свободен. Но това ще е вследствие на неграмотната "спец акция", при която наистина лъсна липсата на всякакъв опит и компетентност на хората в тази система! Не се сърдете на Петко, сърдете се на държавата!!! Просто Петко нагледно показа в каква паника и хаус може да изпадне бедната ни държавица и колко са смешни тези от МВР!
42
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако вас ви тормозят всеки ден години наред някви пубертети няма ли да превъртите?
41
2
 
25
 
! Отговори
Пецата преди 10 години
Уникални тъпотии са си изсмукали от пръстите авторите на т.нар. статия по-горе.Вече стана ясно, че т.нар. "луд" е излизал и се е срещал с хора, но по-рядко. Освен това децата са му счупили прозорец, така че историята определено не е така, както се опитвате да я изкарате!
40
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цветанов, Борисов и МВР няколко години не обръщат внимание на жалбите му за тормоз и човека се е озлобил срещу МВР и е минал на самооправство.
39
2
 
19
 
! Отговори
rustam преди 10 години
Жалко за убитото момче НО, той като командир на групата си е направил една фатална грешка която му коства живота и трима са ранени как и с какъв акъл ги е истипосъл срещу прозореца на тоя който ги истрепа като гургулици??? кой им е виновен? министри секретари на мвр или глупава самонадеяност? А колкото до стрелеца показъл е завидно умение води срещу бг командосите с четири към едно, което значи че трябва да ги пратят да пасът патки за друго не стават
38
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Реялно сега може да съди България в Стразбург!Да видим правилно ли е Полицията да щурмува частен имот!!!Трябваше с гранатомети пак да стреляте...тъпани
37
2
 
15
 
! Отговори
-10 преди 10 години
Стига сте писали глупости и да всявате страх сред ***. Истерията е ясна- няма новина, но трябва да се създаде. Целта - да се създаде страх, за да може да се увеличи числеността на полицейските органи, за да могат да се контролират свободните граждани.-----Новина има, и тя е, че дори и елитните спец. части в България се оказа, че са пълни некадърници. Всичко държавно в тази страна е некадърно и безхаберно!!!