Той е можел да убие всички ни, да ни взриви. Ужас!

Разказват съседи на стрелеца от Лясковец
Обновена: 17 мар 2014 09:18 | 17 мар 2014 09:18,
127
Той е можел да убие всички ни, да ни взриви. Ужас!
Стрелецът Петко Савов. Снимка: Нова тв

Три дни след кървавия екшън в Лясковец ситуацията в града е спокойна, само кошмарите на съседите на стрелеца Петко Савов и децата от съседното до дома му училище са още пресни.

"Дръжте ги, тормозят ме!", крещял той по учениците само дни преди да бъде задържан. Иначе в месеците преди случката той често излизал на терасата си, разправял се с децата, хвърлял по тях предмети, най-често буркани.

Днес децата са на училище, предстои всички класни ръководители да говорят с тях, ще имат срещи и с училищния психолог, обяви пред Нова тв директорът на СОУ "Максим Райкович" Николай Кожухаров.

Кооперацията на стрелеца все още е под охрана. Сега, когато той го няма - бойният му арсенал е изнесен, а за ужаса от опита да бъде обезвреден напомнят счупените стъкла и следите от изстрели, отнели живота на един спецполицай и ранили други трима негови колеги.

Още по темата
Двете семейства, съжителствали с Петко и майка му Стефана, са си у дома. Жената, живяла четири десетилетия над тях и го познава от дете, разказва, че в дома им никой не е влизал.

За нея майка му е най-виновна в случая, защото не е искала да го лекува.

"Той е можел да убие всички ни, да ни взриви. Ужас!", разказа съседката на стрелеца.

Комшиите му твърдят, че преди години Петко бил весел човек, излизал от дома си и често сядал в местните заведения. Разказват още, че преди години кандидатствал за работа във Френския легион. Кандидатурата му обаче била отхвърлена заради наднормено тегло. Тогава желанието му за работа във въоръжените сили и употребата на оръжия станали негова фикс идея. Държанието му коренно се променило. Барикадирал се в дома си. До петък.

Тогава съседите на Савов се събуждат от непрестанните изстрели и виковете, които се чуват в ранната утрин.

"Сутринта се събудихме от изстрели, които не спираха. След това излязохме на терасата и всички гледаха, всичко ти минава като на филм, виждаш спецчасти с качулки, чуваш стрелба. Като се замисля какво е можело да стане с децата ни, настръхвам", разказа друга съседка на стрелеца.

Иначе днес състав на Окръжния съд във Велико Търново ще заседава до болничното легло на 53-годишния стрелец, за да прецени дали да удължи мярката му за неотклонение "задържане под стража", която първоначално бе наложена за 72 часа и изтича днес.

Петко Савов бе прострелян на няколко места при спецакцията за неговото задържане и претърпя животоспасяваща операция във великотърновската болница.

"Труд" твърди, че оперираният мъж буйства и е изключително агресивен към лекарите и медицинските сестри, въпреки че са отстранени единият му бъбрек и част от червата. Той непрекъснато ги ругаел и сипел закани, че ще съди България в Страсбург заради акцията по задържането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
12
 
6
 
! Отговори
гневна преди 10 години
язък за младото момче! обществото губи - отиде си обучен полицай, жизнен , весел, със семейство, а ненормалника ще го лекуват за наша сметка !!!
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е луд човек а не терорист ...с лудите се действа по-друга начин а после се лекуват. Абе те много хора психясаха от хубав живот осигурен благодарение на алчните и безкруполни политици! И професианализма е паднал в полицията благодарение пак на тези политици с политически назначения на некадърници в системата на МВР....важното да е наш човек а не професиналист....И професионалист да е ако не е наш човек ще го изгоним
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГалинГАЛИНЕ ТИ СИ БИЛ ГОЛЯМ *** - ДАЛИ ПЪК НЕ ПРИЛИЧА НА ТЕБ А ДА МАЙ ТИ Е НЕЗАКОНЕН БРАТ
33
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Можел е", ама не е убил никой на практика. 5 години подава жалби в полицията и никой не му обръща внимание и даже всички му се подиграват. Всеки накрая ще психяса при такъв тормоз.
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Районният инспетор, е лицето, което работи по преписка за освидетелстване и изпращане на принудително лечение. Той най-лесно би могъл да достигне, до "болния" Петков, по повод проверки по негови тъжби и да го лиши от достъп до оръжията му. В Лясковец сигурно има и много други служители на полицията, които познават отдавна Петков и на които той има вяра, за да ги допусне до себе си.
31
5
 
5
 
! Отговори
Галин преди 10 години
тоя как прилича на близък роднина или любовник на серГЕЙ .... може би имат нещо общо
30
2
 
11
 
! Отговори
КОГА преди 10 години
Йовчев кога ще си подаде оставката заради пиар акцията, в която загина един млад човек?!
29
2
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
според мен основното е, че системата е направила от един иначе интелигентен човек озлобено зверче. Човека е имал нужда от помощ и най - вече от работа, за да се вливат усилията му в нещо полезно, а системата какво направи - работа няма, но му лепнаха етикета "прихар". МВР сам си заработи жертвите, щом слуша психолозите си, които и медицинско образование нямат, в най - добрия случай са завършили помиярското СУ
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре, че такива психари не се събират на групи - щеше да има убити цивилни и полицаи!
27
1
 
12
 
! Отговори
оа преди 10 години
и държавата е виновна за това че си отиде един млад човек защото има хиляди начини това да не става и да не се погубват човешки животи особено на някой който е дал дълга си към родината!!!Поклон пред полицая,,,
26
1
 
16
 
! Отговори
художника преди 10 години
А знаете ли, колко пъти ми е идвало да утрепя, я някой от топлофикация, я някой надменен чиновник, я някой началник. Презрението на този от който зависиш, дори и в малка степен го прави голям в собствените му очи и някои, като този Петко превъртат. Вижте вечерно време светещите прозорци! Зад всеки един от тях има по една съдба, съдба която чака да бъде решена по някакъв начин, в случая Петко избра неговия си!!!
25
2
 
14
 
! Отговори
оа преди 10 години
Държавата е виновна за това че не се грижи за болните хора ,за това че се раздава оръжие и не на последно място медите!!! Кой от вас журналистите ще попита кой му даде разрешителните ,и как хем не е бил луд щом са му ги дали изведнъж полудява!!!Дали е могъл да нарани децата според мен ако е искал едва ли някой е можело да го спре както видяхме!!!Когато създавате образ на един луд докажете че е така дайте да му видим жълтата книжка ако не е освидетелстван е обикновен човек като вас!!!
24
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мдааа, да залавяш опасни и въоръжени престъпници не е като да биеш студенти и баби, нали?
23
7
 
10
 
! Отговори
Гого преди 10 години
До 15 . Не говори глупости, Бойко ги убиваше ами сега ние с тебе ще плащаме за Чакъра, а и не знам как ще реагираш сутрин в 5 часа на балкона ти да има маскирани с оръжие , как ще се отбраняваш , с каквото имаш , жалко за полицая , грешки грешки......
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига вече с този психопат!Стига и с тази полиция!Луди и психопати за съжаление е имало,има и ще има винаги и навсякъде!Това ли е най-важното!А полицаите като си сецанил за тази работа,мище те гърмят,палят,опитват да теунищожат!Това е тазипрофесия!Имаш работа с убийции ***!Жалко за убития,нона война е като на война!А медиитеСТИГА!
21
2
 
21
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Стига сте писали глупости и да всявате страх сред ***. Истерията е ясна- няма новина, но трябва да се създаде. Целта - да се създаде страх, за да може да се увеличи числеността на полицейските органи, за да могат да се контролират свободните граждани.
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ви имам добре обучените спец части! Ако спец частите не могат да се справят с един и..т с пушка, представяте ли си обикновените полицаи колко са зле. А и не ми се мисли, ако се появят истински терористи как ще се оправят нашите специалисти.
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОВЯ Е ЧЕНГЕДЖЙСКИ УДАР ПО ЛОВДЖИИТЕ,СЪЗДАДОХА ПРОБЛЕМ,ЗАБЕЛЕЖЕТЕ НАМЕСИХА И ДЕЦА В ЦЕЛИЯ ЦИРК,СЕГА ЩЕ ПРЕДЛОЖАТ РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА,ПОЛИТИЧЕСКАТА *** ИМА НЯКАКВИ ПРЕТИСНЕНИЯ,КАКВО ЛИ СА НИ ПРИГОТВИЛИ ?
18
1
 
18
 
! Отговори
Ави преди 10 години
Ха-ха-ха,ако имаше наистина терорист и заложници,цяла България парализирана за три дни,аматери навсякаде от политици и разни Вигенини, до полиция.
17
4
 
16
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До 12 Анонимен ,Имало е един човек до себе си,който години наред се грижил за него-майката.Прехвърлят сега вината изцяло върху нея-защо? Години наред не е имало пострадали.И още въпроси има.Как се гледа на психично болните от обществото,как се приемат такива хора от съседи,работодатели ,как се лекуват такива хора и въобще лекуват ли се?Не я оправдавам,но като всяка майка тя все пак е правила опити и се е грижила за него.Доверила се е на знахари,защо не на лекари?Бил весел,сега защо е агресивен?