Той е можел да убие всички ни, да ни взриви. Ужас!

Разказват съседи на стрелеца от Лясковец
Обновена: 17 мар 2014 09:18 | 17 мар 2014 09:18,
127
Той е можел да убие всички ни, да ни взриви. Ужас!
Стрелецът Петко Савов. Снимка: Нова тв

Три дни след кървавия екшън в Лясковец ситуацията в града е спокойна, само кошмарите на съседите на стрелеца Петко Савов и децата от съседното до дома му училище са още пресни.

"Дръжте ги, тормозят ме!", крещял той по учениците само дни преди да бъде задържан. Иначе в месеците преди случката той често излизал на терасата си, разправял се с децата, хвърлял по тях предмети, най-често буркани.

Днес децата са на училище, предстои всички класни ръководители да говорят с тях, ще имат срещи и с училищния психолог, обяви пред Нова тв директорът на СОУ "Максим Райкович" Николай Кожухаров.

Кооперацията на стрелеца все още е под охрана. Сега, когато той го няма - бойният му арсенал е изнесен, а за ужаса от опита да бъде обезвреден напомнят счупените стъкла и следите от изстрели, отнели живота на един спецполицай и ранили други трима негови колеги.

Още по темата
Двете семейства, съжителствали с Петко и майка му Стефана, са си у дома. Жената, живяла четири десетилетия над тях и го познава от дете, разказва, че в дома им никой не е влизал.

За нея майка му е най-виновна в случая, защото не е искала да го лекува.

"Той е можел да убие всички ни, да ни взриви. Ужас!", разказа съседката на стрелеца.

Комшиите му твърдят, че преди години Петко бил весел човек, излизал от дома си и често сядал в местните заведения. Разказват още, че преди години кандидатствал за работа във Френския легион. Кандидатурата му обаче била отхвърлена заради наднормено тегло. Тогава желанието му за работа във въоръжените сили и употребата на оръжия станали негова фикс идея. Държанието му коренно се променило. Барикадирал се в дома си. До петък.

Тогава съседите на Савов се събуждат от непрестанните изстрели и виковете, които се чуват в ранната утрин.

"Сутринта се събудихме от изстрели, които не спираха. След това излязохме на терасата и всички гледаха, всичко ти минава като на филм, виждаш спецчасти с качулки, чуваш стрелба. Като се замисля какво е можело да стане с децата ни, настръхвам", разказа друга съседка на стрелеца.

Иначе днес състав на Окръжния съд във Велико Търново ще заседава до болничното легло на 53-годишния стрелец, за да прецени дали да удължи мярката му за неотклонение "задържане под стража", която първоначално бе наложена за 72 часа и изтича днес.

Петко Савов бе прострелян на няколко места при спецакцията за неговото задържане и претърпя животоспасяваща операция във великотърновската болница.

"Труд" твърди, че оперираният мъж буйства и е изключително агресивен към лекарите и медицинските сестри, въпреки че са отстранени единият му бъбрек и част от червата. Той непрекъснато ги ругаел и сипел закани, че ще съди България в Страсбург заради акцията по задържането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
0
 
! Отговори
нов преди 10 години
досега за случая чухме само едната страна,не вярвам на МВР,НЕЩО е станало-предизвикан е и може да са стреляли пьрви. НЕ ми се вярва ,че е луд.
115
1
 
0
 
! Отговори
sulfiti преди 10 години
maliii, tishinata v edno malko selsko uchiliste v bg moje da stane osnovanie za voina mejdu bg armeici i bg policai?!...sled koeto edin polk bg policai sa povaleni ot edin bg voinik?! nesto kato elektronna igra strajari i apashi za vazrastni li?! i vsichko tova da usmiryat malkoto uchenici ot edno selsko bg uchiliste v pomost na bg uchiteli, bg direktori i bg mestno naselenie?
114
1
 
5
 
! Отговори
sdr преди 10 години
Златко Златен, би и ми превел на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК изречението:" Сега, когато той го няма - бойният му арсенал е изнесен,........."
113
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига сте плюли по баретите! Те са си много добре обучени! Друг е въпроса кой и как им нарежда да си вършат работата. И не мога да повярвам,че някои величаят убиеца и плюят полицаите,които не допуснаха убиеца да стане масов убиец.
112
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Преподавател в СУЕВЛПГИ И ХРИСТО ТОВА НАПИСАЛИ ДО НАИДЕН ГЕРОВ,ЧЕ ДЯКОНА ЗА ПАРИ МАЙКА СИ И БАЩА СИ ПРОДАВА .тАКАЛИ Е УЖ ПРОФЕСОРЕ
111
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Българин А сТИГА БЕ НА кАГАН кЪНЕВ ДЕТО ЧИЧО МУ ХОМОСЕКСОАЛИСТА СЕ ОЖЕНИЛ ЗА БОЙНИЯ СИ ДРУГАР
110
4
 
2
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Разказват още, че преди години кандидатствал за работа във Френския легион. "Сигурно е бил привърженик на "десните демократични" партии.
109
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТеневаАаайдеее, още една кандидатка за освидетелстване и психиатрично лечение.
108
9
 
9
 
! Отговори
Преподавател в СУ преди 10 години
Егати и Държавата щом *** като Йовчев и Лазаров командват МВР. Колкото повече стоят на власт превратаджиите от БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ толкова повече нещастия ще се случват. Това са извратени хора , които за власт и майка си продават.
107
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
брее то това е страшен човек бе....той можел да зриви и избие половин бг....
106
4
 
4
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До Радостин Радуков: Ти не знаеш ли,че децата никога не носят отговорност? Може и живот да затрият,но организациите за защита на детето са винаги в бойна готовност.Пази,Боже ,дете да те вземе на мушка, спукана ти е работата. Те си знаят много добре правата, знаят ,че са недосегаеми и злоупотребяват с това. Ами нали учителите полудяха вече в училищата от тях. Не могат копче да им кажат,а за родителите да не говорим... Така че този човек може да е и жертва,не се знае точно...
105
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 100А ЗАЩО НЕ СИ ПОМИСЛИШ ЧЕ ВСИЧКО ТОВА Е ПОЛИТИКА.
104
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този луд е бил без разрешително за оръжие.Това в полицията служба КОС го е знаела и толкова години не го е прибрала (това е прекият виновник за смъртта на полицая).Сега пък умниците са решили да бъдат санкционирани тези които са изрядни.Това май е нещо нормално в ненормалната ни държава.Други пък искат оставката на министъра,той откъде да знае какво става в с,,Горно нанадолнище".Има си органи там които трябва да си поемат вината и отговорността.
103
2
 
1
 
! Отговори
д преди 10 години
Този Арнолд не си е научил уроците бе.
102
2
 
12
 
! Отговори
г преди 10 години
мене ми се чини ,че и командос в бг се става с вуйчо владика
101
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
до 100 БРАВО така е на улицата по големи биячи от полицаите няма,ако се наложи да защитят един автобус с деца от реален терорист,ЗА ТОВА НЕМИ СЕ МИСЛИ че имам деца на по 8-12 години.защо още няма уволнени от ръководилите акцията и министри,секретари и др..
100
3
 
5
 
! Отговори
гас преди 10 години
Ами найо цицин който е доказано луд и ***,за него няма ли карабина.Та той ходи с усмирителна риза с цел сам да се предаде ама командосите не смеят оти найо и *** голем гас разпран.
99
2
 
27
 
! Отговори
Наско преди 10 години
Дали е бил толкова луд? Става ясно от репортажите в училището, че някой от децата редовно са го провокирали и замервали с камъни. Въпреки, че е бил въоръжен отдавна не е стрелял по деца, дори предупредително. Намазал оградата си с грес за да не влизат децата, а не е предприел някакви по радикални мерки. Не е стрелял и по директора или учителите които е заплашвал. Стрелял е по полицаите, изненадан рано сутринта. Били стреляли с халосни отначало, дали с тази стрелба не са го провокирали?
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Иначе днес състав на Окръжния съд във Велико Търново ще заседава до болничното легло на 53-годишния стрелец, за да прецени дали да удължи мярката му за неотклонение "задържане под стража", която първоначално бе наложена за 72 часа и изтича днес.ми земете го пуснете...
97
1
 
8
 
! Отговори
345 преди 10 години
"Сега, когато той го няма - бойният му арсенал.....". Ужасно неграмотно написано...