Цацаров ще проверява всички разрешителни за оръжие

Започва проверка и на полицаи от ВеликоТърново заради Лясковец
Обновена: 18 мар 2014 14:33 | 18 мар 2014 14:33, Анисия Иванова
26
Цацаров ще проверява всички разрешителни за оръжие
Архив: Булфото

По разпореждане от днес на главния прокурор Сотир Цацаров отдел "Надзор на законност“ към Върховна административна прокуратура (ВАП) започва проверка на територията на цялата страна за спазването и прилагането на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, съобщиха от прокуратурата.

В хода на проверката ще бъде изискана информация от Областните дирекции на МВР и районните полицейски управления за абсолютно всички лица, на които са издадени разрешения за притежание и носене на огнестрелни оръжия, независимо от основанията за това (лов, самоохрана и т.н.)

Още по темата
Ще се проверят и действащите срокове на разрешителните, както и наличието на огнестрелни оръжия и боеприпаси с изтекъл срок за съхранение, и спазването на служебните задължения от страна на службите КОС в цялата страна.

На главния прокурор ще бъде представен пълен списък на всички лица с разрешение за носене и съхраняване на огнестрелни оръжия, броя и вида разрешени огнестрелни оръжия (вкл. късо и дълго), броя боеприпаси и основанието, на което са издадени разрешенията.

Проверката ще завърши на 25 април 2014 г. и резултатите от нея ще бъдат представени с предложение за по-нататъшни действия във връзка с притежанието на огнестрелни оръжия.

Прокуратурата е започнала и проверка за неизпълнение на служебни задължения срещу служителите от състава на Областната дирекция на МВР – Велико Търново и Районно управление – Горна Оряховица за бездействия и закононарушения.

Проверяват се издаването на разрешения за притежаване на огнестрелни оръжия от обвиняемия Петко Петков /ловен автомат, ловна пушка и две ловни карабини) и действията, предприети във връзка с изтичане на срока на разрешителните.

В петък при спецоперация на баретите в Лясковец при обезвреждане на психично болния Петков беше убит един полицай, а други трима бяха ранени. Мъжът се беше барикадирал в дома си и се оказа, че има арсенал от оръжие. Вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви в Народното събрание, че Савов е притежавал законно оръжие – две карабини и две ловни пушки. За ловните пушки е имал разрешително, но то било изтекло през 2012 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Бай Йордан преди 9 години
Пиша по повод изказването на Драгомир Стойнев във вести.Излиза че в България честни хора има само в правителството на господин Помиярски и всички други са лъжци. Как ще отговорят Стойнев и Помиярски на това което казва червената кукувица Кунева ,цитирам "Тъй нар."Пилотна " процедурасрещу България за южен поток ще струва хиляди евро на ден и ще ги плати българския народ , а трябва да ги плати БСП."Отговори Г-н Лайнарски.
23
3
 
1
 
! Отговори
СИМУЛИРАЩ ДЕЙНОСТ преди 10 години
***, има разлика между разрешителните за лов и разрешителните за самозащита: 1.Тези за лов се дават на хора, които по презумция обичат да убиват, това им е хоби и занимание - свикнали са да гледат кръв. 2.Тези пък за самозащита се дават на хора, които си имат основание за това и просто обичат да се любуват на оръжието, като такова. Бивши или настоящи военни, полицаи и охранители вършат всички зулуми, убийства и обири - там е проблема - обезоръжи ги тях.
22
1
 
0
 
! Отговори
Емо преди 10 години
Пак имитация на някакви мерки, в случая слабоумни. Разрешителните за оръжия са си издадени съгласно закона с определ срок и не може заради некомпетентността на МВР да се говори и да се ограничават правата за притежаване на оръжие. Между другото във филма на надя Обретенова за СОБТ видях обучение по стрелба по най-тъпата и тотално остаряла армейска методика, така че провалът им в престрелката никак не е чуден.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както винаги досега и в момента всички убийства и сакатлъци стават заради настоящи или бивши военни, ченгета и охранители. Дори и прехвалените комондоси, уж спец полицай предизвикаха САМОУБИЙСВТОТО СИ, което се мъчат да го изкарат убийство от някакъв ПСИХАР.Ако не се бяха качили на балакона му да трошат прозорци и да хвърлят гранати по него, НИЩОЙ НЯМАШЕ ДА ГИ УБИВА. Така че, не психарите са виновни, а както винаги ПРОСТИТЕ ЧЕНГЕТА и ВОЕННИ, като онзи дето застреля цялото си семейство.
20
3
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Да започне от Сидероглу! Как може негоден за военна служба поради слепота, с психични отклонения поради злоупотреба с психотропни вещества, да има разрешително за оръжие?!
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Убива не оръжието а човека.
18
0
 
1
 
! Отговори
Х преди 10 години
ОТНОВО СЕ ЗАНИМАВАТ С ГЛУПОСТИ,ВМЕСТО ДА СВЪРШАТ НЕЩО ПОЛЕЗНО ЗА ДЪРЖАВАТА.КАКВО СТАНА С ДЕЛАТА ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ С БЕЛЕНЕ И НЕК, С МОНИКА С КАРЖБИТЕ НА МИЛИАРДИ ДДС,КОНТРАБАНДАТА И ДР. ПЪЛНО МЪЛЧАНИЯ,НО КОГАТО ТРЯБВА ХВЪРЛИМ ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА И ДА ВДИГНЕМ ПУШИЛКА-НАПРИМЕР ЗА УБИТО КУЧЕ ИЛИ ДРУГИ ГЛУПОСТИ ЦАЦАТА Е НЕПРИМИРИМ И ГОНИ ДОКРАЙ.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако наистина си тръгнал да вършиш нещо, то почни с отнемане разрешителното на Болен Сайдеров . .
16
1
 
8
 
! Отговори
ВОДОВЪРТЕЖ преди 10 години
Добре де ГРУХИ, в случая знаехте, че човека има незаконно оръжие поради изтичане на срока, знаехте, че е психоболен, докарахте елитни командоси и кво . . . Значи твоите *** мерки няма нищо да разрешат, защото ако не го бяхте атакували човека по такъв просташки начин нямаше да има и жертви. ПРИЧИНАТА Е В МИЛИЦИОНЕРИТЕ, дето получават тлъсти пачки . .
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
логото на партията на Касим Дал на турскиМоже би си спомняте, че Под лупа публикува материал със заглавие : Р.Т.ЕРДОГАН И БОЙКО БОРИСОВ ДАДЕ РАМО НА ЕТНИЧЕСКАТА ПАРТИЯ НА КАСИМ ДАЛ .
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Цацаров защо тия не ги изледвате.Г-н Борисов, г-н Цветанов и г-н Флоров са прикривали официални сигнали във връзка с: проституция, трафик на хероин и кокаин, както и контрабандни канали за акцизни стоки. Това мога да го докажа безспорно, защото са уведомени с писма, за които имаме обратни разписки. Лично г-н Борисов ме е запознал с лицето Димитър Николов Стефанов (Митко Каратиста) и ми е казал, че на този човек трябва да се дават сигнали свързани с контрабандни канали.логото на партията на Касим Дал на турскиМоже би си спомняте, че Под лупа публикува материал със заглавие : Р.Т.Е
13
0
 
6
 
! Отговори
mene преди 10 години
Puskat Brendo, a shefcheto proveriqval za razreshitelno za orajie. Mnogo smeshna rabota!
12
1
 
13
 
! Отговори
МИКС ГЛУПОСТИ преди 10 години
Глиган, а как ще провериш психоболните с незаконно оръжие и поръчковите убийци ... До сега всичко гафове ставаха от настоящи или бивши полицаи, военни и охранители.В нслучая всичко се е знаело предварително, но трътляците от МВР изпортиха положението и сега ГРУХИ се чуди как да ги прикрие...
11
1
 
10
 
! Отговори
ГЛАДНИЯТ ПРОКУРОР преди 10 години
Колко ли килограма ще нададе до нова година ? Този пластмасов прокурор трябва да си ходи . Правосъдието ни е чиста пародия
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В БГ се действа на принципа да не се решава проблема и да се наказват истинсите виновници, а напротив да се симулира дейност и то в грешна посока за да се прикрият некадърните и прости ПОЛИЦАИ. Знаели са, че човека има оръжие, че е болен, че има вече незаконно оръжие поради изтекъл срок, и преди 20 дни пак са се опитали да го обезоръжат, но безуспешно и въпреки всичко правят зрелищен показ. ..е, какво са очаквали от него, да ги посрещне с кекс и кафе ли?
9
1
 
11
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Проверките на разрешителните са добра идея. Всички ловци, бивши ченгета и професионални охранители ще рапортуват. Обаче как ще проверяват бандитите, джамбазите, обирджийте, сводниците и наемните килъри, които имат не едно оръжие, а цели оръжейни арсенали, подготвени като за трета световна война? Най-много някой пишман-ловец да го отнесе и да му вземат пушката. Истинските въоръжени престъпници са там, на улицата. Всеки полицай ги знае, но имат чадъри отгоре и никой не смее да ги пипне.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 8Не може да обясни, той е тук да дава "умни" заключения.
7
0
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 10 години
Защо? Би ли обяснил
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вместо да накажат тъпия Секретар на МВР и останалите *** тоз глиган умишлено насочва вниманието в погрешна посока..
5
0
 
12
 
! Отговори
ПРОСТ НАРОД преди 10 години
Тиквениците се чудят, как да отклонят фокуса на проблема.В случая бяха виновни тъпите милиционери, че са провели акцията насилствено в пет часа сутринта, и че са хвърляли зашеметяващи гранати. Ако го нямаше тоя техен *** ПРОФЕСИОНАЛЕН ГАФ, сега нямаше ловците да бъдат подлагани на специални проверки.Ще стане така, че притежателите на незаконно оръжие ще останат НЕЗАСЕГНАТИ ...