Шефката на Фонда за лечение на деца хвърли оставка

Фондът трябва да има нова философия, отсече Андреева
Обновена: 20 мар 2014 17:33 | 20 мар 2014 17:33, Анисия Иванова
9
Шефката на Фонда за лечение на деца хвърли оставка
Таня Андреева. Снимка БТА

Директорът на Фонда за лечение на деца д-р Ива Станкова подаде оставка, съобщи пред журналисти министърът на здравеопазването Таня Андреева.

Въпросът за нейната оставка беше повдигнат в края на февруари от родители и пациентски организации. Тяхното недоволството беше свързано с начина на работа на организацията, която се бави с разглеждането на случаите.

В продължение на няколко дни в началото на март между здравната министърка и шефката на фонда бяха разменени реплики, в повечето случаи през медиите, относно оставката. На 12 март д-р Андреева съобщи, че д-р Станкова смята да се оттегли от Фонда за лечение на деца и пое ангажимент, ако това стане, в най-кратък срок Фондът да има нов директор.

Още по темата
По-късно същия ден д-р Станкова съобщи, че няма намерение да подава оставка и заяви, че от страна на министърката не й е оказван натиск да напусне. На другия ден Андреева заяви в Троян, че ако Станкова не се справя с работата, няма да се поколебае да я отстрани.

Днес министърът съобщи, че д-р Станкова е представила отчет за работата си пред нея и коментира, че във фонда са започнали много добри инициативи за оптимизация на неговата работа. Тя допълни, че очаква следващата седмица общественият съвет към фонда да е готов с окончателния вариант на правилника за работата и новия начин, по който той ще функционира.

"Очевидно има проблеми, те не са от вчера, но по ред причини фондът трябва да има нова философия, по която да съществува и  да не се допускат подобни трусове в работата му", добави Андреева.

Д-р Станкова не пожела да коментира мотивите за оставката си - лични причини, уточни Андреева. Тя оцени работата на д-р Станкова по отношение на въвеждането на ред при разходването на  ресурса на фонда за настаняване на деца, лекувани в чужбина, преводи, квартири и др., с което на фонда годишно ще се спестят
300 хиляди лева.

Аз лично нямам впечатления дали д-р Станкова  умишлено е забавяла, или е правила подбор на досиетата на децата, чакащи отговор от фонда за лечение, допълни Андреева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
4
 
! Отговори
Homer преди 10 години
***, как не ви е срам да си играете със съдбите на толкова малки деца! Дано има възмездие за плужеците, искрено се надявам да горите щом посегнахте на най-ценното ДЕЦАТА! Не ви е срам!
7
3
 
0
 
! Отговори
Вдъновен преди 10 години
Вероятно е малко извън темата, но според мен по-садистична и отвратителна физиономия от тази на д-р Таня Андреева рядко се среща. А иначе може да е прекрасен човек, знам ли... ;)
6
2
 
8
 
! Отговори
Коки преди 10 години
Къв фонд, кви 5 лева?Не е виновна директорката. Децата се разболяват повече, защото условията да живот в България са лоши, и затова е виновна държавата. Няма достъп до качествено здравеопазване, и затова е виновна държавата. Няма пари за лечението на тези сеца, защото почти никой не се осигурява - държавата е пенсионери, държавни служители, *** и сив сектор.Е който и да е директор трябва да си ги вади парите из отзад, за да върви работата. А самият фонд е създаден, за да има заплатки.
5
4
 
7
 
! Отговори
ПЦЦЦ преди 10 години
малко им остана нека вършат глупости .....слеед това прокурор иии....ЗАТВОР.Задължително . КАЗАХ
4
3
 
8
 
! Отговори
?!? преди 10 години
Докато има такова управление в министерството, няма значение кой ще е шефа на фонда.
3
4
 
12
 
! Отговори
сия преди 10 години
кога ще признаеш че освен доктори има мед сестри фелдшери лаборанти които едвам свьрзват двата края земиим дигни малко заплатите че ще избягат в чужбина а колкото до до фонда той е излишен един зам министьр ще вьрши същата работа но нали трябва нашите да имат убави слжби и да харчат народни пари
2
3
 
13
 
! Отговори
O.o преди 10 години
До АнонименНослето е малко като чучур на кафемашина, ама ако я гледаме в гръб няма да се забелязва. Иначе е същата отровна гъба като другите мухоморки начело с надишания с лепило премиер.
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама е убавица министърката!