Тръгва ремонт на "Цариградско шосе"

Стартът е в четвъртък, започват от надлеза при "Г. М. Димитров"
23 мар 2014 11:35,
54
Тръгва ремонт на "Цариградско шосе"
Снимка: архив, Булфото

Започва ремонт на бул. "Цариградско шосе", съобщиха от Столичната община. От 27 март започва въвеждане на временна организация на движението във връзка с ремонта, изпълнител на който е ДЗЗД "Градска магистрала".

Строително-монтажни работи включват надлеза по бул. "Цариградско шосе" при бул. "Г.М.Димитров", надлез по бул. "Цариградско шосе" над бул. "Александър Малинов", пешеходен подлез под бул. "Цариградско шосе" при Окръжна болница, рехабилитация на централни и локални платна на булеварда от надлеза над бул "Г.М. Димитров" до надлез над бул. "Александър Малинов".

Строителните дейности включват и рехабилитация на подлеза "Царевец" на Орлов мост, която се извършва в момента. Строителството ще се извърши на няколко етапа, като първият етап включва надлеза при "Г. М Димитров".

Във връзка със строителните дейности на 27 март, четвъртък, започва подготовка и въвеждане на временна организация на движение. От 27 до 31 март включително пред и зад надлеза се затварят левите ленти на всяко платно в протежение на 50 м, за да бъде извършено прекъсването на мантинелата и да бъде положен асфалт за преминаване от едното платно в другото.

За времето на ремонта се въвежда ограничение на скоростта във всяка посока в рамките от 80 до 40 км в час.

Столична община е уведомила за предстоящия ремонт и временна организация на движението Министерството на здравеопазването, Спешна медицинска помощ, КАТ, Столична дирекция на вътрешните работи. По настояване на кмета на София Йорданка Фандъкова на обекта ще се работи с удължено работно време, включително в почивните дни.

На 1 април започва основният ремонт на пътното платно в посока Пловдив на надлеза при бул. "Г.М.Димитров". Движението в двете посоки ще се осъществява в платното посока център. Срокът за изпълнение е 45 календарни дни.

От 16 май 2014 г. се обръща движението и се затваря платното в посока център.

Предвижда се около 15 май да започнат строителни работи по надлеза по бул. "Цариградско шосе" над бул. "Александър Малинов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
7
 
! Отговори
Насо преди 10 години
"По настояване на кмета на София Йорданка Фандъкова на обекта ще се работи с удължено работно време, включително в почивните дни."Браво, най-после!
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ако може лампите от стълбовете да не светят само на себе си, а между двете платна да има храсти против заслепяване.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
булевардът е дълъг повече от 10км. а са ремонтирани основно не повече от 2,3км. останалото елеш,срамзаСофия а и за България,сега се надявам постепенно да заприлича ЦЕЛИЯТ булевард на нещо и да се обърне внимание на зелените ивици и осветителните тела/по скоро стълбове/ и доколкото разбирам от днешното интервю на Любомир Христов ще се ремонтира тази и следващата година,сега това е първи етап,да няма догодина "ама нали миналата година го.."
37
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Издържливо племе българско!Колкото и задръствания да има в нещастната ни Столица, нито един СЕЛЯНИН няма да се сети да се върне на село.Да зарадва тате и мама, пък и да вдъхне малко живот на родното си място.Пък и ние, родените в София нещастници, да си отдъхнем малко.От "управляващите" ни алчни, некадърни и корумпирани общинари.
36
2
 
3
 
! Отговори
травел преди 10 години
Няма ли някой да каже точно , Г. Димитров ще бъде ли затворен , т.е. самото кръгово на 4ти км. и ако , каква ще бъде организацията !!!!
35
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Kapitan ot VarnaЗащото Столицата е с предимство. Когато станете Столица, тогава ще ви се обърне внимание и на вас. Докато сте в провинцията, така ще е.
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То за ремонт плаче цялата държава вие гледате едно шосе.
33
8
 
5
 
! Отговори
Kapitan ot Varna преди 10 години
А варненското шосе? Какво става с пътя до Варна и с пътищата във неъ. Отново сме забравени нмот бога. Отново нищо? Как така в София постоянно нещо се прави а във Варна от 12 години нищо не е направено. Защп за София има пари, а за Варна няма? Нали беше ваша "морска столица"? Нали ви беше любим град?
32
11
 
9
 
! Отговори
Шофьор преди 10 години
Фандъковаааа и компанията кухи нефелници наоколо, това, че за нищо не ставате е ясно отдавна, ами толкова ли е трудно да проумеете, че ако по едно и също време задръстите Лъвов мост, Семинарията и Цариградско на 4 места в София просто няма да може да се стига от едно място на друго ... в това число линейки, доставки на стоки, не дай Боже какви ще се вършат при пожари или спешни аварии.
31
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
2008-Бойко, 2011-Фъндупкова, 2014-Фъндупкова! Това са ремонтите на Цариградско! Винаги преди избори за да се пълни касата на ГЕРБ!А по Ботевградско няма минаване, толкова е зле!Що не ги планирате тези ремонти бе тикви, като крадете, поне да е с мисъл!Черни връх, България, Симеоновско и Вапцаров, Малинов, Цариградско .... От къде да минем бе, крадци нагли! Всичко е в предизборно крадлив ремонт!
30
16
 
9
 
! Отговори
Асан Хасфалта преди 10 години
Цариградско-затапено!!!Семинарията-затапена!!!Откъде се предполага, че трябва да се мине за Младост, Дружба, Студентски град, Симеоново, Панчарево, Горубляне, Дианабад, Дървеница, Мусагеница, Витоша, Малинова долина...Как въобще я виждат работата господата гербери? Разбирам, че Боко откакто не е на власт е много изгладнял, а му остана само софийското виме за цицане и хвърля всички пари на Софийска община за асфалт...но все пак няма нужда да се спира функционирането на 1/3 от града...
29
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво, за това пак ще гласувам за ГЕРБ!
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
скоропоговорка :Шест шишета с уши се сушат на шейсет и шесто шосе със шест сешоара
27
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крайно време е да го оправят това шосе, то е главната артерия на София. А че далавери ще има... сигурно, къде няма далавери. Само дано по него забранят движението на каруци, та поне и ние да имаме един нормален европейски път, че то с тая ***, да ме прощават братята роми, ама за никъде не сме!
26
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП ли ще прави ремонта или Йорданка Фандъкова ?
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак неграмотност: ... се въвежда ограничение на скоростта във всяка посока в рамките от 80 до 40 км в час."скоростта, предполагам, ще бъде ограничена от 80 НА 40 км/ч.в рамките от 80 до 40 км в час означава между 80 и 40 км/ч., което със сигурност няма да бъде случаят, при положение, че се стесняват платната и ще има ремонтни дейности Егати неграмотните журналисти!
24
13
 
32
 
! Отговори
Дааааа преди 10 години
Пореден ремонт на Цариградско, пореден грабеж от нас.За тези,които не са били в европейски столици, има гугъл мапс.Погледайте, после коментирайте.София не е европейски град.Това е ***,каруци,*** ***,клошари - ***.
23
12
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
от кмета ББ до сега всяка година ремонтират Цариградско! Хайде да ходим да събираме златото заровено там,че то цариградско не златно,ами платинено стана!
22
6
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 10 години
такива неандерталци като тебе изобщо не трябва и да отварят такива сайтове камо ли да коментират... а бе оли8офрен такъв какво общо има ремонт на цариградско шосе със граница?
21
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ще асфалтират ,колкото и направиха оградата с Турция.бесепарите един пирон не могат да забият .