Само 3 партии ще се преборят за ЕП, прогнозира Курумбашев

Основната битка ще е между БСП и ГЕРБ, смята депутатът
24 мар 2014 19:07,
39
Само 3 партии ще се преборят за ЕП, прогнозира Курумбашев
Снимка: Булфото, архив

Депутатът от "Коалиция за България" Петър Курумбашев смята, че реални шансове за мандати в Европейския парламент имат само три партии у нас.

"Няма да се учудя само три партии да влязат в Европейския парламент - БСП, ГЕРБ и ДПС", уточни в Сливен народният представител, който е в града за среща с гражданите. 

Още по темата

Курумбашев смята, че бариерата от 6% е трудно постижима за повечето партии, но не и за първите три политически сили в България. Основната битка ще е между БСП и ГЕРБ, категоричен е социалистът, цитиран от БТА.

"Победа на БСП би означавала затвърждаване на позициите на партията във властта, победа на ГЕРБ - заявка за това да бъдат първа политическа сила", коментира още той.

По думите му основният приоритет в кампанията ще бъде смяна на посоката. "В последните години, когато ни управляваха десни правителства, се говореше само за съкращаване на разходите, бяха замразени доходите. Пътят е към една социална Европа, в това по-бедни хора да имат образование, здравеопазване и т.н.", допълни депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
23
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Корумпе*ерашев, фурнаджийската алчна лопата да не се прави на голем прогнозител, ами да си вземе гнусната крадлива антибългарска партийка ДПС=БСП=Юруш и да си я навре там, дето слънце не го огрява!Българи, гласувайте, за да не во заробват комуно- турците, вас и децата ви!
12
2
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
До 111:Скоро,скоро,в близките 100 години няма да стане;а след това,я...камилата,а...камиларя.
11
8
 
20
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Основната битка наистина ще е между ГЕРБ и БСП, която ГЕРБ категорично ще спечели :)
10
13
 
5
 
! Отговори
111 преди 10 години
До Гошо ТъпотоСкоро ЕС ще се разпадне приятелю няма да имаме нужда и от толкова много европейски търтеи и бюрократи, включително и от България.
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хич ама хич не ми се гласува,проблема е че твърдия електорат на 3-те партии винаги гласува и ако искам да не ги виждам на власт трябва да се гласува
8
0
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
До 111:Искаш,не...искаш,гласуваш не...гласуваш,тези във...власта ще си разпределят...негласувалите и ще си пратят депутатите в ЕП.Така че,всеки български гражданин,да вземе да гласува,ако не за старите муцуни,то за новите...такива;все пак,надеждата умира...последна.
7
9
 
8
 
! Отговори
111 преди 10 години
На т.нар. избори за еврогеиски парламент ще се разбере доколко българите ги боли за ЕС, надали ще има повече от 25-30 % активност. Защото повечето от българите вече ясно не искаме да участваме в този инструмент на юдеиският контрол над хората.
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако българите сме умни ниедна от 3-те партии няма да влезе .
5
8
 
9
 
! Отговори
разочарован социалис преди 10 години
Иска ти се да е така, както и на цялата червена партокрация и клиентела начело със Станишев и витаеща в главата му т.н. "гражданска квота" от разни *** начело с теб, но няма да стане. Този път ще получите червения картон. Идва АБВ - истинското ляво и милеещо за националните интереси. Ще бъдете като попарени на 25 май вечерта.
4
1
 
21
 
! Отговори
Експерт преди 10 години
На 21 декември 1991, след атомното "куку" този каза по БТ, че всяка власт независимо дали е синя, червена или зелена не казвала цялата истина. Има го в архивите, проверете го. Сега способен ли е да каже това, или палачинката се обърна, а Петьо?
3
2
 
15
 
! Отговори
alek преди 10 години
ако българите мислят с главите си и не позволят на социолозите да ги водят за носа,подредбата ще бъде съвсем друга.моля ви не гледайте толкова много тв-вреди
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НагоренПопокатепетълКорумбашев е "безпартиен" горд собственик на ВЕЦ и ФЕЦ
1
13
 
6
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Партиите ще са 4. Уважаемият политик Курумбашев не е в час. БСП, ГЕРБ, ДПС и Бюрекдудуков.