Само 3 партии ще се преборят за ЕП, прогнозира Курумбашев

Основната битка ще е между БСП и ГЕРБ, смята депутатът
24 мар 2014 19:07,
39
Само 3 партии ще се преборят за ЕП, прогнозира Курумбашев
Снимка: Булфото, архив

Депутатът от "Коалиция за България" Петър Курумбашев смята, че реални шансове за мандати в Европейския парламент имат само три партии у нас.

"Няма да се учудя само три партии да влязат в Европейския парламент - БСП, ГЕРБ и ДПС", уточни в Сливен народният представител, който е в града за среща с гражданите. 

Още по темата

Курумбашев смята, че бариерата от 6% е трудно постижима за повечето партии, но не и за първите три политически сили в България. Основната битка ще е между БСП и ГЕРБ, категоричен е социалистът, цитиран от БТА.

"Победа на БСП би означавала затвърждаване на позициите на партията във властта, победа на ГЕРБ - заявка за това да бъдат първа политическа сила", коментира още той.

По думите му основният приоритет в кампанията ще бъде смяна на посоката. "В последните години, когато ни управляваха десни правителства, се говореше само за съкращаване на разходите, бяха замразени доходите. Пътят е към една социална Европа, в това по-бедни хора да имат образование, здравеопазване и т.н.", допълни депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
националист преди 10 години
До Анонимен 33: Как Атака ще е дребна партия като последните 3 парламента влиза в парламента може би трябва да си сложиш очила ще видиш на евроизборите, ще останете изненадани от резултата на партията!
32
0
 
1
 
! Отговори
националист преди 10 години
Стига сте ми писали глупости, колкото и да избутвате Атака от медийното пространство и вниманието на хората те не пасат трева! Точно ясната им позиция за Русия и за Крим ще прелеят много от електората на БСП, които са били заблудени към Атака! И ще видим вашите измислени прогнозни платени данни за ЕП!
31
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Битка която БСП няма да спечели ...и го знаеш, затова е дебилната ти усмивка на снимката.
30
0
 
1
 
! Отговори
Факт преди 10 години
Гласуваш за ДПС и Атака-получаваш и БСП като бонус.
29
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 10 години
Как трябва да се гласува-ами да намерим такава партия която е настоена най анти БСП-арски.И да гласуваме за нея.Ако има такива които да обещаят,че ще забранят БСП аз ще гласувам за тях.
28
0
 
4
 
! Отговори
безпартиен преди 10 години
Той е пример за това как се прави кариера в БСП.Работеше в "Куку".Сега се казва шоуто на Слави.И когато предаването стана неудобно за БСП направи онази серия в която съобщиха ,че уж има авария в АЕЦ Козлодуй.И след последвалата паника предаването бе спряно.И ето ви го сега човека депутат от БСП.Е как да не му се гади на човек от такива кадри партиини.Затова хора моля ви не бъдете късопаметни и гласувайте против БСП.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гласуването за многобройните дребни партийки, като Атака, Барака(ББЦ), и всяка друга екзотика, също работят за БСП и ДПС, защото, като не прескочат бариерата, гласовете им се разпределят!
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВалериМасово не гласуване ще бъде от полза за БСП и ДПС, защото техните твърди и заблудени електорати, заедно с платените *** ще им осигурят максимум места !
25
1
 
2
 
! Отговори
Мазна Гана преди 10 години
Само 3 партии ще се преборят за ЕП, прогнозира Курумбашев. Точно тези три партий *** и дупедавци трябва да са аут.То бива народ от балъци? Тез мекерета трябва да са аут от политиката , а не да ходят и лежкунят в Европарламента и да лапат 40хил лева заплатка за нищо.
24
0
 
2
 
! Отговори
безпартиен преди 10 години
Как да ги настигне човек?Когато бяхме на старта,те навъртяха по две обиколки преди нас.Наглеци.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко "искрено" се усмихва. Само че на БСП - милионери не вярваме. Коалицията ви е пълна с такива, а който не е достигнал вашите финансови висоти, с олимпийски скокове се стреми да навакса. Управлението е в колапс и корумпираните от всички негови флангове бързат, за да не пропуснат възможността да крадат и да се облажват. Костинбродският другар на Мая - Бареков работи за бъдещето им, но запецна сериозно, че и той се оказа доста нечистоплътен. Много станаха лъжливите овчарчета с дебели портфейли.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЛАКОМИЯТА НА ТОЗИ ,КАКТО И НА ВСИЧКИ КОМУНИСТИ Е ОЧЕВИДНА И ЗА НАЙ-ОГРАНИЧЕНИЯТ И *** БЪЛГАРИН. В ПЪЛНИЯТ СМИСЪЛ ЧЕРВЕН МАФИОТ ! И АКО НЯКОЙ СИ МИСЛИ ЧЕ ТОЗИ ИЗОБЩО ГО Е ЕНЯ ЗА БЪЛГАРИЯ .....ТОЙ НЯМА НАСИТА И ДА МУ СЕ ПРЪСНАТ БАНКОВМИТЕ СМЕТКИ НЯМА ДА ПОДАДЕ КОМАТ ХЛЯБ НА БЕДЕН БЪЛГАРИН.ТОВА Е СОЦИАЛНАТА НИ ПАРТИЯ !ПЪЛНА С ТАКИВА КРЪВОПИЙЦИ !
21
0
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 10 години
МанипОлира ли те.. да не вземе да ти пОлира гладкия мозък атакаджийски..
20
5
 
6
 
! Отговори
савов преди 10 години
Атака ще победи.....а този *** корумбашев се опитва да ни будалка и маниполира
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Валери,те самите,техните близки и авери ще гласуват за себе си и е по-добре да гласуваме срещу тях.
18
7
 
3
 
! Отговори
Валери преди 10 години
Може ли някой да ми обясни,защо евродепутатите трябва да се предлагат от политическите партии.Те са там за да защитават интереса на България а не партийните интереси. Едно голямо НЕ-гласуване за европарламента може би ще отрезви поне малко нашите политици.(да дано,ама на дали)
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Курумбашев,толкова те мразя,че ще гласувам за Атака.
16
1
 
15
 
! Отговори
Каляска преди 10 години
Ама че нелицеприятен човек.
15
2
 
14
 
! Отговори
Ава преди 10 години
До Анонимен 18Абсолятно си прав! Този нагъл новобогаташ му липсва явно хигиената, ама не само душевната...
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
УШИТЕ ЛИ СИ ЧИСТИ ?