В училището в Лясковец слагат плоча в памет на убития командос

Предложението ще се гласува на заседание на обшинския съвет утре
26 мар 2014 13:09, Анисия Иванова
17
В училището в Лясковец слагат плоча в памет на убития командос
Емил Шарков. Снимка МВР

Мемориална плоча в памет на убития полицай Емил Шарков да бъде поставена в двора на СОУ"Максим Райкович" в Лясковец. Това предложение на общинската администрация в града ще бъде първа точка от дневния ред на заседанието на общинския съвет, което ще се състои на 27 март, съобщи за БТА кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова.

Още по темата
По думите й инициативата е подкрепена от граждани на Лясковец, от неправителствени организации от цялата страна, както и от колегите на Емил Шарков от Специализирания отряд за борба с тероризма.

Антитерористът беше убит на 14 март при обезвреждането на барикадирал се в дома си въоръжен мъж.

Други трима полицаи бяха ранени по време на акцията. Прострелян беше и стрелецът Петко Савов Петков, който е стрелял срещу полицаите от дома си, намиращ се срещу двора на училището.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
16
 
! Отговори
Боев преди 10 години
Човекът си е спял мирно и тихо в къщата, когато десет униформени капута са го нападнали.А нападението е станало по бандитски начин защото телевизията на капута бюреков е била там и е снимала филм за великите и непобедими ченгета.Колко са велики и колко професионалисти видяхме всички.Жалко че пострада един напълно невинен човек.Той беше нападнат в дома му тежко ранен, извадиха му и единия бъбрек,унищожиха и къщата му.Сега ще го осъдят до живот,та всички в тая държава да стоим надупени и да мълчим
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
koito slyji na oligarhiata v balgaria koiato izdava zapovedi i my plashta rano ili kasno ymira ,i koi e toia daje lyd da streluiat po nego i ako ima orajie da ne se zashtiti zashtoto bidvat da go ybivat .
12
1
 
15
 
! Отговори
Ави преди 10 години
Да...,ако това е командос?Позор,по добре млък,в какви мисии бил?има ли понятие как се освобождават заложници,в сграда или самолет?почивай в мир колега.Афган-85.
11
1
 
23
 
! Отговори
Мина преди 10 години
Жалко за момчето, лека му пръст. Той само е изпълнявал заповеди, а човекът който издавал заповедите трябва да отговаря пред съда.С този паметник си измиват ръцете, това е срамно. Ако не бяха нападнали Петко, нямаше да има ранени нито убит, колко години Петко на никой не е посегнал. Не мога да разбера Петко психично болен ли е, или е терорист, кое от двете. Ако е психично болен, къде са психолозите, защо не са биле там по време на акцията. Ако е терорист, какво е направил.
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо е тая плоча в училището?!! Това е пълна глупост, гаврите се с на човека паметта, оставете го да почива в мир и семейството да скърби на спокойствие. Плочата я сложете пред кабинета на който трябва в МВР. *** цинизма и неуважението....
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бог да го прости момчето. Жалкото е, че за снишаването пред истината, времето продължава. Смъртта е смърт, загубата е загуба. Всяко чудо за 3 дни. Има да чакаме да видим резултатите от проверката. Това, дето от всички се видя, само страхливите началници не могат да видят. Всъщност и виждат, и знаят, но страх ги тресе. Затова нападат, шикалкавят, манипулират, кършат ръце...Само дето чест и достойнство нямат, че даже и срам. Затова сме на това дередже. Блато. Навсякъде. Бедни, бедни Македонски...
8
0
 
32
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Държали са се с онзи като с животно и той е отговорил като животно!!Още имам спомени как тези влезнаха в дома на едно семейство и го биха по погрешка плюс оня с тефтерчето дето го убиха и ги оправдаха!Виновен е тоя дето ги е пратил там щото си има процедура и това надали е бил начина в този случай!
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
сложете и пред кабинетите на Йовчев и Лазаров за да може докато са в тях да не забравят какви комплексари са и колко са некомпетентни
6
1
 
17
 
! Отговори
Петко е герой преди 10 години
До Анонимен Те и по плочата ще хвърлят камани и ще я насерът. Някои смятат, че МВР трябва да застреля всички, коита са недоволни от Общината и са жертва на несправедливост.
5
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От утре и аз започвам да се "ЗАЩИТАВАМ" като стрелям по полицаи. Ей, такава глупост никъде я няма. Съд и затвор. Жалко за Шарков.
4
1
 
32
 
! Отговори
банкеръ преди 10 години
И какво ще пише на нея.Отстрелян от Петко при самозащита,героиски загинал.Още не е ясно какво е станало точно.
3
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалко за човека, остави жена и дете, жалко че изобщо трябваше да се стигне дотук.
2
3
 
35
 
! Отговори
Булгар преди 10 години
На "4-ти" километър пък слагат плоча на Петко Савов... В знак на нечовешко отношение към психично болните в Бг.
1
3
 
37
 
! Отговори
varg преди 10 години
Срам и позор.