Откриха ново спортно бижу - "Арена Ботевград"

Залата разполага с 4500 седящи места
Обновена: 29 мар 2014 16:12 | 29 мар 2014 16:12, Веселина Йорданова
112
Откриха ново спортно бижу - "Арена Ботевград"
Снимка: БТА

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева откри новата спортна зала "Арена Ботевград", съобщи пресцентърът на Министерството на регионалното развитие.

Терзиева е обявила, че повече от 35 млн. лв., осигурени от Публичната инвестиционна програма на правителството, ще бъдат вложени в изграждането на 15 спортни зали в българските общини до края на годината, а около 7,8 млн. лв. - в строителството и ремонта на детски и спортни площадки.

За откриването дойдоха председателят на парламента Михаил Миков, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, депутати.

Пред жители и гости на Ботевград министър Терзиева е отбелязала, че проектът е пример за взаимодействието между правителството и местните власти. Изграждането на спортната зала "Арена Ботевград" е финансирано с над пет милиона лева собствени средства на община Ботевград, а правителството е осигурило 1,8 милиона лева от Публичната инвестиционна програма за завършване на залата.

"Арена Ботевград" е първият завършен проект със средства от Публичната инвестиционна програма на правителството, е казала още министър Терзиева и е напомнила, че заделените по програмата 500 млн. лв. ще допринесат за развитието на регионите.

"Арена Ботевград" разполага с 4500 седящи места и предоставя терен за републикански и международни спортни събития в девет дисциплини.

Пред журналисти Десислава Терзиева е заявила, че откриването на залата е пример за взаимодействието между държавата и общините, както и доказателство, че Публичната инвестиционна програма на правителството работи и се виждат първите резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.