ДКЕВР е виновна за хаоса в енергетиката!

Валентин Николов: Комисията не може да регулира сектора
Обновена: 8 апр 2014 10:31 | 8 апр 2014 10:16,
16
ДКЕВР е виновна за хаоса в енергетиката!
Снимка: Bulgaria On Air

Вината за цялата каша в енергетиката е на ДКЕВР, заяви в ефира на телевизия Bulgaria On Air бившият директор на АЕЦ „Козлодуй” Валентин Николов.

„Причините за сегашното състояние на енергийната система са 2 – навлизането на ВЕИ-тата по-бързо, отколкото е необходимо, и три решения на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) за увеличаването на цената на тока”, посочи Николов.

„ДКЕВР е неспособна да регулира процесите в енергетика, те не могат да отговорят на нито един въпрос. По Закона за енергетиката Националната електрическа компания (НЕК) трябва да плати на ЕРП-тата признатите от ДКЕВР 460 млн. разходи. Комисията обаче не казва кой на кого трябва да плати. Вината е тяхна, а те се опитват да я прехвърлят върху НЕК и ЕРП-тата”, коментира той казуса между електроразпределителните дружества и НЕК.

„Ако цената на тока продължи да се определя административно, но без да има намаляване на разходите, то токът неминуемо ще поскъпне”, заключи той.

Относно АЕЦ „Козлодуй” Николов е категоричен, че приоритет на държавата трябва да бъде удължаването на живота на 5-и и 6-и блок. Ако производството на централата обаче продължи да бъде ограничавано, тя няма да може да осигури необходимите средства, каза Николов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На мене друго не ми е ясно. Хем тука по-долу в коментарите се плюе против комунистите (всеобщоизвестно поддържани от Русия), хем същите тия хора дето плюят против тях после викат "евалла на Русия за Крим". Двоен стандарт ли, лицемерно племе ли, дупедавство ли?
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В.К. още ли е там? До колкото ми е известен В.К. , едва ли му е пукало за ВЕИ-тата ако не е имал лична изгода. Или ако партията хранилка не е наредила да стане така. Плюс това той е човек, който винаги съм чувал да се изказва добре за най-чистата и най-евтината енергия... атомната.Явно просто не са се разбрали кой какъв дял от баницата ще вземе. Може да е зъл, подъл, лицемерен и алчен, но едва ли е толкова ***.
11
8
 
3
 
! Отговори
Верно е преди 10 години
Верно е твърдението тук, че където има комунист всичко е объркано. Бойко Борисов е комунист и за един мандат обърка всичко. И този баничар, който разпределя баничките в детската градина сега дава акъл. Тази бъркотия я създаде Боко Тиквата.
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бсп е виновна за хаоса в държавата.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Където има комунист всичко е обречено.
8
8
 
19
 
! Отговори
икономист преди 10 години
Българина разбира от всичко. Няма АЕЦ, няма ЕРП, няма политика всичко под ножа. Затова сме най-бедната Държава в ЕС. А истината е много проста. Комунисти-социалисти и прости турци НЕ МОГАТ да управляват пазарна икономика. Въпроса не е в цените на стоките и услугите, а в доходите на хората. Не може да работиш цял месец за 300-400 лв. и да си плащаш сметките. Такива жалки пари не стигат за храна. Докато БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ са в управлението ще има глад и мизерия.
7
2
 
7
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
ДЕКЕВЕР е бушона, систематичната кражда, неизгодните договори енергийната мафия те са виновни не е ДЕКЕВЕР или БОян БОнев или който и да е там нието ЧЕЗ нито ЕВН(последните и те имат де). Проблемът е че се копува каолин за сероочистките за ТЕЦ-овете на неизгодни цени с договори за 15 години, няма къде да се ремонтират двигателите заради разграбването на Ремотекс, за МИни-те. Купува се зелена енергия, която Кунева безразборно субсидира, спря се АЕЦ-ца заради КУнева и ЕС. КО искате?Путин да дойде?
6
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вальо,и ти не беше най-доброто решение за АЕЦ Козлодуй ама те натресоха.И защо тогава нищо не каза за ДКЕВР,а сега се изказваш неподготвен.Нали бяхте 4 години на власт,защо не променихте нещо.Такава шуробаджанащина както беше при ГЕРБ не е имало никога.Некадърници с претенции.Айде у лево,че много ни писна от вас.
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами управляващите затова ги смениха няколко пъти. Преди изборите да се работи с кръв на челото, ако трябва, но цената на тока да не помръдва. А е мръднала, а имиджа на коалицията отива на кино. Не че сега не е. Той отдавна си е в десета глуха, но платените социолози го поддържат що годе, за да ги има самите тях в милионерското пространство. Надпреварват се платените медии, кой повече да се сложи,че да се изложи. За всички е ясно,че батака в енергетиката е забъркан за много пари от БСП и сателита
4
9
 
9
 
! Отговори
Дочев преди 10 години
В цялата статия няма нито една истина, нищо вярно няма а само свободни съчинения за запълване на времето! Явно е просто герберастки пиар!
3
3
 
19
 
! Отговори
дедо преди 10 години
защо най-големите експерти са бившите шефове?
2
6
 
17
 
! Отговори
Калоян преди 10 години
Точно пък Валентинчо, дето хал хабер си няма от материята, тоз да дава акъл - айде моля! Като е виновен ДКЕВР вие къде дремахте гербаджиите 4 години? Нали точно по времето на тъпите и неуки бойковци станаха най-големите увеличения на цената на тока, нали заради тез същите сметки за ток народа натири Бойко?
1
7
 
14
 
! Отговори
opaaa преди 10 години
Валентинчо, да те е.а у експерто убав...