Единственият вариант пред "Химко" е разпродаване на активите му

Банков: Предприятие, което 10 години е извън пазара, трудно може да бъде вигнато на крака
Обновена: 8 апр 2014 10:27 | 8 апр 2014 10:21,
6
Единственият вариант пред "Химко" е разпродаване на активите му
снимка: Bulgaria On Air

Връщането на търговското дружество „Химко” на пазара е невъзможно, тъй като то е във фаза, в която се извършва осребряване на имуществото му за покриване на задълженията към кредиторите, заяви в ефира на телевизия Bulgaria On Air синдикът Цветан Банков.

„Търговското дружество „Химко” ще бъде заличено от търговския регистър, след като всички негови активи бъдат продадени, тъй като кредиторите няма как да опростят задълженията му при сегашния им размер”, посочи Банков.

„Предстои втори търг по продажба на активите, като ако те не бъдат продадени, ще се търси друг начин за осребряването на имуществото, защото друг вариант няма”, коментира той.

„Предприятие, което 10 години е било извън пазара, много трудно може да бъде върнато в стария си вариант”, каза синдикът относно идеята на министъра на икономиката Драгомир Стойнев държавата да купи завод и да го вдигне на крака.

„Има аргументи за и против подобен проект, но при всички положения той трябва да бъде дело на много задълбочен анализ и точен бизнес план. Възможно е да се промени предметът на дейност на предприятието, защото това са уникални производствени площадки с уникална инфраструктура.

Дано това обаче да е наистина бизнес проект, а не скъпа социална програма. Практиката показва, че агонията на подобни предприятия никога не води до оздравяване. Може да се отлага във времето, но винаги се стига до печален край, все пак за ликвидирането им има и обективни причини”, коментира Банков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
ии преди 10 години
Министърчето да извади пари от собствения си джоб и да прави тези хамбари завод сам.Преди го продадоха работещ завод с техника, обучени специалисти, и пазари за 1 лв сега ще купят поле с рушащи се сгради за 50 мин.
3
0
 
0
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
Викнете сега оня циклоп да го вдигне на крака завода, или ....!!!!!!!!!!
2
1
 
5
 
! Отговори
Индустриалец преди 10 години
Ре-индустриализация ала Станишев.
1
1
 
8
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Синдкати продават България на външни инвеститори на безценица и продават акциите на акционерите пак на безценица. Така е от години. Хората, които не са разбирали от инвестиции и са се опитали да вдигнат стандарта си на живот или поне да запазят настоящия като си купят акции, сега ги продават на безценица на външни инвеститори под натиска на синдикати и под дезинформацията по медиите. Тези "инвеститори" да не мислите, че са забогатяли честно. Да не мислите, че даром раздават пари за ваше добро.