Провален Великден в луксозен хотел без вода и с мухъл

Оказало се, че проблемът не бил нов
22 апр 2014 09:30,
109
Провален Великден в луксозен хотел без вода и с мухъл
Снимка: Нова телевизия

Великденските празници бяха провалени на над 160 души, блокирани в луксозен четиризвезден хотел в Чифлика без вода и в стаи с мухъл, съобщава Нова телевизия.

Проблемите с водата започнали в събота сутринта, след като в местността цяла нощ валял дъжд. Въпреки обещанията на персонала, че водата ще дойде всеки момент, това така и не се случило. На почиващите е обяснено, че аварията не е в хотела.

Привечер хората се събрали спонтанно във фоайето и разбрали, че този проблем се случва не за първи път. За това свидетелства книгата на хотела за похвали и оплаквания. Оказвало се, че без вода са били почиващите преди два дни, както и тези на 3 март. Според написаното през 2012 г. тогава също имало мухъл в стаите.

Жена, пропътувала 2000 км от Франкфурт, за да почива в Чифлика, показва условията в стаята си. Тоалетната не е добре укрепена, а по фугите има мухъл. Снимки от спа центъра на хотела показват неизправни съоръжения и плесен.

Около времето за официалната великденска вечеря вода все още нямало. Тоалетните във всички стаи вече били използвани.

Част от гостите се опитали да се свържат с Комисия за защита на потребителите, а други дори звъняли на 112. По-късно вечерта гостите решили да си тръгнат и поискали да им бъдат възстановени парите. Оказало се, че пари в хотела няма. От рецепцията обещали още в първия работен ден парите да бъдат преведени по сметките на потърпевшите. Излъганите хора повикали полиция, която не могли да направи нищо повече от това да напишат докладна по жалбата на хората.

С много нерви и провалена почивка приключил празникът за не малка част от гостите. Една част от тях се прибрали по родните си места, а други се насочили към съседни хотели, където водата не е спирала. Наложило се всеки от пострадалите да намери сам изход от ситуацията, тъй като хотелът нямал практика да уреждат свои гости другаде.

Гостите така и не успели да се свържат с управителя на хотела. Те подготвят иск в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
0
 
! Отговори
ppq преди 9 години
До Анонименкакво море човече, говорят за планина, на около 300км от морето)
96
0
 
1
 
! Отговори
теди преди 9 години
хотелът се казва Веника
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
eto zashto ne hodia na nasheto more. Pulno e sus selianduri, mrusni, nagli i ekashti.. Gledat da ti vzermat parite samo, hranata se prigotvia po nai-loshia i evtin nachin, tova koeto ostane go davat i sledvashtite dni.Koito se e minal da bude na all inclisive e griznal druvcheto!!Interesnoto mi e zashto Bulgarite produlgavat da se lugat i viarvata na reklamite za hubava pochivka na Chernomorieto!!
94
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хотелът се казва Чифлика Палас Ризорт и Спа с. Чифлика община Троян. Всичко в репортажите на НТВ е истина. Има и още - асансьорът не работеше, за външният топъл басейн се минава през механата, абе пълна "порнография". Днес се обадиха от хотела да ни предложат обезщетения - 2 нощувки с вечеря до края на 2014г, без празнични дни + 10% отстъпка за закуската, вечерята и нощувката, която сме имали !
93
0
 
6
 
! Отговори
Макс преди 9 години
Никъде не виждам името на " луксозния хотел " напишете го за да знаят хората да не го посещават!
92
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България има много скапани хотели но има и такива които са на световно ниво. Но трябва да е ясно че добрите хотели струват сериозни суми. Аз съм спал в моного 5 звездни хотели навсякъде по света. Но като идвам в отпуск в БГ винаги почивам 1 седмица в Макси Клуб спа хотел във Велинград - чудесен хотел с много добро спа и басейн огромни стаи и много чисто. Единствено не съм очарован от храната в ресторанта макар да е на средно ниво. Но в делник стаята е 160 а в уикенда 220 лева.
91
0
 
0
 
! Отговори
за 38 преди 9 години
Правилно си го казал в коментар 38 :))
90
3
 
0
 
! Отговори
Слънчев бряг преди 9 години
До ДЪБЛИНза кво ми е да ходя на хотел ,като си имам ве...***!
89
0
 
3
 
! Отговори
шоп преди 9 години
Епа, кой е тоа отел, да не се е6на и азе?! Оти му не казвате името?! Или ПРот за Гърция е целта?
88
2
 
9
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 9 години
Браво на 92.Точно ви го каза,като не знаете къде да ходите и да се оправяте в чужбина,почивайте си в Корумпестан при мутро-бизнесмените,да ви лъжат,мамят и крадат,яжте им кучешките кайми и се радвайте на чалга,цици и ракия.Заслужавате си съдбата като не можете да се борите.
87
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие медиите докога ще пишете само негативното,кой ви спонсорира сорос ли ,или някой чужда медия
86
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странни хора сме българите - оплакваме се, че другите нации не ни уважават, ни доставя удоволствие да се самоунижаваме. Туристи разказват как са били измамени, а техните сънародници им викат: НЕКА! (Нека на Вуте да му е зле, като ходи на почивка и си плаща!) Боже Пази Българите от тях!
85
5
 
4
 
! Отговори
доместос преди 9 години
и кво от това..айде да не вземеме да се проверяваме по баните и кенефите ,че ще се окаже накрая,че повечето от вас хем имат вода хем няма кой да им изчисти мухъла и плесента по фугите на фаянса;)
84
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А, това за ол инклузива е напълно ясно, българският няма нищо общо с истинския. Нашите тарикати се опитват да спестят пари и пробутват второ качество храна, докато хубавата само срещу кеш. Според мен не знам какъв *** трябва да си за да отидеш лятото в скъп хотел на Българското Черноморие. Нулево обслужване, мръсотия, простотия, заградени бетонирани плажове, джебчии и изгладнели крадливи селяни... Поне вече няма визи, а самолетни билети има и по 40-50 лева.
83
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърция и пак Гърция !Който е ходил - ще ме разбере !
82
2
 
18
 
! Отговори
american boy-c' преди 9 години
За такива пари можеше спокойно в Канкун или в Пунта Кана да отидеме и пари да ни останат! Както и да е, мъжко ду**** веднъж се е*е! Oттогава, на море в Бг само на място след оглед на условията, пазарене за цената на рецепцията с кеш в ръка директно със собственика - от 100 евро на вечер обикновено се навиват и на 80 лева, защото имат празни стаи дори през Август, а най-важното - НИКОГА ол инклузив в български хотел!
81
2
 
10
 
! Отговори
american boy -c' преди 9 години
Опитах да се оплача познайте -нии тук сми пълни с чуждинци и дуся никуй нисъа оплаквал от вудатъ, просъска някаква мустаката мякаща кака, с титлата мениджър закачена на полата и. Телевизора в стаята ни беше от ония, старите, с лампа, от времето на Мелодия на Годината а входната вратата се заключваше вечер в 12 часа. Въпреки ол инклузива си плащахме в ресторанта храната, защото имаха и хубава храна, но само с меню алакарт. Бюфета с безплатната храна беше трагедия. За такива пари можеше
80
4
 
11
 
! Отговори
american boy преди 9 години
Хахаха! Този дебел *** с българските "луксозни" "четиризвездни" хотели и аз го ядох още през лятото на 2006г! Отиваме с гаджето ми на море в Слънчев бряг за седмица, ол инклузиФ, 110 евро на вечер! Пропътувахме 10,000 км в посока за да се насладим на милата родна картинка - хотела, по скоро ", хотела" беше незавършен и навсякъде по двора се подмятаха строителни матр'яли, храната беше като в казармата, а най-гадно беше като пуснеш топлата вода - течеше кал! Персонала - някакви зли мякащи създания
79
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами който може да почива в чужбина, не е по-скъпо. А на патриотите които не искали да хранят чужда икономика само ще кажа, че парите които давате на мутренските ни хотели потъват основно в дълбоките мутренски джобове-оборота се крие от държавата, а заплатите на персонала са смешни. И още нещо-всеки който е походил поне малко из Западна Европа и САЩ знае, че обслужването в България е на БРУТАЛНО НИСКО РАВНИЩЕ. Едно "Добър Ден" не можеш да чуеш, за усмивка да не говорим изобщо.
78
2
 
17
 
! Отговори
ksharp преди 9 години
Кое да ме учуди? Български тарикати се опитват да правят пари на гърба на балъци - това си е отдавна.