Облекчен визов режим ще насърчава руснаците да идват

Вигенин се надява на повече украинци по родните курорти заради Крим
Обновена: 24 апр 2014 18:13 | 24 апр 2014 18:11, Анисия Иванова
53
Облекчен визов режим ще насърчава руснаците да идват
Кристиан Вигенин в Бургас. Снимка БТА

Облекчен визов режим за руските туристи обмисля страната ни. Това стана ясно преди среща на външния ни министър Кристиан Вигенин с представители на туристическия бизнес в Бургас.

"За руските граждани, които имат собственост у нас, възприемаме практиката за издаване на многократни, едногодишни, а в някои случаи по-дългосрочни визи, което да им позволи да посещават по-често своята собственост и да идват по-често със семействата си", обясни той.

"Освен това насърчаваме туристите, които сега кандидатстват за визи, които вече са били в предишни години тук, да получават едногодишна, двукратна виза, която ще изтича в края на следващия туристически сезон. т.е. стимулираме ги освен тази година да посетят България, а и следващата година", добави Вигенин.

Той каза, че са взети и други мерки по отношение на подобряване на туристическите услуги. Прекратена е практиката да се дават определени квоти за туристическите фирми за определен брой туристи. Няма да се пренасочват и туристи в изнесените визови центрове, където услугата се оскъпява и усложнява.

Вигенин добави, че става въпрос за летовниците от Русия, Украйна, Беларус и Молдова. Външният министър очаква повече украинци да предпочетат българските курорти заради събитията в Крим.

Той коментира и проблема с липсата на кадри в туристическия бранш и намерението на хотелиери да привлекат сезонни работници - студенти от чужбина. "Ако в България има глад на кадри в сферата на туризма, ще бъде направено всичко необходимо да се привлекат българските малцинства от Украйна и Молдова", заяви Вигенин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
15
 
! Отговори
sldkfj преди 9 години
Абе ***, не ги води тьотките тук, да си идат в Крим.За кво са ми тук проклетите руснаци, за да обявят, че имат застрашени интереси и да ни спретнат един "референдум".
44
0
 
16
 
! Отговори
шопето преди 9 години
Хич не е в час туй момче младо. И как въобще можа да си повярва, че е министър и че има право да говори от наше име!?
43
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен какдидат гражданин на велика империяти си раздай твоите имоти, недей да агитираш "другари дайте да дадете..."
42
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва хората, които имат необитаеми имоти да ги раздават безплатно на наши братя руснаци, за да може час по-скоро и ние да станем граждани на Велика Империя.
41
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Леле че народТи какво се напъваш като че ли само руски туристи идват тука? И какво ми ги хвалите, че били нам кво си, като съм ги виждал толкова пъти да се циганят по сергиите...
40
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вместо да им затегнат визовия режим, те щели да ги улесняват да идват! За какво?
39
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много е лошо да си зависим от сексуалните си наклонности. Явно някой руснак го е опъвал и сега го изнудват за това.
38
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи да очакваме подготовката за втора украйна с командированите от кгб туристи.
37
4
 
18
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Спокойно,НПО плювачи, руски туристи няма да има. Радваите се . Ама се молете народа,който си изкарва парите от руските туристи да не ви научи кои сте,щото ще бъдете толкова зверско изнасилени,че години няма да можете да си седнете на дупетата
36
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Агентите на кгб ще идват необезпокоявани на гости на дс да решават съдбата на родината ни.
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото ида е *** да е тоя ***, тука е прав. *** британци и *** с доживотен затвор в друга държава ще приемат, ако е милионерка и никой нищо не им казва нищо.Една камара престъпници приеха.
34
4
 
20
 
! Отговори
*007* преди 9 години
Шенген през крив макарон ще гледате , гадни проджни комунисти ! Изгонихте собствения си народ , сега дупе ще давате някой да ви работи безплатно ! Никога повече комунисти на власт !
33
0
 
22
 
! Отговори
b преди 9 години
Дал те ми 4500 заплата+ консумативи и ще получите кадър.А кви чуждестранни студенти ще ви бачкат за 400лв които не ги давате в България "Банани дали маймуни хванали".
32
10
 
21
 
! Отговори
до 31 преди 9 години
Незабавна забрана за влизане на руснаци в България, и срок от една година да се освободят от недвижимостите си у нас, в противен случай конфискация на това имущество.
31
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Путин ще му вземат и долните ***. Вече са пуснали американското финансово разузнаване да проучи тайните швейцарски сметки на семейството на Путин. Ще му вземат 40 милиарда долара откраднати пари от руските балъци, които единствено умеят да се блъскат като нерези и да викат "за родину, за Путину".
30
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Незабавно премахване на визовите ограничения с Русия
29
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PO VREME NA KOMUNIZMA RAZVIH ALERGYA OT RUSNATZITE. NE IM ISKAM RUBLITE, NEMOGA DA IM SLUSHAM EZIKA, NEMOGA DA IM PONASIAM PRISUSTVIETO. OUT, OUT, OUT.
28
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А как ще плащат Багинин - в рубли или ***?
27
13
 
23
 
! Отговори
androsbg преди 9 години
целия свят се опитва да се отърве от руснаците, този синковец ще ми ги вика.
26
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще им вземат всичко на руснаците! Такъв са им го подготвили.......А Путин е вече на пързалката. Неговите господари няма да го търпят,щото губят пари.Само на 5-ти март 3-*** олигарха от неговото обкръжение загубиха 12 милиарда долара.Газпром в момента е в черна дупка,акциите му се сриват.Обама подготви сваляне на цените на петрола с 30 долара на барел в Саудитска арабия,а това ще е фатално за Русия. Ако искат,Русия може да фалира до 3-4 месеца, единственият проблем е какво да правят с руснаците