Отпускат еднократна помощ на засегнатите от пороите

Очаква се това да са 400 лица и домакинства във Видинско
16
Отпускат еднократна помощ на засегнатите от пороите
Видинското село Плешивец. Снимка: БулФото

Около 400 лица и домакинства се очаква да бъдат засегнати от поройните дъждове в общините Ружинци и Чупрене, в които е обявено бедствено положение.

Създадена е организация за извършване на оценки на щетите за получаване на еднократна финансова помощ, съобщиха от МТСП.

Още по темата
Най-засегнатите места ще бъдат обходени от екип, в който ще участват зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Янкова, зам.-изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Янита Манолова и зам.-изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Николай Николов, които пристигнаха на място.

От вчера служители на двете агенции оказват съдействие на всички институции, ангажирани с ликвидиране на последствията и щетите.

Еднократно финансово подпомагане в размер до 325 лв. ще бъде отпуснато на всички лица и домакинства, които имат право на помощта. Средствата се отпускат от Министерство на труда и социалната политика чрез Агенцията за социално подпомагане след извършване на социална оценка.

Помощите ще се изплащат от дирекциите "Социално подпомагане" във Видин и Чупрене.

Около 350 безработни лица, наети по мярка "Сезонни ремонтни и възстановителни дейности" на програма "От социални помощи към заетост" спешно се пренасочват да работят в най-пострадалите населени места за отстраняване на щетите.

Те се включват в разчистване на речните корита и оказване помощ на пострадалите лица и семейства. Извършват и превантивно укрепване на речните брегове и потенциално опасни съоръжения, мостове и пътища.

В сряда Министерският съвет одобри допълнителни разходи в размер на 7 млн. лева за заетост по Национална програма "От социални помощи към осигуряване на заетост" за мярка "Сезонни ремонтни и възстановителни дейности".

Със средствата ще се наемат безработни лица в аварийно-спасителни дейности и дейности по възстановяване на инфраструктурата. Общо работните места, които още се разкрият, са 10 000 при четиричасова заетост за период от три месеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Бантустана преди 9 години
Тая държава стана държава на социално слабите! Всеки иска някой да му помага, да му дава пари и да го носи на гърб.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АНОНИМНА.4седмици по 50 паунда са 200 паунда на месец а вземи ги тук
14
1
 
0
 
! Отговори
АНОНИМНА. преди 9 години
за 5. господине ! Кога стана *** , кога ти почерня ***.?! Че стой си в Англия като толкова много знаеш. Защо не подариш твоето наследство?Аз не съм съгласна с твоето определение.Интересно , че едни хора вземат по 100 паунда , а ти над 300. Сигурно си със връзки. Мисля, че Ви дават по 50 паунда за дете на седмица
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защо държавата ще помогне не е ли по - добре тези дето не са си свършили работата и не са почистили реките да бъдат глобени и с тези пари да подпомагат каква вина имаме всички че , общината не е почистила реките могат с програми за временна заетост да наемат безработни и да почистват редовно коритата на реките с есенните валежи пак ли за не свършена работа на някой селски кмет трябва цялата държава да плаща а Миков като е толкова дашен да събере по 500 лева от депутатите направо от заплатите им
12
0
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Бюрека да дари 2% от милионната си заплата.
11
0
 
4
 
! Отговори
VALIANT преди 9 години
"Еднократно финансово подпомагане в размер до 325 лв. ще бъде отпуснато на всички лица и домакинства, които имат право на помощта".Това 325 лв. са много пари, не ремонт, а нова къща може да се купи с тях...Да, ама за тези които имат право на помощ - трябва просто да си *** (ром, ***) за да имаш право на помощ...
10
0
 
4
 
! Отговори
Крис преди 9 години
Повръща ми се от псевдо подобието на гнусната държава иначе българската територията е красива. Тривиален и меркантилен народ с изгаснало съзнание по-бързо да се затрива България, за да не се измъчват хората, че така насаждането на омразата продължава и от това скърби само народа.
9
0
 
0
 
! Отговори
IA преди 9 години
До UKНе ни трябва нашия цар, искаме британската кралица :)
8
0
 
3
 
! Отговори
до UK преди 9 години
В България плащам само 560лв за да може детенцето да ходи на детска градина.Имаче искат да им раждаме деца.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се молят на Орешака за повече, там видинско им е традиционно изборен център.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ееееее нали Путин щеше да даде милиони тонове злато на всеки в България като дойде бкп на власт. Що само 325лв.?
5
5
 
3
 
! Отговори
UK преди 9 години
Помощ от 325 лв само и еднократно???!!! В Англия само за детенцето ми дават 320 паунда всеки месец месец помощ от държавата. Ужас, направо съм възмутен от България. Така ще е като си изгонихте царя от завист и злоба, че щял да си вземе горите...ами те са му бащения, нормално е да си гивземе. Завистливо племе сте и затова, ще сте зле винаги
4
0
 
6
 
! Отговори
Теа преди 9 години
Не им стигаше безработицата, безпаричието и мизерия в областта, а сега само и наводнения им трябваха на горките хорица. Господ да им помага!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе,нищо против за тези мижави помощи,ама да не си хвърлят *** в реката и да си я задръстват!
2
0
 
6
 
! Отговори
от 1 преди 9 години
И просто за спорта ,Италия колко взе и колко взе Перник по време на земетресенията?
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искаите от ЕС вкараите малко сълзи ,а де за какво сме в тоя съюз с 300 лв наводнения да борим.