Чака ни захлаждане, температурите падат с 4°-5°

След Гергьовден времето ще стане по-топло
Обновена: 4 май 2014 18:21 | 4 май 2014 18:15, Камелия Цветанова
12
Чака ни захлаждане, температурите падат с 4°-5°
Снимка: Булфото, архив

Настъпва захлаждане. Отначало от северозапад, а утре през деня от север-североизток, с умерен вятър, ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат с 4°-5° и дневните в повечето места ще са между 13° и 18°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи  Орлин Лазаров, дежурен синоптик, цитиран от „Фокус“.

Облачността ще е по-често значителна, в повечето места с превалявания, в южните райони придружени от гръмотевици. А температурите сутринта ще са между 7° и 12°.

По Черноморието ще е предимно облачно и на места ще превали. Ще духа умерен северен вятър. Максимални температури до 13°-16°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението ще е слабо 2-3 бала.

Над планините ще е облачно, а по високите части и мъгливо. Ще има превалявания, в Рило-Родопската област и гръмотевици. Вятърът по билата ще е умерен от североизток. Дневна температура на 1200 м.н.в около 7-8°, на 2000 м около 3°. Над 2000 м.н.в преваляванията ще са от сняг.

Във вторник ще има значителна облачност, на отделни места все още ще има условия да превали. Ще остане хладно, с минимални температури между 5° и 10° и максимални между 13° и 18°. В сряда ще преобладава слънчево време, около и след обяд ще се развива купеста облачност, само в изолирани планински райони ще превали слаб дъжд. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса. В четвъртък по-значителни увеличения на облачност и слаби краткотрайни валежи ще има след обяд в Западна България. Затоплянето ще продължи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последно температурите падат и ни чака захлаждане или ще бъде по-топло, че малко се обърках?
8
1
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
hm , stranno vreme,
7
1
 
4
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
МИЛИ ХОРА! ВРЕМЕТО МОЖЕ ДА Е ЛОШО , НО ПЪК УТРЕ Е ЕДИН ОТ НАЙ- СВЕТЛИТЕ ПРАЗНИЦИ ЗА БЪЛГАРИТЕ.--" ГЕРГЬОВДЕН "ПОГЛЕДНЕТЕ ПОЗИТИВНО. ЗАРАДВАЙТЕ СЕ НА НЕЩО ХУБАВО. НАПРАВЕТЕ НЯКАКВО ДОБРО, ПОМОГНЕТЕ НА НЯКОЙ ЗА НЕЩО.И НА ВАС ЩЕ ВИ ОЛЕКНЕ НА ДУШАТА. В АВАНС - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ -БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ. ЩЕ ДОЙДАТ И ПО ХУБАВИ ДНИ.УСМИХНЕТЕ СЕ.-ПАЗАРДЖИК
6
0
 
3
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Ще пуснат парното.
5
6
 
3
 
! Отговори
дядо преди 9 години
Е и ? ще си запалим сградите като в ОДЕСА И ХЕМ ТОПЛО ХЕМ КЕФ,после МВФ ще ни отпусне заеми,които ще връщат и пра пра внуците ни,но важно е да сме демократи ;)
4
5
 
6
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Не знам какво става с това време. Един ден слънце, четири дни облаци и два дни дъжд, после отново същия ред. Ако продължава по същия начин, нито зеленчуците ще имат плод, нито хотелиерите ще видят печалба от сезона.
3
3
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
За Кривунделово съм поръчал на...синоптиците приятно и сухо време.По традиция тук за Гергьовден,печените агнета ги изнасяме на...тиферич на баира Голия Тумбак по...поляните и там на воля се...веселим.Ее,който няма агне,може и той да дойде да...гледа,то празника не е само...ядене;това е кривунделска демокрация,в...действие.
2
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идеално. дано цялото лято е в рамките на 20-25 градуса.
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хмммдобре деее, аз кога ша садим думатито?!