Пътнически влак удари камион, има пострадали

БДЖ: Движението край Септември ще се възстанови късно вечерта
Обновена: 7 май 2014 21:52 | 7 май 2014 17:49, Веселина Йорданова
15
Пътнически влак удари камион, има пострадали
Снимка: архив, БулФото

Пътнически влак е блъснал товарен автомобил в района на индустриалната зона в град Септември. От БДЖ съобщиха, че тежкотоварният камион е преминавал нерегламентирано през жп прелеза.

По първоначална информация вследствие на сблъсъка има пострадали пътници, а също така е леко пострадал и локомотивният машинист, обслужвал влака. Пострадал е и водачът на тежкотоварния камион, както и други лица, пътуващи в камиона.

Около 16:45 ч. при опит да премине нерегламентирано железопътен прелез с редовно задействана автоматична прелезна сигнализация със звуков и светлинен сигнал, намиращ се преди гара Септември, тежкотоварен камион е ударил пътнически влак, пътуващ по маршрут София – Пловдив. Влакът е бил обслужван от тривагонна електрическа мотриса "Дезиро”.

Екипи на Спешна медицинска помощ незабавно са се отзовали на мястото на сблъсъка и някои от по-тежко пострадалите са транспортирани към най-близката болница в Пазарджик. На място има екипи на полицията в Септември, съобщи говорителят на ОД на МВР Мирослав Стоянов.

Поради инцидента движението на влаковете между София и Пловдив е временно преустановено. За пътниците от влака е създадена организация за превоз с автобуси до Пловдив. В резултат на удара влакът е дерайлирал, очаква се движението да бъде възстановено късно тази вечер.

Към мястото на инцидента в момента пътуват заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев, заместник-изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ” ЕАД инж. Чавдар Трендафилов, генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура” инж. Милчо Ламбрев, заместник-генералният директор инж. Златин Крумов, главният ревизор по безопасността инж. Бисер Минчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
jeluezni4aro преди 9 години
какво прави там тъпия влак ,та човек не може спокойно да си мине с камиончето през онова нещо със светлинките дето мигат и пищи нещо ааааа.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До makssЖИВОТА ТРЯБВА ДА МУ ОТНЕМАТ !!!
10
0
 
1
 
! Отговори
wc преди 9 години
tejkotovaren kamion blasna vlak stranichno i go preobarna tai kato e bil natovaren sas kradeni relsi
9
3
 
10
 
! Отговори
Тръба преди 9 години
''ЖП транспорта е най-безопасноият транспорт от всички други.Провери статистиката.''Тц. Статистиката казва, че е въздушният транспорт.
8
2
 
6
 
! Отговори
Христов преди 9 години
Тежкотоварен камион е ударил пътнически влакПътнически влак удари камион.Кое от двете е вярно?
7
4
 
25
 
! Отговори
машинист преди 9 години
Ей ,Ицко много тъпо и нещастно парче си! ЖП транспорта е най-безопасноият транспорт от всички други.Провери статистиката.Влака не е автобус или кола,като натиснеш спирачките и да спреш на няколко метра. Карам тези simensi и мога да ти кажа, че са пълни с работещи хора пътуващи за големите градове!Косите ми побеляха от такива *** шофьори ,заспали пешеходци и самоубийци!
6
1
 
9
 
! Отговори
Ганчо Караганев преди 9 години
Ами така когато няма контрол на елементарни неща-да вземем например прелезите,пешеходните пътеки/и пешеходци и водачи не ги спазват/,да не говоря за светофарите-обаче скрити с радари има винаги,но кои возила засичат-не са ли само малките коли или соц. возила,тъмните коли и джипове не-поне ви зададох въпрос за размисъл
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя влак що не е заобиколил? :)
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Липсват моста и оградата при жп линията откраднати от роми.
3
1
 
34
 
! Отговори
makss преди 9 години
Трябва на шофьора на камиона да му се отнеме книжката " до живот'!
2
0
 
50
 
! Отговори
Сотир преди 9 години
До ИцкоКакво прави тъпият камион камикадзе на линията и какво е виновно БДЖ в случая ?
1
50
 
3
 
! Отговори
Ицко преди 9 години
БДЖ - Боже Докарай ме Жив ! Кога най-сетнае ще го закрията това чудо превозващо ковчези тъпкани с хора, да предимно *** ама хора все пак