Чака ни дъжд и хлад до август

Според синоптиците валежите няма да спрат до края на май
Обновена: 17 май 2014 12:08 | 17 май 2014 12:08,
40
Чака ни дъжд и хлад до август
Снимка: архив, Reuters

Първата половина на лятото ще е по-хладна от обикновено и с повече валежи. Времето ще започне да се нормализира от юли и особено през август, когато температурите ще станат близки до нормалните и ще е предимно сухо. Това съобщи шефът на метеорологичния център TV-MET Петър Янков, пише "24 часа"

След влажната и студена пролет и през юни ще има много валежи, особено над западните и централните райони на страната. Там ще падне около 150% дъжд над нормата. Всъщност валежите няма да спират и до края на май. В неделя има условия и за градушки.

От следващата седмица температурите постепенно ще се повишават. Във вторник ще вали, но слабо в Западна и Северна България. От сряда ще е предимно слънчево. Затопляне ще има в четвъртък с температури между 27 и 32 градуса, в София до 28.

От петък следобед обаче започва нов валежен период, уточни метеорологът. Дъждът ще е предимно в северните части на страната. Ще захладнее слабо - максималните температури ще са между 22 и 27 градуса.

В Деня на славянската писменост и на евровота често ще превалява, но температурите няма да се понижат чувствително. Максималните им стойности ще са 21 - 26 градуса. И краят на май ще е дъждовен, според прогнозата сухо ще е само на 30-и.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: лятодъждхлад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
кво праим преди 9 години
До АнонименАлоо,24 май е ден на българската писменост и култура.Църхо и Страхота или Костантин-Кирил и Методий са българи,а не славяни.набийте си го това в тъпите кратуни.Те са византийски военни дипломати и учени, от български произход.Създадената от тях глаголица е за българите,а не за славяните.Питам,защо преди да дойдат българите ,т.н.славяни не си създадоха писменост.Защо от всички византийски императори само двама са гърци,останалите са тракийци.Като са били толкова"многобройни"славяните
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Времето все още никой не може да го прогнозира за период над 20 дни. Що за щуротия е тази статия?
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само не ми е ясно защо им дават пари на нашите синИптици :)) !? Поне от чужди сайтове да гледат прогнозите за България,отколкото да се излагат като кифладжии :))
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това лято времето ще преобладава...
35
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 9 години
Най-добре познават времето *** - те казват или ще вали, или няма да вали!Съветвам ви да се запознаете с 11 и 70- годишните цикли на слънцето, след това с явлението резонанс ;) ;) ;)
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До janeГоспожице, зле са Ви познанията по история. Славянската писменост е създадена по поръчение на Византия за приобщаване на славяните в Моравия. Тъй като това не се случва (Католическата църква...), то Борис I използва възможността за консолидиране на собствената си държава чрез въвеждане на Християнството от Византия (Изт. Православие). Един от основните му противници между другото е бил синът му Владимир Расате, когото той детронира и възкачва на престола другия си син - Симеон.
33
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На някои места ще вали, на някои места няма да вали - зависи кой къде се намира.
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 23Това е абсолютно невярно!!! Изрично казаха, че на Балканите зимата ще бъде мека, и познаха - този път! Защото из останалите части на света със зима наистина изпопукаха от студ.
31
1
 
12
 
! Отговори
Discovery преди 9 години
До 31:Аз мога бе мармот. Ей сега ще ти изпрогнозирам за една година на пред... Август месец ще е много горещо с температура около 30 градуса, Октомври и Ноември ще почне да захладнява и да окапват листата на дърветата Декемрви и Януари ще е около 0 градуса... Март догодина ще почне пак да се затопля и да цъфтят дърветата... Ти па ще кажеш, че не може, мога и за 10 години напред, не за 10 дни мармот такъв
30
2
 
18
 
! Отговори
един мармот преди 9 години
никой не може да прогнозира за повече от десет дни.Простио някой си пише ей така.
29
10
 
12
 
! Отговори
Балкантурист. преди 9 години
В Турция и Гърция ходят тия дето нямат пари за Мавриций или друг екзотичен курорт.По нашето Черноморие ходят селяните,руснаците,сто годишни германци и *** скандинавци и англичани за алкохолен туризъм.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Черната прогноза, че тазгодишното лято ще бъде най-горещото в историята на метеорологичните проучвания се поддържа и от климатолози от немския университет "Гисен". Според тях причината е в природния феномен Ел Ниньо. Според специалистите пикът му ще е в средата на годината. Марица
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Задава се най-горещото лято от историята на метеорологичните наблюдения. Непоносими жеги ще морят хората по целия свят."Още този месец, след като приключат дъждовете, горещините ще дойдат изведнъж. Градусите ще скочат до 40. Така ще бъде и занапред. Пролетта и есента ще намаляват, докато в един момент напълно ще изчезнат. След 50 години у нас изобщо няма да има преходни сезони. Ще минаваме направо от зима към лято", описа ужасяващата прогноза метеорологът Минчо Празников.Черната прогноза, че тазгодишното лято ще бъде най-горещото в историята на метеорологичните проучвания се поддържа и
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последно-какво ще бъде прогнозата,че Минчо Празников друго каза :Задава се най-горещото лято от историята на метеорологичните наблюдения. Непоносими жеги ще морят хората по целия свят."Още този месец, след като приключат дъждовете, горещините ще дойдат изведнъж. Градусите ще скочат до 40. Така ще бъде и занапред. Пролетта и есента ще намаляват, докато в един момент напълно ще изчезнат. След 50 години у нас изобщо няма да има преходни сезони. Ще минаваме направо от зима към лято", описа ужасяващата прогноза метеорологът Минчо Празников.Черната прогноза, че тазгодишното лято ще бъде
25
4
 
19
 
! Отговори
Азис Шпека преди 9 години
Отлично, дано да се сбъдне!Всеки нормален човек знае, че България има недостиг наводни ресурси, а последните години тези жеги и суша бяха ужас. Само *** може да си мисли, че живота еда се печеш по плажа по цял ден.
24
0
 
16
 
! Отговори
за 24 преди 9 години
След миналото лято в Лозенец българското черноморие да ме забрави! Ще пробвам в Испания, може да е малко по скъпо заради пътя, но няма начин да е по лошо!
23
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В турция ходят на почивка само тия дето нямат пари за нашето черноморие
22
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спомням си, че по прогноза зимата на 2013/2014 трябваше да е особено люта и особено снежна. Може и за лятото толкова да познаят.
21
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупости! Поръчал съм да пече!Б.Б.
20
3
 
18
 
! Отговори
Синоптик преди 9 години
Този Петър Янков(пишман синоптика) никога нищо не познава. Преди началото на всеки сезон хвърля по някоя бомба и за щастие нищо от неговите прогнози не се сбъдва. Тоя си измисля само да го търсят за интервюта.