Нивото на Дунав при Лом се покачва застрашително

Кметът обяви трета степен на готовност от наводнение
18
Нивото на Дунав при Лом се покачва застрашително
Снимка: архив, БулФото

По поречието на река Дунав край Видин строят временни диги, защото нивото на реката се вдига с 3-4 сантиметра в час. Вдигат се и защитни диги в Лом, съобщи Нова телевизия.

Още по темата
Едно от първите места, което ще бъде наводнено в Лом, ако нивото на водата продължава да се покачва така бързо, е пристанището, тъй като там се намира най-ниската точка.

Към момента нивото на река Дунав при Лом е 824 сантиметра. Водата ще залее пристанището, ако надхвърли 940 сантиметра.

Опасността е голяма, тъй като водата се покачва много бързо. За последните два дни тя се е покачила със 167 сантиметра, като само вчера покачването е било с 20-30 сантиметра.

Кметът на Лом обяви трета степен на готовност от наводнение. Градът се подготвя за най-лошото, тъй като се страхуват да не се повтори онова, което се случи през 2006 година, когато нивото на водата достигна 986 сантиметра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
1
 
! Отговори
евлоги преди 9 години
До психолог ако борисов ти е критерия за честен политик имаш сериозен проблем.ако имаш финансии посети някоя психиатрична клиника и се лекувай докато е време.борисов е честен само в капачките на колената.той и чест това е непонятно нещо за тиквата от банкя.нима си забравил мишо бирата разговорите в банкя убиството на куцара и други лъжи на боко тиквата.затова мой имаш психиатричен проблем но това вече се лекува стига да имаш желание а и ум разбира се.успешно оздравяване и умната .боко и чест.
11
2
 
6
 
! Отговори
евлоги преди 9 години
на Сърбия в този труден момент им помага Русия .на нас пък ще ни помогне НАТО и ЕС.ще ни помогнат но друг път.затова да гласуваме за щастието на европа на 25 май.но ще гласувам и за ама друг път
10
3
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
Стига с тоя *** даскал бееее излагаш се като кифладжия нали ми беше съсед
9
3
 
1
 
! Отговори
ass преди 9 години
3 степен значи че кмета е с пояс. Пародия нЕкаква.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано се размине на хората и не им залее къщите, а на тези които се подиграват дано ги стигне същото нещастие и да спят в готовност водата да им залее къщите.
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 9 зaми си смени никa бунaк, с нещaстието нa хорaтa тръгнaл дa се .бaвa! пу дa те ...
6
4
 
4
 
! Отговори
matematikov преди 9 години
Опасността е голяма, тъй като водата се покачва много бързо. За последните два дни тя се е покачила със 167 сантиметра, като само вчера покачването е било с 20-30 сантиметра.Демек ония ден се е покачила със 130-140см?!?!
5
15
 
20
 
! Отговори
психолог преди 9 години
Колко е точен коментара на 6 - политолог. Цяла година Станишев, Сидеров , Бареков и Пеевски ни обещават, че ще се борят против ГЕРБ за доброто на народа. И сега какво излезе доброто, всичките тези се писаха водачи на Евролистите с цел да избягат в Брюксел , а народа да духа супата. Най вероятно сега ще се борят за доброто на цяла Европа в някой луксозен ресторант с шампанско от 700 евро в ръка. Колкото и да не вярвате Б.Борисов засега си остава единствен честен политик и Държавник.
4
10
 
10
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Погледнете Евроизборите от тази страна. Кои и какви са кандидатите на партиите. Станишев-провален политик, който иска да бяга, но търси топло местенце. Сидеров- провалена Руска *** , който мрази ЕС, но обича да живее в Брюксел , а не в Москва. Бареков-*** на ДПС и Ахмед Доган , който за пари и майка си продава. Пеевски- провален олигарх , който е машата на Доган по всички въпроси. За последните двама братя не знам какво ще правят в Брюксел. На ГЕРБ- Единствено Томислав Дончев е на мястото си и е компетентен за Евродепутат.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До и ощеИмате опит в чиновнически тъпотии, както винаги. В канцеларииките на топло сте виждали Дунав само на картата. Само за сведение Дунава е малко по големичък от Перловската река.
2
7
 
2
 
! Отговори
и още преди 9 години
С бюджетни,или европейски пари,или заем спешно да се почисти коритото на Дунав от затлачване.Бая гора има около реката,пък и речна баластра може да се изкара.Имаме опит от вътрешността.
1
17
 
8
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Вместо АЕЦ е по добре да се построят няколко ВЕЦ-а на Дунав! Така хем ще се регулира нивото на реката, хем ще може да се плаца целогодишно, хем ще има ток сравним с количеството от 7-ми блок на АЕЦ Белене.