Поройните дъждове в Габрово продължават

Затворени са четири улици, а една е все още без ток
Обновена: 31 май 2014 10:44 | 31 май 2014 10:30,
5
Поройните дъждове в Габрово продължават
Снимка: Архив Булфото

Заради поройните дъждове четири улици в Габрово са непроходими, други 20 са труднопроходими, а една улица е все още без ток. Превантивно е прекъснато снабдяването с газ към квартал "Бичкиня". Това съобщиха днес от общинския съвет по сигурността при общинската администрация.

Дъждът продължава да вали, но интензивността му намалява, а нивата на реките бавно се понижават. Количеството на падналите валежи през последното денонощие е 88 литра на квадратен метър. 
 
Пороите са станали причина за преливане на дерета и за наводняване на улиците до непроходимост. Около полунощ проводимостта на повечето дерета е възстановена, почистват се и отводнителните системи, информираха от общината и уточниха, че няма сигнали за пострадали граждани. 
 
От общината съобщават на гражданите и водачите на автомобили да се движат с повишено внимание в районите на около 20 улици и квартали в града, труднопроходими са и пътищата към курортния комплекс "Узана" и подходът към връх Шипка.
 
В служба "Пожарна безопасност и защита на населението" са получени 37 сигнала, повечето от които са за отводняване на жилищни сгради и трафопостове. През нощта е имало опасност от заливане на улиците "Капитан дядо Никола" и бул. "Хемус", гражданите са били своевременно известени от общината, но опасността вече е преминала.
 
Няма опасност от преливане на водоемите на територията на област Разград, съобщи заместник-областният управител Иван Борисов. Той посочи, че през два часа се извършва контрол на нивата на деветте потенциално опасни водни обекти в региона.
 
По думите му към настоящия момент няма опасения и основания за притеснения, защото нивата на всички девет язовира са с обеми, които не представляват опасност за населението. Това обаче не означава, че при тези проливни дъждове и прогнозите на синоптиците за продължителни валежи нивата на водоемите няма да се покачат и да създадат притеснения, уточни той. 
 
Според Иван Борисов, проблем би могло да създаде коритото на река Хлебаровска в Цар Калоян, но за момента нивото й е доста под критичното и ситуацията е спокойна.
 
Засега няма сигнали за залети пътища или за наводнени помещения, подчерта Борисов. Той не изключи обаче усложняване на обстановката, с оглед на продължаващите дъждове. 
 
 
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: улицатокГабровопорой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 4КОЙТО ГРОБ КОПАЕ САМ ПАДА В НЕГО -ЗАПОМНИ
4
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОТОП И ГРАДУШКА С ГОЛЕМИНА НА ПЪПЕШИ НИ ТРЯБВА СПЕШНО,, ДА ПАДНЕ НАД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ..АМИН
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бре малко дъжд да не капне!!!По-добре това отколкото една продължителна градушка с големината на орехи!!!
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОТОП,,ПОТОП ОГРОМЕН ПОТОП ТРЯБВА НА БЪЛГАРИЯ ЗА ДА НАПОЙ НЕТАСИТНИТЕ ПОЛИТИЦИ АМИН
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХААРП УДАРИ БЪЛГАРИЯ -ТОВА Е ИСТИНАТА