Шофьорът, блъснал Паоло, е в болница, ударили го с камък

Старозагорци запалиха свещ в памет на загиналото дете
Обновена: 3 юни 2014 14:02 | 3 юни 2014 12:33, Анисия Иванова
281
Шофьорът, блъснал Паоло, е в болница, ударили го с камък
Мястото на инцидента в Стара Загора. Снимка БТА

Хиляди старозагорци покриха със свещи и цветя мястото в центъра на Стара Загора, където снощи загина под автомобилни гуми 4-годишният Паоло.

Още по темата
44-годишният шофьор, виновен за смъртта на детето в Стара Загора, е настанен в неврохирургичното отделение на старозагорската болница, защото след инцидента граждани са го ударили с камък в главата, са съобщили от прокуратурата за БТА.

Днес на мястото на трагедията цветя положи и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Злополуката е станала вчера около 18.54 часа. Паоло и близначката му Анжела са карали велосипеди един до друг на пешеходната зона, а до тях са били родителите им. 44-годишният Георги Сапунджиев, който е бил зад волана на лек автомобил "Ленд Роувър", влязъл в кръстовището на улица "Кольо Ганчев" с улица "Цар Симеон Велики", която е пешеходна зона, предприел забранен завой и блъснал детето.

По думите на Димо Димов от Сдружение "Самаряни" - родител на третокласник от училището, което е на метри от мястото на трагичния инцидент, това е честа маневра, която се прави на това място.

Окръжният прокурор Константин Тачев заяви, че се очаква следобед да бъде повдигнато обвинение на шофьора. Срещу него е образувано предварително производство, назначени са и експертизи.

По инициатива на администратора на Фейсбук групата "Истината за Стара Загора" Йордан Йорданов започна подписка с искане за промяна на транспортната схема в центъра на Стара Загора.

Семейството на бизнесмена Иван Иванов е чакало 16 години рожбите си, разказа областният управител на Стара Загора Живка Аладжова, която снощи е била на мястото на злополуката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали полицаите са го откарали в районното където е бил задържан за 24 часа???Как стават тия удобни удари по главата, вместо да се гърчи в зандана, сега се излежава в болницата!
5
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До koceима ли значение бе? Дете е починало има ли значение какво е ?
4
65
 
25
 
! Отговори
koce преди 9 години
Паоло и близначката му Анжела - v BG li e stanal incidenta ili v Milano?
3
0
 
38
 
! Отговори
тъжно преди 9 години
тъжно
2
14
 
34
 
! Отговори
Orda преди 9 години
Смърт за тая гнида.
1
2
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Детенце мило, почивай в мир. За кой ли път става такова нещо, всички сме виновни, не само този ***, който го е убил.