Шофьорът, блъснал Паоло, е в болница, ударили го с камък

Старозагорци запалиха свещ в памет на загиналото дете
Обновена: 3 юни 2014 14:02 | 3 юни 2014 12:33, Анисия Иванова
281
Шофьорът, блъснал Паоло, е в болница, ударили го с камък
Мястото на инцидента в Стара Загора. Снимка БТА

Хиляди старозагорци покриха със свещи и цветя мястото в центъра на Стара Загора, където снощи загина под автомобилни гуми 4-годишният Паоло.

Още по темата
44-годишният шофьор, виновен за смъртта на детето в Стара Загора, е настанен в неврохирургичното отделение на старозагорската болница, защото след инцидента граждани са го ударили с камък в главата, са съобщили от прокуратурата за БТА.

Днес на мястото на трагедията цветя положи и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Злополуката е станала вчера около 18.54 часа. Паоло и близначката му Анжела са карали велосипеди един до друг на пешеходната зона, а до тях са били родителите им. 44-годишният Георги Сапунджиев, който е бил зад волана на лек автомобил "Ленд Роувър", влязъл в кръстовището на улица "Кольо Ганчев" с улица "Цар Симеон Велики", която е пешеходна зона, предприел забранен завой и блъснал детето.

По думите на Димо Димов от Сдружение "Самаряни" - родител на третокласник от училището, което е на метри от мястото на трагичния инцидент, това е честа маневра, която се прави на това място.

Окръжният прокурор Константин Тачев заяви, че се очаква следобед да бъде повдигнато обвинение на шофьора. Срещу него е образувано предварително производство, назначени са и експертизи.

По инициатива на администратора на Фейсбук групата "Истината за Стара Загора" Йордан Йорданов започна подписка с искане за промяна на транспортната схема в центъра на Стара Загора.

Семейството на бизнесмена Иван Иванов е чакало 16 години рожбите си, разказа областният управител на Стара Загора Живка Аладжова, която снощи е била на мястото на злополуката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
0
 
12
 
! Отговори
Beta преди 9 години
Смарт на дигитите!!1
165
10
 
18
 
! Отговори
Калеко преди 9 години
Бял ден да не види тоя ***! Да го набият на кол на входа на Стара Загора, за насидание на всички като него! Да пребият жена му и майка му с камъни!!! Няма справедливост в тая държава! Няма съд, няма правосъдие! Колко деца избиха и на всеки му се размина! Докога???? Стига ГЕНОЦИД!
164
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кръв за кръв.това е наказание
163
2
 
11
 
! Отговори
БГ преди 9 години
СТАР ТРИК ЗА ИЗМЪКВАНЕ ОТ СЛЕДСТВЕНИЯТ АРЕСТ ЗА ДА НЕ МУ ПРЪСНАТ ХАЛКАТА,ЧЕ УЖ Е БОЛЕН,АКО БЕШЕ УДАРЕН В ГЛАВАТА С КАМЪК ,НЯМАШЕ ДА Е ВЕЧЕ ЖИВ
162
15
 
5
 
! Отговори
Мен преди 9 години
ДО 182Бате Бойко и Герб са карали колата и са виновни за ВСИЧКО> Бива тролене бива *** поне малко смисъл да има моля!
161
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През лятото на 2011 Георги Сапунджиев е бил жестоко пребит с камъни и павета от кандидата на ГЕРБ за кмет на Змейово и ***, гости на заведението на кандидат-кмета на ГЕРБ, вкл. и удар по тила с каък или паве. Тогава е бил приет в болница с множество наранявания и комоцио. Много е възможно едно от следствията на побоя от 2011-та да е, че сега не е успял да види детето и трагедията се е случила.
160
1
 
34
 
! Отговори
тя преди 9 години
Що с камък ? да бяха го блъснали с джип.
159
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От 2 до 6 години е наказанието..... И не е ли малко? Или просто толкова струва човешкия живот в България.
158
1
 
21
 
! Отговори
До 175 преди 9 години
До АнонименКога е избрал тоя *** "да спази закона", като изобщо не е следвало да припава в тази зона?
157
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
177 Опитва се да бие в страни ама не му се получава.Логиката му е толкова глупава, колкото глупостта му.Да не си в пешеходна зона когато го срещнеш, че току виж, може да направи някой "безопасен" обратен завой.
156
4
 
1
 
! Отговори
175 Ъ?! преди 9 години
Абе, това на вас заралиите много сложно ви тече мисълта. Предполагам, че 172 също е твой ?
155
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На шофьора щели да му повдигнат обвинение за 2 години затвор. Хайде тогава, ако обичате, кмета и шефа на КАТ да получат доживотните. За безстопанственост, безхаберие и още един куп техни грешки довели до това в тази част на града да се движат спокойно автомобили. Или липсата на знаци, ограничителни стълбове и най-важното контрол е по-малко престъпление? И в София има един куп такива участъци, за които сме подавали сигнали и сме срещали абсолютно същото отношение. И така до следващата трагедия...
154
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Работата е там, че ако направи неправилен обратен завой на това място, вероятността да сгази някой е 1/1000000, но ако както е по закон се върне назад, т.е. на заден ход, вероятноста да сгази някой е доста по-голяма, примерно 1/100 най-много 1/1000. При такава ситуация човек избира - да спази ли закона, но да е по-опасно да сгази някой или да не спази закона, но вероятноста да сгази някой да е далеч по-малка.
153
3
 
1
 
! Отговори
Tuzemec преди 9 години
Kogato politicite susipvat jivota na 7 000 000 s prestupni zakoni i prodavat stranat na chujdi interesi horata bleqt. Kogato nqkoi izvurshi prestuplenie bez diska shte og razcheknat. Ne razbiram! Zloba nasochena sreåu kogoto i da e, ako moje da e slab. Zashto ne tursite otgovornost u podkupnite policai? Ako vseki si gledashe rabotata...
152
5
 
32
 
! Отговори
Родител преди 9 години
А ако не бъде осъден до живот? Какво ще му простят ли родителите? Не пожелавам на никого такава трагедия и е трудно човек да знае какво да прави в такива случаи, но аз бих го чакал да излезе, за го одера собственоръчно. Имам чувството, че майката му е саморазправа в тази държава. Хората с пари и джипове почнаха да се мислят за по висши същества от останалите хора и че е важно той да демонстрира сила и благосъстояние.
151
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От моя опит мога да кажа, че има закон за движение по пътищата, който сочи един за виновник, че е станало ПТП, а всъщност виновен да е друг или други. Най-*** пример - паркира някой така, че закрива пътен знак /често срещано/, става произшествие, през това врвме той ни лук ял, ни лук мирисал е изчезнал, а КАТ дълбокомислено се почесва по главата и те изкарва виновен, чер ни си спазил знака. В случая най-виновни са тези, които са поставили такива знаци там, но за това на никой не му пука.
150
4
 
23
 
! Отговори
ЕА преди 9 години
Не камък, нож през врата му трябва на този!!!!
149
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Случайно могат да станат много неща.Случайно да навлезеш там , за да правиш обратен - не нарочно, съзнателно е.
148
0
 
17
 
! Отговори
до 106 преди 9 години
С *** вече става страшно- примитивни, жестоки, кълнат, хвърлчт камъни, нападат с брадви иколове. Става по-лошо, няма полиция, няма защита
147
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Големи философи има тука. Нищо не го оправдава този. Аз съм шофьор от 12 години, нямам нито едно нарушение. ИЗБЯГВАЛ съм стотици опасни ситуации и ВСЕКИ ПЪТ съм си давал сметка какво би станало, ако не бях И АЗ спазил правилата, като този срещу мен. Затова видя ли дете, дори по тротоара, съм готов за спирачка, в много случаи се отказвам от предимство именно за да избегна опасна ситуация, абе, има хора, които не знаят и правилото на дясно стоящия - спираш, ТО също спира и зяпа гаче му белиш яйце.