Модернизация и повече пари ще оправят спешната помощ!

Орешарски към ГЕРБ: Такава здравна система заварихме
48
Модернизация и повече пари ще оправят спешната помощ!
Пламен Орешарски. Снимка: БТА

Цялостна модернизация на здравната система и по-добро материално стимулиране на работещите - това според премиера Пламен Орешарски са мерките, които ще укрепят спешната помощ.

Орешарски беше атакуван в пленарната зала от бившия здравен министър и депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова, която изтъкна, че „по отношение на здравеопазването невинни няма, но една година вече управлявате вие“.

Още по темата
Премиерът отговори, че досега не са вземани достатъчно категорични решения за здравеопазването и затова днес то не е в „достатъчно добра кондиция“. Той призова Атанасова да бъде полезна с експертиза, защото хората „от кухнята“ са малко и всички гледат отстрани.

Орешарски заяви, че състоянието на здравната система е заварено за кабинета и макар и със закъснение, са внесени промени в Закона за здравето, насочени към подобряване на финансовото управление и контрол в здравната система. Според него обаче е по-добре някои мерки да са забавени, отколкото да се води "политика на отказване от мерки“, на която сме били свидетели при ГЕРБ.

Орешарски смята, че решаването на проблема с директора на „Спешна помощ“ в София е второстепенно, защото проблемите са много по-дълбоки.

„Опитът на вашето правителство, което стана рекордьор по смяна на здравни министри, показва, че проблемът не е кой управлява, а как управлява”, коментира министър-председателят.

Към вицепремиера Даниела Бобева, която също взе участие в т.нар „блиц контрол“, имаше един въпрос от Венцислав Лаков от „Атака“ за цените на парното.

Кабинетът не е обсъждал увеличаване на цените на парното, отговори Бобева, като напомни, че ценообразуването е въпрос на държавния регулаторен орган ДКЕВР.

Тя обаче отбеляза изключително голямата диференциация в събираемостта на сметките в отделните градове.
По думите й недопустимо е събираемостта в София да е 50% и това е в основата на състоянието на „Топлофикация София“.

„Едва ли покачване или сваляне на цената на парното ще реши проблемите вътре в сектора“, каза Бобева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
18
 
! Отговори
sdg преди 9 години
Олигарски споменава че ГЕРБ са сменяли министри защото не са се оправили с здравеопазването.А сега той даже и не сменя министърката която ОЧЕВАДНО НЕ СЕ СПРАВЯ и колкото ГЕРБ!
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kлючова фраза - "повече пари" за крадене. Хехехе, *** мръсни.
16
2
 
12
 
! Отговори
бг преди 9 години
ТАКА ГОВОРИ ОПОЗИЦИЯТА А ТИ СИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ИЛИ ОЩЕ СИ БРОИШ СТОТИНКИТЕ В БАНКАТА ...........ВРЕМЕТО ТИ ИЗТЕЧЕ ,А НИЩО ПОД СЛЪНЦЕТО ,,МЪГЛА''
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ощте трябва да се случи за да разберете , че трябва да си си ходите бе неставащи ***...май само с бой ще стане работата..ОСТАВКА!
14
3
 
18
 
! Отговори
Rumen преди 9 години
Оправдания - на крива ракета и космоса и пречи.
13
1
 
11
 
! Отговори
URL преди 9 години
КАКВО ДА СПРЕ ТОЯ УРКО ...НОА *** КАТО БАТ САЛИ ДЕТО БЕШЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОНОТО ЗАСЕДЕНИЕ В БОРОВЕЦ СЪЩОТО *** КРАДЛИВО ГОМНО Е ЕКСПЕРТ С ДПС И ДРУГИТЕ АНТИБЪЛГАРСКИ *** ..............ВЗЕЛИ СА ОЩЕ 4 МИЛИАРДА ЗАЕМИ И КОЕТО ЗНАЧИ ПО ОШЕ 500 ЛВ ДЪЛГ НА ГЛАВА НА РАБОТЕЩ БЪЛГАРИН>.........ОСТАВКА НА ТИЯ *** И ГАЗГЪЗОВНИЦИ НА МАСКВА И АНАДОЛСКИ ***
12
2
 
7
 
! Отговори
балада за 12-ти преди 9 години
Да ти се смея аз, или да плачаа, че ти от фактите се отдалечавааш, и ти все повече, себе си излагааш, защото, потока ще го имааа.
11
0
 
18
 
! Отговори
спешно за ЦИГАНИТЕ преди 9 години
Орешарски, никой ли не се сеща, че:1.Трябва да лишават *** от здравни услуги- превързване, лечение, ЛЕЖАНЕ в болници, лечение на 10-15 деца, ПОЛУЧАВАНЕ на инвалидни пенсии след клане със секири, крадене на проводници и обгаряне с ток,грабежи по домовете и контузии при тях,защото НЕ СА ЗДРАВНООСИГУРЕНИ!Кога един българин ще получи лечение и инвалидна пенсия заради кражби?2. СПЕШЕН ЗАКОН за НАМАЛЯВАНЕ НА *** РАЖДАЕМОСТ! ТОЧАТ пари от НАС! 3.Не повече пари за ***,а УМНИ МЕРКИ!
10
2
 
4
 
! Отговори
ivo преди 9 години
модернизация и повече пари ще спаси не само спешната помощ. а и армия,мвр,пожарната,гражданска защита,градцки транспорт ...изобщо цялата рържава се нуждае от модернизация и пари....
9
0
 
18
 
! Отговори
ИСТИНА Е преди 9 години
НЕ СПРЕТЕ ЛИ ДА ХРАНИТЕ *** И МЪРЗЕЛИВАТА ПОЛИЦИЯ ТЪЙ ЩЕ Е !! НЕ МОЖЕ 1,2 МИЛ. ДА ВНАСЯТ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ ,А ДА СЕ ПОЛЗВА ЗДРАВНА ПОМОЩ ОТ 7 МИЛ. !!
8
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
към правителството къде са 250 000 работни места,чакам вече три месеца да се обадят от общината
7
1
 
9
 
! Отговори
Dan преди 9 години
Ахааа... и храната ще спаси човечеството от глад !!!
6
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на следващите предсрочни избори няма да гласувам за никоя партия,всички те защитават партийни интереси а не на народа интересите
5
2
 
16
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Откакто сте на власт само слушам за завареното положение.След като нищо не променяте какво да си мислим ,че завареното е добро или сте толкова некадърни че не можете да реформирате нищо.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз няма да плащам за социалния комунизъм, както си го представят другарите. 2 млн. българи плащат здравни осигуровки за още 5 млн., които работят в раздутата червена държавна администрация, за пенсионерите, на които същите тези другари им окрадоха на няколко пъти пенсиите, и за мързеливия червен електорат от ромски произход пак на другарите. Тоест сметката за грешките на другарите ги плаща работещият българин.
3
2
 
17
 
! Отговори
Да преди 9 години
Сериозно ли бе орех, ама ти си бил голям гений бе, подлого ***! А пари от къде, пак от заеми, нали? НЕКАДЪРНИК без капка морал си ти. ОСТАВКА!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добрутро бабо Пено!
1
3
 
18
 
! Отговори
дръндрън преди 9 години
Спешна оставка се иска от вас, нищо друго !